تعدد دستور العمل های نسخ الکترونیکی چالش جدید بیمارستان ها/بیمارستان های خصوصی با کمبود کادر درمان مواجه هستند
خبرنگار حوزه سلامت پایگاه خبری مردم فردا پیرامون مشکلات بیمارستان های خصوصی گفتگوی اختصاصی با دکتر نادری رئیس این بیمارستان انجام داده و ایشان توضیحات مبسوطی را در این زمینه ارائه دادند:
جناب آقای دکتر نادری ریاست محترم بیمارستان شهریار ممنون از اینکه دعوت ما را قبول کردید و در گفتگو پیرامون مباحث مربوط به بیمارستان و مشکلات کادر درمان مشارکت کردید مخصوصا در این روزهایی که مشکلات مربوط کرونا کاهش پیدا کرده است.
از شما به عنوان اولین سوال می خواهم بپرسم که به نظر شما امروز مشکل اصلی بیمارستان های خصوصی در شهر تهران چیست و آیا به نظر شما دورنمای مواجهه بیمارستان ها با این مشکلات چه خواهد بود؟
بسم الله الرحمن الرحیم تشکر می کنم از فرصتی که در اختیار من قرار دادید، ما الان در بیمارستان خصوصی در نسخ الکترونیکی مشکل داریم که بدون اینکه آموزشی داده باشند و بدون اینکه بیمه های مختلف یک مسیر مشخصی را همه با هم طی کنند، هر کدام از بیمه های کشور مسیر خودشان را سپری می کنند به این معنی که بیمه آتیه سازان، بیمه های پایه، بیمه خدمات درمانی، بیمه تأمین اجتماعی، بیمه نیروهای مسلح هر کدام ساز و کار خودشان را دارند که این موضوع کار را برای پرسنل بیمارستان سخت کرده بطوری که پزشک زمانی که نسخه را تجویز می کند میبایست تمامی این دستور العمل ها را مطالعه کند، که واقعا در عمل طافت فرسا است.
مشکل دیگر در پرداخت حقوق پرسنل بیمارستانی است، ما میدانیم پرسنل بیمارستان با توجه به دریافتی های خود در مشقت هستند، پرسنل و بیمارستان های خصوصی علاوه بر مصوبه وزارت کار مبلغی را به عنوان اضافه کار پرداخت می کنند که بازهم کفاف هزینه های معیشتی را نمی دهد و اگر بخواهیم به حقوق اضافه کنیم در توان بیمارستان نیست، این هم یکی دیگر از معظلات بیمارستان خصوصی که درگیر آن هستیم.
آقای دکتر در حال حاضر میانگین پرداختی به فقط کادر اداری و نه کادر درمانی چقدر است و به نظر شما آیان این میزان کفاف هزینه هی معیشتی این کادر را تأمین می کند؟ آیا به نظر شما این میزان دریافتی سقفی دارد که بتواند به نحو احسن کفاف هزینه های این قشر را جبران کند؟
کادر اداری کمتر از کادر درمانی حقوق دریافت می کند بطوری که متوسط دریافتی کادر اداری بین 5 تا 6 میلیون تومان در ماه است که مسلماً با این میزاندر یافتی نمی توانند هزینه های ماهانه خود را تأمین کنند و بسیاری از آنها مجبور به کار در شیفت های اضافه بصورت دو یا سه شیفت در روز هستند، در مورد کادر درمان نیز این مورد صادق است شاید با توجه به بالانر بودن دریافتی آنها کمتر در رنج باشند ولی بطور کلی اگر تناسب بگیریم بطور مثال اگر کادر اداری 5 میلیون دریافتی داشته باشند، کادر درمان بطور متوسط بین 7 تا 5/7 میلیون در ماه حقوق دریافت می کنند ، ملاحظه می فرمایید که هر دوی اینها طبق آمار و ارقام زیر خط فقر جامعه هستند.
به نظر شما وزارت بهداشت و درمان چه تسهیلاتی را می تواند برای کادر اداری و کادر درمان بیمارستان های خصوصی پیش بینی کند که کمی از فشارهای این عزیزان کم کند و یا به عبارتی دیگر آیا نقش وزارت بهدات و درمان را در این زمینه برجسته ارزیابی می کنید؟
قطعا وزارت بهداشت می تواند کمک کننده باشد، یکی از مشکلات بیمارستان های خصوصی این است که وزارت بهداشت بخاطر اینکه حقوق های بالاتری نسبت به بیمارستان های خصوصی به پرسنل خودش پرداخت می کند باعث شده بسیاری از پرسنل بیمارستان های خصوصی را جذب خودش کند و ما را با کمبود پرسنل مواجه کند به این معنی که پرسنل پرستاری با دریافت مبلغ 12 میلیون در بیمارستان های دولتی قطعا دیگر به سمت بیمارستان های خصوصی نخواهد رفت و ما بعنوان بیمارستان خصوی اگر بخواهیم این پرسنل را حفظ کنیم باید توانایی پرداخت این مبلغ را داشته باشیم. بهرحال این یک مشکل پیچیده ای است که می بایست وزارت بهداشت ورود کرده و این معظل را برطرف کند.
پس به عقیده شما آیا وزارت بهداشت بیمارستان های خصوصی را دچار چالش کرده است؟
بله دقیقا درست است، وزارت بهداشت با پرداخت حقوق بالاتر که البته حق پرسنل هم هست باعث جذب حداکثری پرسنل بیمارستان های خصوصی شده و در نتیجه بیمارستان های خصوصی را با کمبود پرسنل موجه کرده است.
ممنون از شما که در گفتگوی خبری پایگاه خبری مردم فردا شرکت کردید.
خیلی ممنون از لطف شما و تشکر می کنم از حضورتان در این بیمارستان
انتهای پیام/
گفتگو و تنظیم: محمد مولایی