به گزارش مردم فردا،در حال حاضر سوال کاربران این است که آهنگ زنگ گوشی جاوید گنجی را چه کسی ساخته و چرا این موسیقی به گوش شان آشنا است. در واقع آهنگ زنگ گوشی جاوید در سریال یاغی مربوط به قطعه مشهور «مرا ببوس» با شعری از «حیدر رقابی» و آهنگی از «مجید وفادار» است. ویولن این کار را هم پرویز یاحقی و پیانو را هم مشیر همایون شهردار نواخته است.
جالب است بدانید که این قطعه جاودانه را ابتدا خوانندهای قشقایی به نام بتول رضایی با نام هنری پروانه اجرا کرد، اما آنطور که باید و شاید مورد توجه موسیقی دوستان قرار نگرفت.
اما چندی بعد از کوتادی ۲۸ مرداد، این قطعه با بازخوانی حسن گل نراقی پخش شد و جاودان شد. به اعتقاد موسیقی دانان قطعه مشهور «مرا ببوس» به عنوان ترانه قهرمانی، فریاد علیه کودتا و اختناق در دهه سی و چهل هجری شمسی ماندگار شده است.
مشهورترین قطعه حسن گل نراقی چگونه ساخته شد؟
در مورد نحوه ساخته شدن قطعه جاودانه «مرا ببوس» روایتهای بسیاری وجود دارد. قطعهای که به مشهورترین اثر حسن گل نراقی بدل شد و او را در تاریخ موسیقی ایران جاودان کرد. اما قابل استنادترین روایت مربوط به کتاب خاطرات هنری «اسماعیل نواب صفا» ترانهسرای معاصر که با نام «قصهٔ شمع» انتشار یافته است.
او در واقع این روایت را به نقل از «عباس فروتن» که در سال ۱۳۳۶، تنظیم برنامه «شما و رادیو» را که روزهای جمعه از رادیو پخش میشد عهدهدار بود نقل کرده و نوشته است:
«روزی آقای مهدی سهیلی که با آقای گلنراقی دوست بود، ایشان را نزد من آورد و اظهار داشت، آهنگ جالبی آقای مجید وفادار ساخته که شعر آن از آقای حیدر رقابی میباشد و آقای گلنراقی آن را بهخوبی اجرا میکند، وقتی آن را خواندند، متوجه شدم که کار تازه و بسیار جالبی است و برای پخش در برنامه شما و رادیو خیلی تناسب دارد. آقای وفادار حضور نداشت؛ ولی آقایان مشیر همایون و پرویز یاحقی حاضر بودند. پس از تمرین، آقای گلنراقی همراه با پیانوی مشیر همایون، و ویولن یاحقی برای نخستین بار اجرا کرد و روز جمعه از رادیو پخش شد و مورد استقبال فراوان قرار گرفت…»
قطعه ای هم که اکنون باقی مانده حاصل هم ضبط در میدان ارک تهران است و پس از آن اجرا و ضبط دوباره ای صورت نگرفت.