به گزارش مردم فردا،یکشنبه ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ بود که سازمان لیگ فدراسیون بسکتبال، نحوه برگزاری رقابتهای لیگ برتر مردان برای فصل پیش رو را اعلام کرد. روش برگزاری که بار دیگر دستخوش تغییرات کلی شد تا باز هم بحث نبود یک برنامه بلند مدت برای سوپر لیگ ایران حاشیه ساز شود.
هر فصل از مسابقات سوپر لیگ بسکتبال که به اتمام میرسد، باشگاهها، مربیان، بازیکنان و کارشناسان این رشته همواره درخواست داشتهاند که فدراسیون ایران برای فصول بعد یک برنامه بلند مدت ۴ - ۵ ساله را در نظر بگیرد تا تیمها با برنامهریزی درستی پا به این رقابتها بگذارند.
در ادامه به چند مورد از اصلیترین مشکلات لیگ برتر بسکتبال ایران اشاره میشود که بدون شک برطرف شدن آنها میتواند در سطح مسابقات ملی هم تاثیرات مثبت خود را نشان دهد، چرا که داشتن یک تیم ملی قدرتمند، نیازمند یک برنامه مدون و منظم در سطح باشگاهی است.
* تغییرات هر ساله در تعداد تیمها و برنامه لیگ
به عنوان مثال، در فصل گذشته رقابتهای سوپر لیگ ایران به صورت دو گروه ۸ تیمی (در مجموع ۱۶ تیم) برگزار شد که البته در آن زمان هم با انتقادهای زیادی همراه بود. چرا که بسیاری معتقد بودند برگزاری با چنین روشی سطح فنی لیگ را به دلیل رو در رو نشدن همه تیمها با یکدیگر پایین میآورد.
اکنون برای فصل جدید اما قرار است ۱۲ تیم در یک گروه به صورت رفت و برگشت بازی کنند که به طور کلی با دو فصل قبل متفاوت است «خواندن خبر نحوه برگزاری لیگ». زمان آغاز مسابقات نیز تغییر یافته و نحوه برگزاری هم کاملا متفاوت است.
* بیبرنامگی در ورود و خروج تیمها به سوپر لیگ
در کنار روش و جدول برگزاری مسابقات که هر ساله با تغییرات کلی همراه است، متغیر بودن زمان شروع لیگ برای هر فصل نیز از دیگر معضلاتی است که تیمها را اذیت می کند؛ موضوعاتی که مسلما در هیچ لیگ حرفهای وجود ندارد و بهتر است فدراسیون بسکتبال تحت ریاست جواد داوری نیز از این فصل به این شکل عمل نکند.
مورد دیگر نحوه ورود و خروج تیمها به سوپر لیگ (بالاترین سطح بسکتبال کشور) است. در سالهای گذشته و خصوصا دو فصل قبل، یکی از اصلیترین نقدها نحوه ورود تیمها به لیگ بود. شاید یک تیم در دسته اول رتبه لازم برای حضور در سوپرلیگ را به دست نمیآورد، اما میتوانست با پرداخت ورودی مد نظر فدراسیون وارد لیگ شود که باعث پایین آمدن سطح مسابقات و تیمداری باشگاهها در لیگ شده بود تا اهالی این رشته را دچار ناراحتی کند.