به گزارش مردم فردا،بهداد سلیمی با اشاره به کسب ۲۷ مدال رنگارنگ شامل ۹ مدال طلا که وزنه برداری را در صدر مدال آوران کاروان اعزامی ایران به قونیه قرار داد، در خصوص نتایج کسب شده در این بازیها اظهار داشت: نتایجی که وزنهبرداران اعزامی کسب کردند نتایج خوبی بود و تقریباً همین انتظار را از آنها داشتیم. در کل مسابقات همبستگی برای کسانی که اعزام شده بودند، حکم تدارکاتی برای رقابتهای قهرمانی جهان را داشت و هم برای ورزشکاران و هم برای کادر فنی محک خوبی بود.
وی در خصوص تاریخ سازی بانوان در این مسابقات نیز خاطرنشان کرد: در بخش بانوان اولین مدال طلای تاریخ را کسب کردیم. مدال خانم حسینی نخستین مدال طلای بانوان در تمام رقابتهای بین المللی بود و برخی از ملی پوشان هم برای اولین بار روی تخته مسابقات بینالمللی رفتند، با این وصف اگر کمی خوش شانس تر بودیم یک یا دو نفر دیگر هم میتوانستند مدال کسب کنند. با توجه به اینکه بانوان ما در مسابقات بین المللی کم تجربه هستند، انتظار از مدال آوری آنها باید معقولانه باشد.
سلیمی در پاسخ به اینکه برخی ملی پوشان بانوان از استرس اولین تجربه حضور بین المللی خود گفته بودند، تاکید کرد: رویکرد فدراسیون نسبت به بخش بانوان کلاً حمایتی است، یعنی تلاش ما بر این است که تیم بانوان در تمام مسابقات با حداکثر نفرات حضور پیدا کند. یکی از دلایل استرس این افراد هم کم تجربه بودن و کمتر میدان دیدن بود که با اعزامهای بیشتر، تجربه بیشتری هم کسب خواهند کرد.
دارنده مدال طلای دسته فوق سنگین بازیهای المپیک ۲۰۱۲ لندن، در خصوص عملکرد تیم ملی مردان در اوزان سنگین و کسب رتبه نایب قهرمانی در رده بندی مدالی این بازیها نیز توضیح داد: در تیم ملی آقایان، با توجه به نتایج و رکوردهای قبلی که از «علیرضا یوسفی» دیده بودیم، انتظار بیشتری داشتیم و دوست داشتیم نتیجه بهتری کسب کند که البته بعد از مسابقه توضیح داد یکی دو روز کسالت داشته و نتوانسته در شرایط ایده آل باشد؛ اما سطح مسابقات وزنه برداری دسته سنگین وزن در این دوره از بازیهای همبستگی هم بسیار بالا بود از جمله اکبر جورایف ازبک، کسی است که طلای المپیک را دارد. شاید علیرضا یوسفی اگر کاملاً آماده بود میتوانست حداقل در دوضرب طلا بگیرد. در مجموع رکوردهایی که در این وزن زده شد مثل ۲۴۶ کیلوگرم جورایف، قابل توجه است و در مسابقات آسیایی بالاتر هم خواهد رفت.
سلیمی تغییر اوزان المپیک و کاهش آن به پنج وزن و کاهش سهمیه حضور در هر دسته وزنی گفت: این تصمیم IOC (کمیته بین المللی المپیک) در واکنش به وضعیت اسفبار دوپینگ در وزنه برداری طی سالهای گذشته است، اما قطعاً با تغییر این اوزان، بعضی ورزشکاران حذف میشوند و برخی ناچارند از یکی دو سال قبل وزن خود را کمتر کرده یا افزایش دهند تا در دسته وزنی مناسب قرار گیرند و این موضوع روی سلامتی و رکوردهایشان تأثیر گذار خواهد بود. البته این تغییر اوزان شاید برای وزنه برداران ما خیلی هم بد نباشد. ما در دسته ۱۰۲ کیلوگرم سهراب مرادی و رسول معتمدی را داریم که هر دو از قهرمانان و مدعیان بنام هستند. در ۱۰۲+ هم علی داودی و علیرضا یوسفی جزو مدعیان مدال هستند اما برای سایر اوزان هم با برنامه ریزی درست و هدف گذاری، میتوانیم به شرایط مطلوب کسب سهمیه و مدال برسیم.
نایب رئیس فدراسیون در مورد وضعیت آماده سازی تیمهای ملی بزرگسالان در آستانه مسابقات قهرمانی آسیا به میزبانی بحرین نیز توضیح داد: روز پنجشنبه شرایط محل مورد نظر برای برگزاری اردو در ساری را بررسی خواهیم کرد و اگر مساعد باشد، اردوی تیم ملی بزرگسالان از اوایل شهریور در آنجا برگزار خواهد شد. کادر فنی اسامی ۱۲ نفر را برای مسابقات قهرمانی آسیا در بحرین در نظر دارد اما با توجه به فاصله زمانی کوتاه باقیمانده تا مسابقات جهانی، چند نفر دیگر از ملی پوشان هم که قطعاً به جهانی اعزام خواهند شد، در اردو تمرین خواهند کرد.
به گفته وی در حال حاضر فدراسیون به اسامی که کادر فنی بر اساس شناخت و ارزیابیهای خود معرفی کرده اعتماد میکند ولی قطعاً روال دعوت به اردوی تیم ملی بر اساس یک پروسه انتخابی خواهد بود که شروع آن برگزاری مسابقات قهرمانی کشور و سایر رویدادهای داخلی است. الان برای مسابقات پیش رو در بحرین (قهرمانی آسیا) و کلمبیا (قهرمانی جهان) ملاک انتخاب از نظر کادر فنی، مدال آوری است و با اسم و رسم افراد کاری نداریم. بنابراین هر کسی که آمادهتر باشد به مسابقات اعزام میشود.
سلیمی در خاتمه گفت: از کادر فنی که جانانه تلاش کردند، از همه وزنه برداران اعم از آنهایی که مدال گرفتند یا برخی که دستشان از مدال کوتاه ماند، صمیمانه تشکر میکنم. تلاش همه آنها ارزشمند بود و به تک تک بچهها افتخار میکنیم.