به گزارش
مردم فردا، امروزه پاستیل ها یا قرص های مکیدنی پروبیوتیک به عنوان یک ابزار کاربردی برای ارتقای سلامت حفره دهانی مورد توجه بسیار قرار گرفته اند. طی یک مطالعه بالینی چهار هفته ای که یافته های کامل آن از طریق انتشارات جان وایلی و پسران قابل دسترسی است، محققان توضیح می دهند که چگونه مصرف روزانه قرص های مکیدنی پروبیوتیک می تواند پاتوژن ها را کاهش دهد، رشد باکتری های خوب را تقویت کند و تولید آنتی بادی ها را افزایش دهد.
این کارآزمایی بالینی انسانی در تایوان انجام شد و شامل 50 داوطلب بزرگسال سالم بین 20 تا 40 سال بود.
آنها به طور تصادفی در گروه دارونما یا گروه مداخله دسته بندی شدند و می بایست هر روز سه عدد قرص پروبیوتیک یا دارونما را پس از تمیز کردن دندان ها به مدت چهار هفته مصرف می کردند.
قرص های مکیدنی یا جویدنی پروبیوتیک معمولا حاوی یکی از سه سویه پروبیوتیک به نام های لاکتوباسیلوس سالیواریوس، لاکتوباسیلوس پاراکازی و لاکتوباسیلوس پلانتاروم هستند که به ترتیب از روده سالم، شیر مادر و خمیر سویا جداسازی می شوند.
یافته های منتشر شده نشان می دهند که تعداد پاتوژن های استرپتوکوکوس موتانس (S. mutans) برخلاف افزایش تعداد باکتری های مفید همچون لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم در افراد مصرف کننده قرص های مکیدنی پروبیوتیک، کاهش یافته است.
علاوه بر این، آنتی بادی ایمونوگلوبولین A در بزاق افرادی که پاستیل مصرف کرده بودند به طور قابل توجهی بالاتر بود.
البته با وجود بهبود در میکروبیوتا، هیچ کاهشی در تولید پلاک مشاهده نشد. وزن پلاک در هر دو گروه از شرکت کنندگان نسبتا مشابه بود که نشان می دهد با وجود کاهش پاتوژن های دهان و باکتری های مستقر در حفره دهانی، پروبیوتیک ها مانع از تشکیل پلاک نمی شوند.