به گزارش مردم فردا،به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، وی به این مساله در مراسم بازنگری ناوگان بین المللی اشاره داشت که ۱۸ کشتی جنگی از ۱۲ کشور از جمله آمریکا، استرالیا، کانادا، هند، نیوزیلند، سنگاپور و کره جنوبی در آن حضور داشتند.
این مراسم در گرامیداشت هفتادمین سالگرد تاسیس نیروی دریایی پس از جنگ ژاپن که هفت سال پس از غیرنظامی شدن این کشور بعد از شکست در جنگ جهانی دوم ایجاد شد، برگزار شده است.
برای اولین بار است که ژاپن در مدت ۲۰ سال میزبانی مراسم بازنگری ناوگان بین المللی را برعهده دارد.
کره جنوبی برای اولین بار ظرف هفت سال در این مراسم شرکت کرده است که نشانه ای از بهبودی روابط متشنج بین توکیو و سئول دارد.
کیشیدا با اشاره به آزمایش های موشکی کره شمالی و نگرانی رو به رشد در مورد تاثیر جنگ اوکراین بر آسیا گفت: فضای امنیتی در دریای شرقی و جنوبی چین به ویژه در اطراف ژاپن به طور فراینده ای سخت تر می شود.
وی با اعلام اینکه پرهیز از مناقشه و تلاش برای گفت و گو حائر اهمیت است، یادآور شد که در عین حال ضروری است که برای اقدامات تحریک آمیز و تهدید برای صلح و ثبات آماده باشیم.
نخست وزیر ژاپن تعهد خود به تقویت توان نظامی کشورش طی پنج سال را مورد تاکید قرار داد و افزود ژاپن نیاز به ساخت کشتی های جنگی بیشتر، تقویت قابلیت ضد موشکی و بهبود شرایط کاری برای نیروهای نظامی دارد.
کیشیدا افزود: ما زمانی برای از دست دادن نداریم. وی تاکید کرد که توکیو توان بازدارندگی و واکنش ائتلاف ژاپن – آمریکا را به میزان بیشتری تقویت می کند.
قرار است وی به همراه «رام امانوئل» سفیر آمریکا در ژاپن از ناو یو اس اس رونالد ریگان، تنها ناو هواپیمابر نیروی دریایی آمریکا در خارج از ایالات متحده و در نزدیکی پایگاه نیروی دریایی آمریکا در یوکوسوکای ژاپن دیدن کنند.
ژاپن نقش دفاعی بین المللی و بودجه نظامی اش را طی دهه گذشته افزایش داده و قصد دارد بودجه نظامی خود را در مدت پنج تا ۱۰ درصد به حدود ۲ درصد تولید ناخالص داخلی برساند.
بسیاری از همسایگان ژاپن از جمله کره جنوبی، قربانیان تهاجم ژاپن در نیمه نخست سال های ۱۹۰۰ بودند و تلاش توکیو برای افزایش نقش نظامی و هزینه هایش می تواند موضوعی حساس باشد.