هر نسل که میگذرد، فناوریها و تکنولوژیهای جدید و قویتری عرضه میشوند، در مورد اینترنت اما موضوع کمی فرق میکند، زیرا رقابت بسیار نزدیک شرکتها منجر به خلق نوآوریهای شگرفی در سرعت و کیفیت اینترنت شده است. با این حال، سوال اصلی این است که تکنولوژی WiFi 7 چگونه سرعت اینترنت را تا حد قابل توجهی افزایش میدهد؟!
به گزارش مردم فردا،این که یک فناوری را معرفی یا وارد بازار کرد یک موضوع است، اما استفاده از آن فناوری قطعا موضوع دیگری است. کسانی از ما که زمان بیشتری را در این دنیا گذراندهاند، به آن عادت کردهاند، اما همچنان مهم است که گاهی اوقات آن را در ذهن داشته باشیم. در واقعیت، WiFi 7، جدیدترین استاندارد برای اتصال بیسیم در خانه، کسب و کار و فراتر از آن است که اخیرا این کار را انجام داده است.
علیرغم رسمی بودن وای فای ۷، در واقع این فناوری به شکل کامل و در دسترسی وجود ندارد. مشخصات آن هم هنوز در حالتی پیش نویس است و پس از نهایی شدن، احتمالا نباید تفاوت قابل توجهی با نسخه فعلی داشته باشند، اما گویا اینطور نیست و تفاوتهای مهمی در این دو نسل وجود دارد. در این بین مدیاتک از اولین پردازنده در جهان که از آن پشتیبانی میکند رونمایی کرد. زیرا WiFi 7 در حال حاضر به لطف Dimensity 9200 در دسترس است.
تکنولوژی WiFi 7 بهبود بزرگی نسبت به WiFi 6E خواهد بود
همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم، WiFi 7 هنوز در مرحله توسعه است، بنابراین هنوز کاملا نهایی نشده است، اما قبل از اینکه بخواهیم آن را تا قبل از در مارس ۲۰۲۴ آماده عرضه ببینیم، بی شک تغییر زیادی نخواهد داشت. با این حال، MediaTek از مدتها پیش شروع به پشتیبانی و توسعه آن کرده است و این احتمال وجود دارد که محصولات دیگری نیز به زودی در بازار عرضه شوند.
WiFi 7 که در محافل فنی بیشتر به آن 802.11be نیز میگویند، این پتانسیل را دارد که نحوه عملکرد اتصالات بی سیم در خانه را کاملا تغییر دهد. حقیقت این است که این تکنولوژی وعده میدهد تا سرعت فعلی نمایش داده شده توسط WiFi 6E، که جدیدترین و سریعترین وای فای بازار است را در ضربدر چهار کند و جدای از مسائلی که مناطق مختلف با سیگنال دارند، کیفیتی مناسب و قابل قبول ارائه دهد.
طیف ۶ گیگاهرتز به طور کامل با WiFi 7 استفاده خواهد شد، همانطور که قبلا در مورد ارتقاء از WiFi 6 به WiFi 6E بود، اما وسعت هر کانال نیز افزایش خواهد یافت. طبق مشخصات فعلی WiFi 7، این کانالها از ۱۶۰ تا ۳۲۰ مگاهرتز متغیر هستند که ممکن است پس از عرضه رسمی تغییر چندانی نکند. علاوه بر این، WiFi MIMO دو برابر بیشتر خواهد بود و در مجموع ۱۶ جریان داده به ما میدهد. بنابراین برای دستیابی به سرعت ۴۸ گیگابیت در ثانیه، از کانالهایی با عرض دو برابر، سه فرکانس همزمان و MIMO دو برابر استفاده خواهد شد.
به گفته GizChina، ماژولاسیون (Modulation) سیگنال نیز با وای فای ۷ تغییر میکند و 4096-QAM و OFDMA را در دسترس خواهیم داشت. اما دادههای حداکثر سرعت، همیشه فرضی و تحت شرایط بسیار خاص، مخربترین هستند. از آنجایی که اینتل قبلا اعلام کرده بود که WiFi 7 قادر به انتقال ۴۸ گیگابیت بر ثانیه خواهد بود، دقیقا این شرکتها همان کسانی هستند که بیش از همه ما را تشویق میکنند که مایل به دریافت WiFi 7 باشیم. برای مثال، USB 4 سرعت ۴۰ گیگابیت در ثانیه را ارائه میدهد که کمتر از ۸ گیگابیت بر ثانیه از طریق کابل است.
استاندارد WiFi 7 که اکنون در حال استفاده است، به این سرعت فوقالعاده با عنوان MLO یا Multi-Link Operation اشاره میکند. این سیستم امکان استفاده همزمان از کانالهای ۲.۴ گیگاهرتز، ۵ گیگاهرتز و ۶ گیگاهرتز را از طریق نوعی تجمع کانال فراهم میکند. حداکثر سرعت WiFi 6E امروز چهار برابر بیشتر خواهد شد که همه آنها با هم استفاده میشوند. در واقع، به نظر میرسد که زودتر از سال ۲۰۲۴ این فناوری عرضه خواهد شد، یعمی همانطور که پیشبینی شده بود. حداقل، این همان چیزی است که مدیاتک در نظر دارد.