به گزارش
مردم فردا،حسینعلی شهریاری، در برنامه صف اول شبکه خبر، درباره رفع کمبود آنتی بیوتیک و نقصی که در سامانه تی تک بود، گفت: ششم مهر، در ستاد کرونا اطلاعاتی که ما از کمبود دارو داشتیم، من در جلسه خدمت رئیس جمهور گفتم که کمبود دارو جدی است. مسئولین گفتند ۵۰ قلم کمبود است، من هفته بعد یک لیست ۴۵۰ قلمی را مستند بُردم گفتم ۵۰ قلم نیست، ۴۵۰ قلم کمبود دارو است.
وی ادامه داد: مرتب پیگیر بودیم، قبل از سال چندین بار راجع به شربتهای آنتی بیوتیک مخصوصاًَ برای بچهها و سرُم چندین بار ما در ستاد کرونا تذکر دادیم. مسئول سازمان غذا و دارو به رئیس جمهور گفت که ما یک ماه دیگر این مشکل را برطرف میکنیم. رئیس جمهور عصبانی شدند گفتند مگر میشود به بیمار گفت که یک ماه دیگر من دارویت را فراهم میکنم، این اورژانسی است اگر تولید میتوانید کنید تولید کنید، اگر نمیتوانید وارد کنید.
شهریاری افزود: متأسفانه سر قیمت گذاری این داروها مخصوصاً آنتی بیوتیکها که همه آنها تولید داخل بود، شرکتهای تولید کننده که باید گفت اکثر این شرکتها به نوعی زیرمجموعه حاکمیتی بودند یعنی یا دولتی بودند یا خصولتی، اختلاف نظر وجود داشت.
شهریاری ادامه داد: شرکتهای تولیدی به خاطر افزایش قیمت با سازمان غذا و دارو مشکل داشتند، سازمان غذا و دارو میگفت که نه این قیمتهایی که شما میگوئید نیست و آنها هم آمدند با اینکه مواد اولیه داشتند و میتوانستند تولید کنند، متأسفانه تولید نکردند.
وی افزود: یک اتفاق دیگر هم افتاد، سازمان غذا و دارو آمد به شرکتهای دارویی یک امتیاز مثبت داد و گفت از این تاریخ شما هر چه در انبارها دپو کرده اید، به داروخانهها هم گفتند شما از امروز با قیمت ارز آزاد ارائه کنید؛ یعنی یک امتیاز اینجا داده شد به شرکتهای دارویی با اینکه با ارز ۴۲۰۰ تومانی آورده بودند، موجودی داشتند، ولی سازمان غذا و دارو اعلام کرد که شما از فردا با ارز آزاد بتوانید، هم برای داروخانه این اتفاق خوب افتاد، هم برای شرکتهای تولیدی، ولی باز سر قیمت گذاری مقاومتهای زیادی شد.
شهریاری گفت: نظارت نکردند که چقدر موجودی دارند در انبارها، یکی از این شرکتها میگفت که ۳۵۰ تُن از مواد اولیه موجود دارد، ولی تولید نمیکند، که اینها اگر به موقع رصد میشد و به موقع انبارها را میدیدند، میتوانستند برخورد کنند.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: این وضعیت باعث شد تا برای اولین بار بعد از ۴۳ سال، ما شربت تب بُر بچه را در داروخانهها نداشته باشیم.