تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۱۰
جالب است ۰
بعد از 10 سال وقفه، بالاخره لایحه رتبه‌بندی معلمان تصویب شد و به گفته معاون سازمان اداری و استخدامی، با آماده شدن آیین‌نامه اجرایی آن طی دوماه آینده، از ابتدای سال 1401 اجرایی خواهد شد. رتبه‌بندی، همان مطالبه دیرینه معلمان است که با اجرایی‌شدنش، پایه‌های حقوقی اثرگذارترین نیروهای نظام آموزشی کشور بین 4 تا 8 میلیون تومان افزایش خواهد یافت.
مصوبه تحول‌آفرین برای معلمان
به گزارش مردم فردا،افزایش حقوق از 10 تا 52 درصد در جریان تصویب لایحه رتبه‌بندی معلمان در جلسه علنی روز گذشته، نمایندگان مجلس آخرین اصلاحات مدنظر را روی آن اعمال کردند و جزئیات نهایی تحولی که قرار است به‌زودی در حقوق معلمان ایجاد شود، مشخص شد:
* با این رتبه‌بندی، معلمان در پنج رتبه تقسیم‌بندی شده و بر اساس آن، درصدی به مجموعه حقوق، مزایا و فوق‌العاده‌های مندرج در احکام کارگزینی‌شان افزوده می‌شود: رتبه آموزشیار معلم۱۰ درصد افزایش حقوق، مربی‌معلم 25 درصد افزایش حقوق، استادیار معلم 37 درصد افزایش حقوق، دانشیار معلم 47 درصد افزایش حقوق، استاد معلم 52 درصد افزایش حقوق.
* از این پس معلمان، کمتر از ۸۰ درصد مربی پایه یک دانشگاه تهران دریافتی نخواهند داشت و بر این اساس، حداقل حقوق  معلمان، ۸ میلیون و ۸۰ هزار تومان و حداکثر حقوق آن‌ها، کمی بیش از ۱۶ میلیون تومان خواهد بود. طبق اعلام رئیس کمیسیون آموزش، با اجرایی‌شدن رتبه‌بندی، حقوق معلمان بین 4 تا 8 میلیون تومان افزایش خواهد یافت. پس از اعمال درصدها و رتبه‌های مصوب، چنان‌چه حقوق و مزایای هر یک از معلمان از ۸۰ درصد مجموع حقوق و فوق‌العاده‌های هیئت علمی مربی پایه یک دانشگاه تهران کمتر باشد، مابه‌التفاوت تا سقف مذکور در احکام کارگزینی آنان درج خواهد شد.
* معلمان برای کسب رتبه بالاتر باید حداقل 5 سال در هر یک از رتبه‌ها خدمت کرده باشند و شرایط لازم تعیین‌شده در آیین‌نامه اجرایی را کسب کنند؛ همچنین حداقل سابقه برای کسب رتبه‌های دانشیار معلم و استاد معلم نیز 15 و 21 سال تعیین شده است.
لحاظ شدن امتیازات دوره‌های ضمن خدمت، سنوات تحصیلی و ...
* فرایند رتبه‌بندی معلمان بر مبنای امتیازات دوره‌های ضمن خدمت، سنوات تحصیلی در دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر و شهید رجایی، شایستگی‌های عمومی، تخصصی و حرفه‌ای، عملکرد رقابتی، دانش تخصصی-تربیتی، پژوهشی، خلاقیت و نوآوری، سنوات تجربه معلمی، سوابق مدیریتی در آموزش و پرورش، آخرین مدرک تحصیلی و کسب امتیازات لازم در نظام رتبه‌بندی معلمان و مطابق آیین‌نامه اجرایی این قانون، حداکثر تا پایان سال 1400 انجام می‌شود.
* سنوات تحصیلی در دانشگاه‌های تربیت دبیر و معلم نیز در رتبه‌بندی معلمان موثر است. همچنین افرادی که به عنوان معلم استخدام شده‌اند اما هم‌اکنون سمت مدیریتی یا اداری در بدنه آموزش و پرورش دارند، مشمول نظام رتبه‌بندی می‌شوند.
پیش‌بینی 12.5 هزار میلیارد در بودجه 1400 و 25 هزار میلیارد در بودجه 1401
* در لایحه بودجه 1401  برای اجرای رتبه‌بندی معلمان 25 هزار میلیارد تومان دیده شده و این به معنای این است که بار مالی آن پیش‌بینی شده است. 
همچنین 12.5 هزار میلیارد تومان در بودجه امسال برای این موضوع اختصاص داده شده است و به گفته نایب رئیس کمیسیون آموزش، معنایش این است که رتبه‌بندی معلمان باید از ۳۱ شهریورماه ۱۴۰۰ برای معلمان محاسبه شود.
* نمایندگان در راستای رفع دغدغه فرهنگیان، با حذف سقف تخصیص رتبه‌های پنج‌گانه معلمان  موافقت کردند. ماده 7 این لایحه، سقف تخصیص رتبه‌های استادیارمعلم، دانشیارمعلم و استادمعلم را به ترتیب حداکثر ۲۰ ،۱۰ و ۱۰ درصد مشمولان در هر استان تعیین کرده بود که معلمان به آن انتقاداتی داشتند و نمایندگان مجلس نیز با رویکرد ایجاد روحیه رقابتی و انگیزشی بین معلمان برای کسب رتبه‌‌ها،  این سقف را حذف کردند.
تشکیل هیئت های ارزیابی، حداکثر یک ماه پس از ابلاغ قانون
* با رای نمایندگان، دولت ملزم به تدوین آیین‌نامه اجرایی این قانون درخصوص نحوه تشکیل هیئت‌های ممیزه مرکزی، استانی، شهرستانی و منطقه‌ای، چگونگی تعیین امتیاز معلمان برای رتبه‌بندی، شرایط کسب، ارتقا، توقف و تنزل رتبه و جزئیات تعیین میزان فوق‌العاده رتبه‌بندی حسب امتیازات حاصله، حداکثر ظرف یک‌ماه از تاریخ ابلاغ این قانون شد.
* به گفته رئیس کمیسیون آموزش مجلس، به آموزش و پرورش اعلام شده است باید رتبه معلمان مدارس به صورت شفاف اعلام شود تا اولیا بدانند فرزندشان در چه مدرسه‌ای آموزش می‌بیند.
زمان بندی سازمان اداری و استخدامی برای اجرا
درباره زمان اجرایی شدن رتبه‌بندی معلمان هم، معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور توضیحاتی داده و گفته است: «با توجه به حساسیت آیین‌نامه و گستره قابل توجه آن، باید این آیین‌نامه، فنی باشد تا امکان اجرای آن فراهم شود،پس از آن تیم‌های ارزیابی برای اعمال این معیارها تشکیل و سپس رتبه‌بندی معلمان، اعمال شود». حسین عرب اسدی این را هم گفته است که «پیش‌بینی می‌شود آیین‌نامه‌ها تا دوماه آینده تدوین شود و دولت بتواند از ابتدای سال 1401 رتبه‌بندی را اعمال کند».
قالیباف: دغدغه اول مجلس و حاکمیت معلمان هستند
 پس از تصویب جزئیات لایحه رتبه‌بندی معلمان، رئیس مجلس شورای اسلامی، دغدغه اول مجلس  و حاکمیت را معلمان دانست و از نمایندگان برای بررسی و تصویب این لایحه و از دولت سیزدهم برای تامین بار مالی آن تقدیر کرد.
دولت به اجرای رتبه بندی از 31 شهریور امسال تعهد داده است
محمدباقر قالیباف همچنین در جریان بررسی ماده 6 این لایحه و در پاسخ به اظهارات معاون سازمان امور استخدامی که ادعا کرد دولت برای اجرای لایحه رتبه‌بندی معلمان در سال جاری اعتباری ندارد، گفت: «دولت بار مالی رتبه‌بندی معلمان را در صحن مجلس برعهده گرفته است و اظهارنظر خلاف این موضوع، درست نبوده و ظلم در حق مجلس شورای اسلامی است، مجلس با رعایت قانون و در دفاع از حقوق معلمان پیگیر رتبه‌بندی است، دولت نیز، هم در صحن مجلس و هم در جلسه سران قوا متعهد شده که لایحه رتبه‌بندی معلمان را از 31 شهریور به بعد اجرا کند».
 
https://mardomefarda.ir/vdcb.fb8urhbs8iupr.html
منبع : خراسان
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما