به گزارش مردم فردا،با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، نخستین موتور دریایی بومی ایرانساخت با قدرت 3600 اسب بخار با نام مکران در پایگاه هفتم آذر نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران رونمایی شد.
این موتور دریایی که توسط فعالان فناور کشور بومیسازی شده و به بهرهبرداری رسیده است، نیاز صنعت دریایی را به موتورهای دریایی برای استفاده از شناورهای رزمی تامین میکند. این موتور قادر است سرعت شناورهای نظامی را تا 30 گره دریایی افزایش دهد. قبلا سرعت این شناورها 15 گره دریایی بود.
امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش در این برنامه با بیان اینکه نخستین موتور دیزل دریایی تماماً بهدست جوانان این کشور طراحی و ساخته شده است، گفت: قطعات این موتور کاملاً ایرانی است و بر روی اولین ناو موشکانداز ایرانی نصب خواهد شد.
وی ادامه داد: این موتور از ویژگیهای خاصی برخوردار است و متناسب با تداوم مأموریتهای نیروی دریایی ساخته شده و توانسته کشور را در تولید موتورهای دیزلی به خودکفایی برساند. در سطح جهان تنها پنج کشور هستند که توان ساخت موتورهای دیزلی دریایی را دارند و خوشبختانه ایران با تولید این موتورها جزو این کشورها قرار گرفته است.
امیر دریادار شهرام ایرانی در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: نیروی دریایی راهبری ارتش جمهوری اسلامی ایران تمام تلاش خود را به کار گرفته است که از ظرفیت علمی و صنعتی کشور با اولویت جوانانی که در شرکت های دانش بنیان فعالیت دارند، استفاده کند.
وی با بیان اینکه تا به امروز آنچه که در صحنه دریا رخ داده نتیجه زحماتی بوده است که جوانان کشیدهاند، اضافه کرد: ۴۲ -۴۳ سال است در مثلث شومی قرار گرفتهایم با تحریم شروع شده، توطئه کنارش بوده و به تازگی تهدید هم به آن اضافه شده است. با ظرفیت نیروهای مسلح و با حضوری که در عمق دریا اتفاق فتاده و تدابیر فرمانده کل قوا، همه این مثلث شوم خرد شده و امروز دشمن به ذلت افتاده است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه آنچه که در دریا مهم بود تداوم حضور دریایی بوده که با حضور ناوگروه ۷۵ به همه جهانیان نشان داده شد، بیان کرد: سالها منتظر امروز بودیم که از موتوری دیزلی استفاده کنیم که همه کارهایش از طراحی تا تولید در داخل صورت گرفته باشد تا بتوانیم سرعتمان را افزایش دهیم.
ایرانی با اشاره به اینکه ساخت موتوری دیزلی درخواست ما بوده است، ادامه داد: واحدهای موشک انداز به نخستین موتور دریایی دیزل ایرانی با نام مکران ۳۶۰۰ (mac۳۶۰۰) مجهز خواهند شد تا سرعت فعالیتشان در دریا دست کم دو برابر افزایش یابد. بحث ما تامین امنیت و ارامش در محدوده دریایی است و اکنون میتوانیم حضوری موثرتر و سریعتر در هر نقطهای که انتظار باشد، داشته باشیم.
وی یادآور شد: افتخار دیگر این است که در استان بوشهرهستیم که هیمشه تاریخساز بوده است و به ویژه در ۸ سال دفاع مقدس که ناو موشک انداز پیکان از همین بوشهر رفت و در صحنه دریا افتخارآفرید ودست دشمن را در دریا قطع کرد. حالا این افتخار نصیب استان شده است که در حوزه دریایی فعالیتی جدیتری را آغاز کند.
الحاق 2 ناو موشکانداز «گرز» و «خنجر» به ناوگان نیروی دریایی ارتش
در ادامه این مراسم، دو ناو موشک انداز بهینهسازی شده «گرز» و «خنجر» نیز به ناوگان نیروی دریایی ارتش ملحق شد. ناو موشک انداز گرز در 6 سال و ناو موشک انداز خنجر در 4 سال بهینه سازی شده است.
این دو شناور هر کدام دارای 50 متر طول، 8 متر عرض و 300 تن وزن بوده که به موشکهای رادای پیشرفته، توپهای ضدسطحی و ضدهوایی، رادارهای به روز، موشکهای سطح و به سطح دریایی و سامانههای اختلال و فریبهای راداری در دریا مجهز شدهاند که به ماموریت در آبهای دوردست، اقیانوسها و آبراهای بینالمللی اعزام خواهند شد.
افتتاح بزرگترین کارخانه نوآوری صنایع دریایی ارتش
همچنین در این مراسم، بزرگترین کارخانه نوآوری صنایع دریایی ارتش کشور، اولین شهر نوآوری صنایع دریایی و بزرگترین برج فناوری صنایع دریایی در بوشهر افتتاح شد.
معاون علمی رئیس جمهور در این مراسم گفت: هدف از راهاندازی کارخانجات نوآوری این است که بیشتر به دنبال تکمیل زنجیره در صنایع دریایی در مکران بوده که در این خصوص مقام معظم رهبری تأکیدات زیادی دارند. اگر ساحلها را توسعه دهیم دیگر نیازی به پول نفت نخواهیم داشت، بنابراین هدف نهایی ما توسعه سواحل مکران است.