به گزارش مردم فردا،به نقل از روزنامه "دی ولت" آلمان، آتن تصمیم دارد حصار مرزی یونان و ترکیه را گسترش دهد. هزینه این پروژه 100 میلیون یورو برآورد شده است. حالا نخست وزیر یونان برای محقق کردن این پروژه از اتحادیه اروپا درخواست حمایت مالی کرده است. وی تاکید کرد: به هر حال، کشور او با این ایجاد این حصار به امنیت اروپا کمک می کند.
به این ترتیب کیریاکوس میتسوتاکیس، نخست وزیر یونان، از اتحادیه اروپا درخواست کمک مالی برای کشیدن دیوار مرزی کشورش با ترکیه شده است. میتسوتاکیس در حاشیه بازدید از یک پروژه در شمال شرقی یونان، به خبرگزاری فرانسه گفت: زمان آن رسیده است که اتحادیه اروپا به طور جدی به فکر تأمین بودجه اروپایی برای این نوع پروژه ها باشد.
تامین مالی احتمالی موانع در مرزهای خارجی اتحادیه اروپا توسط بروکسل مسئله ای بسیار بحث برانگیز در این اتحادیه است. در نشست سران اتحادیه اروپا در ماه فوریه، اتریش و یونان، از جمله، خواستار دریافت پول اتحادیه اروپا برای ایجاد موانع در مرزهای خارجی شدند. با این حال، در ماه ژانویه، یلوا یوهانسون، کمیسر داخلی اتحادیه اروپا تاکید کرد که هیچ بودجه ای در اتحادیه اروپا برای تامین مالی چنین پروژه هایی وجود ندارد.
از سوی دیگر، میتسوتاکیس، نخست وزیر محافظهکار یونان روز جمعه به خبرگزاری فرانسه گفت که کشورش به امنیت اروپا و همچنین سیاست یکپارچهتر و کارآمدتر پناهندگی اروپا با بسته شدن اوروس کمک میکند.
آتن قصد دارد تا سال 2026 این دیوار مرزی را به 100 کیلومتر افزایش دهد. به گفته میتسوتاکیس، این پروژه توسعه که برای آن 100 میلیون هزینه برآورد می شود، در هر صورت ادامه خواهد داشت. وی افزود: این دیوار موانعی است که توسط دولت یونان برای حفاظت از مرزهای یک کشور که اتفاقاً مرزهای خارجی اتحادیه اروپا نیز هستند، ایجاد شده است.
میتسوتاکیس گفت که وی همیشه قاطعانه بر این عقیده بوده است که اگر از مرزهای خارجی خود محافظت نکنیم، نمی توانیم به توافق جدیدی در مورد مهاجرت و پناهندگی دست یابیم. به گفته وی دیوار مرزی در اوروس یک کمک مهم به این هدف است که به طور انحصاری توسط بودجه یونان و توسط مالیات دهندگان یونانی تامین می شود
"کیریاکوس میتسوتاکیس"، نخست وزیر محافظه کار یونان روز جمعه از مرز اصلی یونان و ترکیه در منطقه اوروس بازدید کرد و قرارداد توسعه و گسترش حصار مرزی به طول 140 کیلومتر رامنعقد کرد. هدف از این کار، بستن مرزهای اصلی با ترکیه برای مهاجران و پناهندگانی است که می خواهند به اتحادیه اروپا بیایند.
میتسوتاکیس، پیش از این در سخنرانی روز پنجشنبه خود تأیید کرده بود: با یا بدون پول اروپا، حصار اوروس تکمیل خواهد شد.
مرز خشکی بین کشور اتحادیه اروپا یونان و ترکیه 200 کیلومتر طول دارد. در آگوست 2012، اولین 12.5 کیلومتر از حصار مرزی در قلمرو یونان در شمال اوروس بین شهرهای Kastanies و Nea Vyssa توسط دولت وقت در زمان نخست وزیر محافظه کار آنتونیس ساماراس تکمیل شد.
در مارس 2020، هزاران مهاجر و پناهنده برای روزها تلاش کردند تا از مرز نزدیک روستای کاستانیس عبور کنند. واحدهای ویژه پلیس یونان - و همچنین خدمات اورژانسی از دیگر کشورهای اتحادیه اروپا، مانند واحد نخبگان اتریشی کبرا - با خشونت از عبور آنها از مرز جلوگیری کردند، نیروهای پلیس از گاز اشک آور علیه مهاجران استفاده کردند. تصاویر درگیری پلیس با مهاجران و پناهجویان در این منطقه جنجال زیادی در سراسر دنیا ایجاد کرد.
دولت میتسوتاکیس که از 8 ژوئیه 2019 بر سر کار آمده است، عقب راندن مهاجران و پناهندگان را به عنوان پروژه "حماسه "Evros به عنوان بخشی از سیاست محدودکننده پناهندگان معرفی کرد. در بهار 2021، دولت میتسوتاکیس این حصار مرزی را 27 کیلومتر دیگر گسترش داد. علاوه بر این، حصار مرزی موجود بین Kastanies و Nea Vyssa از 3.5 به 5 متر افزایش یافت.
در سایه این سیاست های سختگیرانه در واقع، تعداد مهاجران تازه وارد به یونان از سال 2019 به شدت کاهش یافته است. در سال 2019، وزارت مهاجرت آتن تقریباً 72500 نفر را که به تازگی از طریق مرزهای زمینی و دریایی به یونان رسیده اند به طور رسمی ثبت کرده است، تعداد آنها در سال 2020 به تقریباً 15000 نفر و در سال 2021 به حدود 8700 نفر کاهش یافته است، در حالی که البته دوباره در سال 2022 به بیش از 170200 نفر در سال افزایش یافته است.
به گفته آژانس حفاظت از مرزهای اروپایی فرانتکس، این روند صعودی همچنان ادامه دارد. بر اساس گزارش فرانتکس، در دو ماه اول سال جاری تقریباً ورود 4000 مهاجر جدید در یونان ثبت شده است. این به معنای افزایش شش درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل است.