به گزارش
مردم فردا،سندیکای پزشکان سودان در بیانیهای اعلام کرد: از زمان شروع درگیری میان نیروهای ارتش سودان به فرماندهی ژنرال «عبدالفتاح البرهان» و نیروهای واکنش سریع به فرماندهی ژنرال «حمیدتی» در 15 آوریل گذشته، 822 غیرنظامی و سه هزار و 215 نفر دیگر در خارطوم، شهر «الابیض» و شهر «الجنینه» کشته شده اند.
این درحالی است که سودان قبل از درگیری اندازه کافی مشکلات سیاسی و اقتصادی داشت و با گذشت یک ماه پس از درگیری دو ژنرال، به کشور در معرض فروپاشی تبدیل شده است.
تک تیراندازان هر فردی که از منزلش خارج شود را میزنند. افرادی که زخمی شدهاند در منازلشان میمیرند، زیرا نمی توانند از منازل خود خارج شوند.
سازمان پزشکان بدون مرز گزارش دا که آوارگان دارفور در اردوگاهها یک وعده غذایی بیشتر در روز ندارند و خبری از سه وعده غذایی نیست.
سازمان ملل هم هشدار داده است که 19 میلیون سودانی ظرف شش ماه آینده اگر جنگ ادامه یابد، در معرض گرسنگی قرار خواهند گرفت.
موج آوارگان
همه روزه هزاران آواره سودانی راه مصر، چاد، سودان جنوبی و اتیوپی را در پیش میگیرند تا خود را از جهنم سودان برهانند.
در این میان قاهره که به اندازه کافی مشکل اقتصادی دارد بیمناک است و از سویی کشورهای دیگر نگران سرایت جنگ به گروههای شورشی در این کشورها هستند.
در خارطوم نه فرودگاهی است و نه خارجی
در خارطوم نه فرودگاهی هست نه خارجی زیرا همه در روزهای اول جنگ فرار کردهاند. مراکز تجاری هم وجود ندارد زیرا غارت شده است.ادارات دولتی همچنان بسته هستند.
اوضاع اسفناک غذایی مردم سودان
مردم این کشور که عمدتا قبل از درگیری به کمکهای غذایی بین المللی نیاز داشتند امروز از آن هم محروم شدهاند. انبارهای سازمان های بشردوستانه غارت شده و برخی از این مراکز پس از کشته شدن 18 نفر از کارکنانش فعالیت خود را به حال تعلیق درآوردهاند.
افزایش شدید قیمتها
در سودان پول نیست. بانکهایی که برخی از آنها در معرض تاراج قرار گرفتهاند از 15 آوریل گذشته بسته هستند و قیمت کالاها به چهار برابر افزایش یافته است.
ساکنان سودان در منازل خود پنهان شده و منتظر آتش بس کاملی هستند که هرگز رخ نداده است. بیمارستانها از حملات در امان نیستند.
العربی الجدید در گزارشی درباره سودان آورده است: هر دو ژنرال فکر میکنند که میتوانند بر دیگری غلبه کنند. هر کدام نیرو و حمایت خارجی را دارند. دقلو مورد حمایت امارات و البرهان مورد حمایت مصر است. همین عامل سبب شده است که طرفین، درگیری طولانی را به امتیازدهی در مذاکرات ترجیح دهند.اینکه هر آتش بسی در دقیقه اول نقض می شود به این دلیل است.
حمله به سفارت کویت در سودان
وزارت امور خارجه کویت اعلام کرد که اقامتگاه وابسته نظامی سفارت این کشور در خارطوم مورد حمله و تخریب قرار گرفت.
وزارت خارجه کویت با محکوم کردن این حمله،بار دیگر از مقامات و طرفین درگیر در سودان خواست تا اقدامات سریعی را برای حفاظت کامل از مقرهای دیپلماتیک، امنیت کارکنان این اماکن و مجازات عاملان این حملات اتخاذ کنند.
وزارت خارجه اردن نیز از حمله به ساختمان سفارت این کشور در خارطوم خبر داد و آن را محکم و بر لزوم رعایت اصول قوانین بینالمللی و پایبندی به توافقنامههای بینالمللی مربوطه به ویژه توافقنامه وین درباره روابط دیپلماتیک تاکید کرد.
این وزارت از سلامت اعضای هیئت دیپلماتیک در سودان و اسکان آنها در مناطق امنی در پورتسودان و تسهیل روند انتقال اردنیهایی که هنوز سودان را ترک نکردند، خبر داد.
وزارت خارجه سودان نیز پیشتر نیروهای واکنش سریع را به حمله به دفاتر هیئتها و هیئتهای دیپلماتیکی که پیش از این دیپلماتهای آن به نقاط دیگری منتقل شدند، همانند سفارتهای هند و کره، دفتر رایزن فرهنگی عربستان، اقامتگاه دیپلماتهای سوئیسی و کنسولگری ترکیه متهم کرد.