به گزارش مردم فردا،تازهترین تغییرات نرخ سود بین بانکی نشان میدهد که این نرخ در هفته منتهی به 5 مهر ماه به بالاترین سطح خود از سال 94 تا کنون رسیده است.
نرخ بهره بین بانکی در هفته نخست مهر ماه امسال با 11 صدم درصد افزایش نسبت به هفته قبل از آن به 23.80 درصد رسیده است. بنابراین رکورد نرخ بهره بین بانکی شکسته شده چراکه بیشترین نرخ بهره امسال مربوط به 27 اردیبهشت ماه با نرخ 23.76 درصدی بوده است.
نرخ سود 23.80 درصدی بالاترین نرخ سود بین بانکی در 17 هفته گذشته است؛ پیش از این نرخ سود بین بانکی از اواسط اردیبهشت تا خردادماه سال جاری در بالاترین سطح بوده و رکوردهایی بین 23.60 تا 23.76 درصد به ثبت رسانده بود. ولی این آمار هفته قبل شکسته شد.
نرخ سود بین بانکی در هفته پایانی تیرماه، پس از 6 هفته درجا زدن در کانال 23.4 درصدی، وارد کانال جدید 23.5 درصدی شد و از اوخر شهریورماه نیز با عبور از این کانال وارد دامنه 23.6 درصدی شده بود اما از هفته قبل با رکورد زنی جدید وارد کانال 23.8 درصد شد.
به گزارش تسنیم، روند صعودی نرخ بهره بینبانکی از بهمن ماه سال گذشته آغاز شده بود؛ از هفته منتهی به 30 آذرماه، نرخ سود بینبانکی وارد کانال 21درصدی شده و تا هفته منتهی به 19 بهمن ماه در همین کانال در نوسان بود ولی از 26 بهمن ماه این نرخ رکورد جدیدی در کانال 22درصدی به ثبت رساند و حالا این نرخ در کانال 23درصدی در نوسان است.
نرخ سود بینبانکی چیست؟
ممکن است بانکها در دورههای مالی کوتاهمدت روزانه یا هفتگی با کسری یا مازاد نقدینگی روبهرو شوند. اگر بانکی دچار کسری نقدینگی شود، باید از طریق وام گرفتن آن را جبران کند تا به حالت تعادل برسد، برای اینکه بانکها برای حل این مشکل به بانک مرکزی نیاز نداشته باشند، بازاری را بهنام بازار بینبانکی تشکیل دادهاند که در آن به یکدیگر وام دهند. اکثر وامهای بینبانکی سررسید کوتاهمدت یکهفتهای یا کمتر دارند. وامدهی بانکها به یکدیگر بر مبنای یک نرخ سودی است که به آن نرخ سود بینبانکی گفته میشود.