کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

کرونای «پیرولا» بیماری‌زایی بیشتری ندارد

ایسنا , 10 مهر 1402 ساعت 12:00

مدیر اجرایی «انجمن بهداشت عمومی آمریکا» می‌گوید: سویه BA.۲.۸۶ کرونا که با نام مستعار «پیرولا» شناخته می‌شود، اگرچه سرعت شیوع بیشتری نسبت به برخی از سویه‌های قبلی دارد اما به نظر نمی‌رسد که قدرت بیماری‌زایی بیشتری هم داشته باشد.


به گزارش مردم فردا،«ژرژ بنجامین» درباره ارزیابی‌های اخیر از این زیرسویه کروناویروس می‌گوید: تاکنون، سویه‌های مختلفی از کرونا را مشاهده کرده‌ایم. در حالی که برخی از آنها عفونی‌تر (سرعت انتشار بیشتر) از بقیه هستند اما به‌رغم تعداد جهش‌های بالایی که دارند در مجموع کشنده‌تر نیستند.
او همچنین گفت: با این حال، بزرگترین تهدید این است که همه این سویه‌ها کمی بیشتر توانایی فرار از مصونیت ایجادشده ناشی از واکسن را دارند به این معنی که هر بار که یک سویه جدید ظاهر شود، واکسن‌ها کمتر موثر خواهند بود.
بنجامین همچنین اظهار کرد که پیش‌بینی می‌شود در زمستان سال آینده میلادی، افرادی که در نیمکره جنوبی زندگی می‌کنند اوج بیماری های تنفسی از جمله کووید۱۹ را تجربه کنند.
از سوی دیگر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده (CDC) نیز در این رابطه گفته است: به نظر می رسد تست‌های موجود برای تشخیص و داروهای مورد استفاده برای درمان کووید۱۹ در برابر این سویه نیز موثر باشند.
افرادی که اصلاً واکسینه نشده‌اند، همچنان در معرض خطر قابل‌توجهی برای بیماری شدید و مرگ زودرس ناشی از این بیماری هستنددر بیانیه این سازمان آمده است: BA.۲.۸۶ در مقایسه با سویه‌های قبلی حتی ممکن است در افرادی هم که قبلاً به کووید۱۹ مبتلا شده‌اند یا واکسن این بیماری را دریافت کرده اند، توانایی بیشتری برای ایجاد عفونت داشته باشد.
هرچند با توجه به تعداد کم موارد ابتلا به پیرولا در سطح جهانی، تاکنون علامت خاصی که مختص به این سویه کرونا باشد، شناسایی نشده است.
با این حال پزشکان می‌گویند که به طور کلی علائمی چون تهوع شدید، سرفه، گلودرد، آبریزش بینی، عطسه، خستگی، سردرد، دردهای عضلانی و تغییر حس بویایی در بیمارانی که تاکنون به این سویه‌ نوظهور کرونا مبتلا شده‌اند، مشاهده شده است.

عدم دسترسی برابر به واکسن

بنجامین همچنین تأکید کرد: ما دسترسی برابر به واکسن‌های کووید۱۹ نداریم و این واقعیتی است که «شکست سیستم جهانی ما» محسوب می‌شود.
وی یادآور شد: مردم بیشتر به این ویروس آلوده می‌شوند زیرا به میزانی که نیاز دارند، واکسینه نمی‌شوند.
وی خاطرنشان کرد: به همین دلیل اکنون شاهد افزایش موارد ابتلا هستیم. افرادی که اصلاً واکسینه نشده‌اند، همچنان در معرض خطر قابل‌توجهی برای بیماری شدید و مرگ زودرس ناشی از این بیماری هستند.
وی افزود: اگر شما به طور کامل واکسینه شده باشید در بیشتر موارد بیماری خفیفی را تجربه می‌کنید.

افزایش ابتلاها در سطح جهانی، تهدیدی برای جوامع آسیب‌پذیر

بنجامین می‌گوید: موارد ابتلاهای کرونایی در سراسر جهان در حال افزایش است به ویژه در میان جمعیت های کم درآمد در کشورهایی با سیستم مراقبت های بهداشتی ضعیف و جوامع فقیری که به واکسن های به روزشده کرونا دسترسی ندارند.
در همین حال، کشورهای پردرآمد غربی نیز به دلیل میزان ناکافی واکسیناسیون با افزایش موارد ابتلا به کووید۱۹ مواجه هستند.
بنابر گزارش آناتولی، کنترل سویه‌های جدید کرونا نیازمند یک برنامه واکسیناسیون قوی، اولویت دادن به جوامعی که کمتر واکسینه شده اند و حفظ سطح واکسیناسیون در افراد کاملاً واکسینه شده است.
کرونای «پیرولا» بیماری‌زایی بیشتری ندارد
زیرسویه‌های تحت نظارت سازمان جهانی بهداشت
«تدروس آدهانوم قبریسوس»، دبیر کل سازمان جهانی بهداشت (WHO) نیز اخیرا گفته است که تنها ۴۳ کشور آمار مرگ و میر ناشی از ابتلا به کووید۱۹ را به این سازمان گزارش می دهند و تنها ۲۰ کشور نیز در حال ارائه اطلاعات مربوط به این بیماری هستند.
وی افزود: در حال حاضر سویه BA.۲.۸۶ کرونا به تعداد کمی در ۱۱ کشور در جهان شناسایی شده است.
در گزارش سازمان جهانی بهداشت آمده است: در حال حاضر سطح پایین افراد در معرض خطری که اخیرا یک دز واکسن این بیماری را دریافت کرده‌اند، یکی از بزرگترین نگرانی‌هاست.
قبریسوس تاکید می‌کند: پیام ما این است که اگر دریافت دز یادآور واکسن کرونا برای شما توصیه شده است، تعلل نکنید.
این در حالی است که «فومیو کیشیدا»، نخست وزیر ژاپن نیز هفته گذشته گفت که کشورش باید برای شیوع بیماری عفونی بعدی آماده شود.
کیشیدا در هفتاد و هشتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در «نیویورک» گفت: ما باید برای بیماری عفونی بعدی آماده باشیم و از درس‌هایی که از طریق مبارزه با کووید۱۹ آموخته‌ایم، استفاده کنیم.
پیش از این نیز «سرویس بهداشت ملی انگلیس» (NHS) از دانش‌آموزان خواسته بود تا قبل از شروع سال تحصیلی جدید، دز یادآور واکسن کرونا را تزریق کنند.
«استیو راسل»، مدیر واکسن‌های سرویس بهداشت ملی انگلیس نیز در این باره به روزنامه «سان دیلی» گفت: بازگشایی مدارس می‌تواند منجر به افزایش موارد ابتلا به کووید۱۹ در کودکان شود.

انتشار اطلاعات نادرست و چالش ترغیب مردم به دریافت واکسن در آمریکا

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، اقلیتی در ایالات متحده معتقدند که کووید۱۹ یک تهدید واقعی نیست و واکسن ها غیر ضروری هستند.
این اطلاعات نادرست، منجر به ایجاد تردید در افراد برای دریافت واکسن این بیماری شده است.
کرونای «پیرولا» بیماری‌زایی بیشتری ندارد
بنجامین تاکید کرده است که برای مبارزه با اطلاعات نادرست، تکیه بر منابع قابل اعتماد مانند ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی، پزشکان و سازمان های بهداشتی دولتی از جمله انجمن سلامت عمومی آمریکا و سازمان های مشابه در سراسر جهان، بسیار مهم است.
بنابر اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، انتظار می رود تعداد موارد بستری در بیمارستان ها ناشی از بیماری های تنفسی در پاییز و زمستان پیش‌رو نیز مشابه سال گذشته باشد.
با این حال، این مرکز می گوید: مهم است توجه داشته باشیم که این آمار بستری در بیمارستان‌ها همچنان نسبت به قبل از همه گیری کووید۱۹ که علل اصلی بستری شدن‌ها، ویروس آنفلوآنزا و ویروس سینسیشیال تنفسی بودند، بیشتر است.

پیشگیری از بیماری‌های تنفسی فصلی

«متیو بینیکر»، یک متخصص مرکز درمانی «مایو کلینیک» در ایالات متحده در این باره خاطر می‌کند: برخی مسائل ناشناخته‌ از جمله زمان‌بندی، گونه‌های خاص ویروس و سویه جدیدی از کووید۱۹ که ممکن است ظاهر شود، وجود دارد. به همین دلیل پیشگیری در این زمینه بسیار مهم است.
خبر خوب این است که واکسن هایی برای این سه بیماری فصلی وجود دارد. از جمله واکسن های به روزشده کرونا و واکسن های جدید برای پیشگیری از ویروس سینسیشیال تنفسی در افراد ۶۰ ساله و بالاتر، نوزادان و زنان باردار.
در حال حاضر سطح پایین افراد در معرض خطری که اخیرا یک دز واکسن این بیماری را دریافت کرده‌اند، یکی از بزرگترین نگرانی‌هاستدکتر بینیکر می گوید: از نظر استراتژی های پیشگیری از این ویروس ها زمان خوبی است. همچنین اصول اولیه نیز در این زمینه بسیار مهم هستند، از جمله: بهداشت خوب دست ها، ماندن در خانه اگر مریض هستید، استفاده از ماسک در صورت خروج از منزل و داشتن علائم بیماری.
به گفته این متخصص، در صورت داشتن علائم بیماری‌های تنفسی بهتر است به یک پزشک مراجعه کنید و تست دهید. با دانستن اینکه فرد با چه مشکلی دست و پنجه نرم می‌کند، می‌توان گام‌های موثری در جهت درمان آن برداشت.
بنابر اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، تقریبا همه کودکان قبل از دو سالگی به ویروس سینسیشیال تنفسی یا RSV مبتلا می‌شوند. همچنین بیشتر بزرگسالان به نوع خفیف این بیماری دچار می‌شوند.
ویروس سینسیشیال تنفسی برای افرادی که مسن هستند، به بیماری مزمن قلبی یا ریوی مبتلا هستند یا سیستم ایمنی ضعیفی دارند، می تواند خطرناک باشد. هرچند پیامد این ویروس می‌تواند به طور ویژه برای نوزادان و کودکان دشوار باشد.


کد مطلب: 20985

آدرس مطلب :
https://www.mardomefarda.ir/news/20985/کرونای-پیرولا-بیماری-زایی-بیشتری-ندارد

مردم فردا
  https://www.mardomefarda.ir