به گزارش
مردم فردا،صبح دیروز (جمعه) اعضای یک تیم کوهنوردی که همگی اهل لرستان بودند طبق برنامهریزی قبلیشان تصمیم گرفتند به قله سِنبُران در رشته کوه اشترانکوه صعود کنند. سنبران با ۴۱۰۰ متر ارتفاع، بلندترین قلۀ اشترانکوه و در شهرستان ازنا واقع شده است. اشترانکوه به منطقهای وحشی در میان کوهنوردان مشهور است و صعود به قلههای آن در این فصل از سال دشوار است و نیاز به برنامه ریزی و مهارت زیادی دارد.
اعضای این گروه بعد از ساعتها کوهنوردی و عبور از مناطق سختگذر و پربرف، سرانجام به قله رسیدند. آسمان صاف و شرایط برای بازگشت مهیا بود. آنها با فاصلههای مشخص از یکدیگر عملیات بازگشت را آغاز کردند. هنوز زمان زیادی از به راه افتادن تیم کوهنوردی نگذشته بود که ناگهان صدای مهیبی از بالا دست شنیده شد کوهنوران حجم زیادی از برف و یخ را دیدند که به سوی شان روانه بود. بهمن بزرگی اتفاق افتاده بود که آنها انتظارش را نداشتند و در این شرایط هر کدام تلاش کردند تا برای زنده ماندن، پناه بگیرند؛ اما قدرت بهمن بیش از توانایی کوهنوردان بود.
در جریان این حادثه وحشتناک ۵ نفر از کوهنوردان که در جلوی گروه حرکت میکردند در زیر انبوهی از برف مدفون شدند و ۲ نفر دیگر توانستند خود را نجات دهند. اما هنوز معلوم نبود که بر سر دو عضو دیگر گروه چه آمده است. این حادثه در شرایطی اتفاق افتاد که هیچ کس از سقوط بهمن اطلاع نداشت.
تماس با ۱۱۲
دقایقی از سقوط بهمن گذشته بود که یکی از کوهنوردانی که در شرایطی سخت گرفتار شده بود توانست با تلفن همراه شماره ۱۱۲ را گرفته و از هلال احمر درخواست کمک کند. او یکی از دو نفری بود که از گروه جدا افتاده و تا پیش از آن سرنوشت نامعلومی داشت. او توضیح داد که: ما ۹ نفر بودیم که در راه بازگشت از صعود دچار بهمن شدیم. ۵ نفر از ما زیر بهمن گرفتار شده اند، دو نفر دیگر مصدوم شده اند و من و یکی دیگر از اعضای تیم روی صخرهها در شرایط سختی گرفتار شدهایم و نیاز به کمک داریم. این کوهنورد نشانی دقیق محلی که حادثه در آنجا اتفاق افتاده را اعلام کرد و چند دقیقه بعد اولین گروه از امدادگران راهی محل حادثه شدند.
آغاز عملیات
حسین مرادی، معاون امداد و نجات هلال احمر لرستان درباره این حادثه گفت: ساعت ۱۲:۲۵ دقیقه روز جمعه وقوع این حادثه به هلال احمر گزارش شد و بلافاصله ۳ تیم شامل ۱۲ امدادگر تخصصی از ازنا راهی محل حادثه شدند. همزمان بالگرد هلال احمر نیز به پرواز درآمد و یک تیم ۳ نفره تخصصی نیز از طریق بالگرد به محل حادثه اعزام شدند.
او درباره روند امدادرسانی به حادثه دیدگان میگوید: در همان بررسیهای اولیه ۲ نفر از کوهنوردان حادثه دیده که بر اثر سقوط بهمن دچار مصدومیت شده بودند نجات پیدا کردند و توسط بالگرد به مرکز درمانی منتقل شدند. در ادامه عملیات معلوم شد که ۵ نفر زیر بهمن گرفتار شده اند و شرایط بهمن طوری بود که امیدی به زنده ماندن گرفتارشدگان وجود نداشت؛ با این وجود از همان دقایق اولیه جستجوها آغاز شد.
نجات روی تیغه
در شرایطی که ۲ نفر از کوهنوردان نجات یافته و سرنوشت ۵ نفر دیگر تا حدودی مشخص شده بود، اما هنوز اعضای گروه نجات نتوانسته بودند ردی از ۲ کوهنورد دیگر به دست آورند. در این شرایط جستجوها ادامه پیدا کرد تا اینکه سرانجام امدادگران توانستند این دو نفر را در حالی که در شرایطی سخت و با فاصله از یکدیگر روی تیغههایی پایینتر از قله گرفتار شده بودند پیدا کنند. رسیدن به آنها کاری دشوار بود و نیاز به کار تخصصی و ایجاد کارگاه داشت. شواهد نشان میداد آنها با وجود مصدومیت، شرایط خوبی دارند و جانشان در خطر نیست. در چنین وضعیتی امدادگران در عملیاتی دشوار توانستند این دو نفر را یکی پس از دیگری نجات داده و با بالگرد به مرکز درمانی منتقل کنند.
کشف پیکر قربانیان
تا بعد از ظهر دیروز تیمهای عملیاتی توانسته بودند ۴ نفر از اعضای این تیم کوهنوردی را نجات دهند، اما هنوز به طور قطعی معلوم نبود که ۵ عضو دیگر این تیم که بر اثر سقوط بهمن مفقود شده اند به چه سرنوشتی دچار شده اند. با اینکه شواهد از جانباختن آنها حکایت داشت، اما امدادگران جستجوهای خود را ادامه دادند تا اینکه سرانجام در حالی که هوا رو به تاریکی میرفت موفق شدند پیکرهای بیجان ۲ نفر از کوهنوردان را کشف کنند.
علیرضا سلیمانی، رییس هلال احمر ازنا در این باره گفت: با تلاش همکارانم پیکرهای ۲ نفر از کوهنوردان حادثه دیده کشف شد، اما به دلیل اینکه هوا رو به تاریکی بود و بالگرد امکان ادامه پرواز را نداشت، عملیات انتقال این پیکرها به صبح شنبه موکول شد. او درباره سرنوشت ۳ کوهنورد دیگر نیز گفت: هنوز نتوانستهایم پیکر این ۳ نفر را پیدا کنیم، اما جستجوها تا یافتن پیکر آخرین کوهنورد ادامه خواهد داشت.