کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

بلغارستان و رومانی هم به منطقه شنگن پیوستند

باشگاه خبرنگاران , 12 فروردين 1403 ساعت 22:32

کشور‌های رومانی و بلغارستان پس از ۱۳ سال انتظار بالاخره به صورت محدود به عضویت منطقه عاری از کنترل‌های مرزی شنگن درآمدند.


به گزارش مردم فردا،کشور‌های رومانی و بلغارستان امروز یکشنبه رسما به منطقه شنگن پیوستند. این امر نیاز به بررسی‌های شخصی در فرودگاه‌ها و بنادر در ایالت‌های فدرال این کشور را از بین می‌برد. اتحادیه اروپا قبلاً در پایان دسامبر در مورد این گام به توافق رسیده بود. با این حال، هرکسی که با ماشین یا قطار به رومانی یا بلغارستان سفر کند، فعلاً بررسی خواهد شد. تصمیم در مورد لغو کنترل‌ها در مرز‌های زمینی در تاریخ بعدی اتخاذ خواهد شد.

منطقه شنگن رفت و آمد بدون محدودیت شهروندان در اروپا را تضمین می‌کند. این منطقه اکنون شامل ۲۵ کشور از ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا و همچنین ایسلند، لیختن اشتاین، نروژ و سوئیس است. همه کشور‌های عضو اتحادیه اروپا به محض اینکه آماده شوند به عضویت کامل منطقه شنگن در خواهند آمد - این هم یک حق و هم یک تعهد است. اعضای جدید فقط به اتفاق آرا قابل پذیرش هستند.

کشور‌های رومانی و بلغارستان که قبلاً در سال ۲۰۰۷ به اتحادیه اروپا پیوسته بودند، از سال ۲۰۱۱ منتظر این تصمیم بودند. پذیرش این دو کشور در ابتدا به دلیل مقاومت اتریش شکست خورد. وین این مخالفت را با بیان اینکه تعداد زیادی مهاجر ثبت نام نشده از رومانی و بلغارستان وارد این کشور می‌شوند، توجیه کرد.

به این ترتیب منطقه شنگن حالا دارای دو عضو جدید است: بلغارستان و رومانی. این امر نیاز به کنترل منظم مرز‌ها را هنگام ورود به این کشور کشور بی نیاز می‌کند. در حال حاضر، این قواعد فقط برای فرودگاه‌ها و بنادر اعمال می‌شود.

با این حال، وتوی اتریش به این معنی است که وضعیت جدید برای مسیر‌های زمینی اعمال نخواهد شد، زیرا وین نگران است که این تصمیم به هجوم احتمالی پناهندگان از این کشور‌ها منجر شود. با این حال، لغو کنترل در مرز‌های هوایی و دریایی این دو کشور می‌تواند ارزش نمادین قابل توجهی داشته باشد.

استفان پاپسکو، تحلیلگر سیاست خارجی در گفتگو با خبرگزاری فرانسه در این خصوص می‌گوید: «پذیرش در شنگن یک گام مهم برای بلغارستان و رومانی است و می‌تواند به عنوان نمادی از تعلق به اتحادیه اروپا در نظر گرفته شود. پیش از این هر رومانیایی یا بلغار که مجبور بود در مسیری جدا از سایر شهروندان اروپایی سفر کند، احساس می‌کرد که با او رفتار متفاوتی می‌شود.»

اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا هم در بیانیه‌ای در این رابطه گفت: «این یک موفقیت بزرگ برای هر دو کشور و یک لحظه تاریخی برای منطقه شنگن که بزرگترین منطقه تردد آزاد در جهان است به شمار می‌رود. ما با هم در حال ساختن یک اروپای قوی‌تر و متحدتر برای همه شهروندانمان هستیم.»

دولت رومانی اعلام کرد که قوانین شنگن در چهار بندر دریایی و ۱۷ فرودگاه اعمال خواهد شد و فرودگاه اوتوپنی این کشور در نزدیکی پایتخت بخارست، به عنوان بزرگترین قطب برای پرواز‌های شنگن عمل خواهد کرد.

منطقه شنگن اکنون شامل همه کشور‌های عضو اتحادیه اروپا به جز ایرلند و قبرس است. ایسلند، لیختن اشتاین، نروژ و سوئیس نیز در این منطقه وجود دارند. به طور معمول هیچ کنترل مرزی در منطقه شنگن وجود ندارد - به جز در موقعیت‌های تهدید خاص.

اگرچه تمام کشور‌های همسایه آلمان به منطقه شنگن تعلق دارند، اما آلمان بار‌ها کنترل‌هایی را در برخی از مرز‌ها انجام داده است. نانسی فایزر، وزیر کشور فدرال آلمان اعلام کرده است که این برای متوقف کردن تجارت ناجوانمردانه قاچاقچیان و محدود کردن مهاجرت‌های غیرقانونی ضروری است. کنترل‌های مرزی در منطقه شنگن باید توسط کمیسیون اتحادیه اروپا تایید شود.


کد مطلب: 24144

آدرس مطلب :
https://www.mardomefarda.ir/news/24144/بلغارستان-رومانی-هم-منطقه-شنگن-پیوستند

مردم فردا
  https://www.mardomefarda.ir