به گزارش
مردم فردا،
«محمد بن عبدالرحمان آل ثانی» نخست وزیر و وزیر خارجه قطر در مجمع جهانی اقتصاد در ریاض اظهار کرد: باید برای توقف تمام درگیریها از راههای مسالمتآمیز و دور کردن منطقه از خطرات جنگ تلاش شود.
آل ثانی گفت: بزرگترین چالش در برقراری صلح، شکست جامعه جهانی در حل مساله فلسطین است.
«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا نیز ضمن تشکر از همتای قطری خود بابت تلاشهایش برای برقراری آتشبس در غزه گفت: در طول هفتههای گذشته شاهد پیشرفت چشمگیری در زمینه کمکرسانیها بودیم اما به کمکهای بیشتری نیاز هست.
بلینکن در ادامه در ژستی صلح طلبانه مدعی شد: تلاشها برای برقراری ثبات و جلوگیری از گسترش درگیری در منطقه باید تقویت شوند.
وزیر خارجه آمریکا در ادامه ادعا کرد: «حملات حوثیها (انصارالله) امنیت را در منطقه تضعیف میکند و ما باید از آزادی دریانوردی در دریای سرخ حمایت کنیم.»
وزیر خارجه آمریکا در ادامه گفت: «موثرترین راه برای کاهش وخامت اوضاع انسانی در غزه رسیدن به یک آتشبس است.»
او در دیدار با وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس نیز گفت: بایدن به نتانیاهو تاکید کرد که باید اقدامات ملموسی را برای کاهش مشکلات ساکنان غزه در پیش بگیرد.
همچنین بلینکن گفت: باید کمکهای بشردوستانه بیشتری به نوار غزه ارسال شود و این مساله محور مذاکرات روزهای آتی خواهد بود.
بلینکن در این دیدار با بیان اظهارات ضد ایرانی مدعی شد: تهدید ایران مستلزم تکامل دفاعی است.
«مصطفی مدبولی» نخستوزیر مصر هم در این کنفرانس اظهار کرد: پیشرفتی در مذاکرات آتشبس در غزه حاصل شده اما شرایط امروز به دلیل درگیری داخلی در «اسرائیل» و حماس پیچیدهتر شده و هر دو طرف نمیخواهند امتیازی بدهند.
«استفان سژورنه» وزیر خارجه فرانسه نیز در ریاض گفت: گفتوگوهای آتشبس در غزه پیشرفتی داشته اما با احتیاط همراه است.
سژورنه در ادامه تاکید کرد: شرایط موجود در غزه فاجعهبار است و باید به یک توافق آتشبس رسید.
«جاسم محمد البدیوی» دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس نیز گفت: ما آتشبس فوری در نوار غزه را خواستار هستیم.
دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس در نشستی با وزرای خارجه کشورهای عضو این شورا با حضور «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا ضمن تاکید بر اهمیت استراتژیک روابط میان کشورهای عضو این شورا و آمریکا گفت: شورا اهمیت زیادی برای مشارکت با آمریکا قائل است.
البدیوی اظهار کرد: نشست امروز ما در حالی برگزار میشود که منطقه با شرایط ویژهای روبرو است.
دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس در ادامه خواستار برگزاری کنفرانس بینالمللی درباره اجرای راهحل ۲دولتی شد و تاکید کرد که جامعه جهانی باید برای متوقف کردن این تنش و خشونتها در کرانه باختری و نیز متوقف کردن شهرکسازیها و مصادره اراضی فلسطینیها اقدامی در پیش بگیرد.
او در ادامه برقراری آتشبسی فوری در سراسر غزه با ابتکارعملهای بینالمللی موثر برای توقف خشونتها در کرانه باختری را خواستار شد و گفت: «ما در منطقه با تنش و بیثباتی ناشی از جنگ در غزه، تنش میان ایران و اسرائیل، تنش در دریای سرخ خطر گسترش سلاحهای هستهای روبرو هستیم.»
البدیوی با اشاره به نگرانی گسترده شورای همکاری خلیج فارس از عملیاتهای نیروهای ارتش یمن در دریای سرخ، مدعی شد که «این حملات غیر قابل قبول هستند.»
دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس همچنین هشدار داد: «تداوم تنش میان ایران و رژیم صهیونیستی خطر انفجار اوضاع در منطقه را در پی داشته و این مستلزم آن است که همه طرفها بالاترین سطح خویشتنداری را در پیش بگیرند.»
او در پایان این دیدار نیز با تقدیر از سطح همکاریهای نظامی مشترک گفت: در حال حاضر تلاش میشود طی ماه آتی میلادی 2 کارگروه پدافند هوایی و موشکی و امنیت دریایی ایجاد شوند.
«بشر الخصاونه» نخست وزیر اردن نیز امروز دوشنبه در نشستی درباره نوار غزه که در مجمع جهانی اقتصاد در ریاض برگزار شد، تاکید کرد: حمله به شهر رفح در جنوب نوار غزه در کنار وضعیتی تقریبا قحطی در این منطقه، از منظر تمامی معیارها فاجعهبار خواهد بود.
الخصاونه با اشاره به تخریب کامل زیرساختهای درمانی و آموزشی غزه شامل دانشگاهها و مدارس اظهار کرد: حجم ویرانیهای ناشی از جنگ علیه نوار غزه که شامل زیرساختها و مراکز عمومی میشود، نزدیک به ۱۸.۷ میلیارد دلار است.
نخست وزیر اردن در ادامه تاکید کرد: محاسبات برخی مسؤولان سیاسی اسرائیل امنیت منطقه را به خطر میاندازد.
او تصریح کرد: ما در عمل نمیدانیم آیا توزیع کمکهایی که وارد نوار غزه شدند، بیخطر بوده است یا نه.
الخصاونه با اشاره به حضور نزدیک به ۱۸۰ زن باردار در نوار غزه که در میان ویرانهها فرزند خود را به دنیا میآورند، گفت: طبق آمار نهادهای حامی حقوق بشر و نهادهای سازمان ملل، ۱.۱ میلیون کودک در غزه در نتیجه ویرانیهای رخ داده و شوکهایی که با آن روبهرو شدند، به رواندرمانی و حمایتهای روانی نیاز دارند.
نخست وزیر اردن در ادامه نیز گفت که موضعگیری کشورهای عربی از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ مخالفت با هدف قرار دادن غیرنظامیان در هر جایی بوده است زیرا آنچه در حال وقوع است، جنایات جنگی، نقض حقوق بشر و قوانین بینالمللی، نقض تمامی اصول بینالمللی انسانی و استانداردهای بینالمللی انسانی است که آموختهایم.
این مقام اردنی در پایان نیز گفت: این مشکل در هفتم اکتبر گذشته آغاز نشد بلکه نتیجه ۷۰ سال اشغالگری اسرائیل است که از به رسمیت شناختن حقوق فلسطینیها جهت تحقق خواستههایشان از جمله تعیین سرنوشت و تشکیل کشور مستقل و برخوردار از حاکمیت فلسطین بر اسس مرزهای چهارم ژوئن ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی مطابق راهحل ۲دولتی جهت برقراری امنیت، ثبات و صلح امتناع کرد.