به گزارش مردم فردا،حسن اکبری با اشاره به اقدامات معاونت منابع طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: یکی از اقدامات ما سرشماری پستانداران و پرندگان بوده است. مهاجرت پرندگان به علت وضعیت عرضهای بالایی مقداری کم شده ولی گونه کمیابی مانند غاز پیشانی سفید کوچک افزایش مطلوبی داشته و به عدد ۵۰۰۰ بال رسیده است. وضعیت میش مرغ هم بهتر شده است.
وی درباره وضعیت شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در کشور گفت: تعداد کانونهای بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در کشور به دلیل شرایط خشکسالی و حضور دام در زیستگاهها بیشتر شده است. در دشت ناز ساری بیماری برای گوزنها مشاهده شده اما وضعیت هماکنون پایدار است.
اکبری با اشاره به الگوی مدیریتی سازمان حفاظت محیط زیست در پارک ملی گلستان اظهارکرد: ما توانستهایم الگوی مثبتی در پارک ملی گلستان به عنوان الگوی مشارکتی اجرا کنیم که افزایش دوبرابری گونههای برجسته را در پی داشته است. این الگو در صورت تکامل میتواند در دیگر مناطق کشور نیز ترویج پیدا کند. مشارکت مردمی در اجرای این سیاستها بسیار موثر است.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست با اشاره به اصلیترین چالشها گفت: چند نگرانی برای سازمان و معاونت منابع طبیعی وجود دارد. مهمترین دغدغه ما نبود پول و اعتبار است. ۱۰ ماه از سال گذشته ولی نقدینگی نداشتهایم. بخش زیادی از فعالیتهای ما وابسته به فصل است یا مانند جلوگیری از شیوع بیماری ماهیت مقابلهای و آنی دارد. هیچ داروخانهای نیز داروی رایگان در اختیار ما قرار نمیدهد. سرشماری نیز که در اواخر فصلها انجام میشود، نیازمند اعتبار است. ما برای کنترل مواردی مانند اسیر شدن و زخمی شدن حیوانات نیز نیازمند اعتبار لحظهای هستیم.
اکبری ادامه داد: با دست خالی نمیتوان همه نقصها را پوشش داد. هرسال این مشکلات برای ما وجود دارد. در صورت تامین نشدن اعتبارات ما، نباید انتظاری برای مدیریت همه چالشها داشت.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست تاکید کرد:دغدغه دیگر ما درباره یوزپلنگ آسیایی است که وضعیت آن بهشدت بحرانی است. تعداد افراد بالغ هر گونه جمعیت واقعی آن را نشان میدهد و در حال حاضر تعداد یوزهای بالغ ما ۱۲ قلاده است که سه قلاده، ماده بالغ هستند. این شرایط بسیار حاد است.
وی با اشاره به دیگر چالشهای پیش روی معاونت طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در منطقه «توران» اقدامات خوبی برای محافظت از یوز، مانند ایمنسازی و کاهش سرعت در جادهها انجام شده اما این اقدامات کافی نیست. این گونه دچار فشارهای درون جمعیتی است و به سمت انقراض میرود. گوزن زرد ایرانی نیز نیم قرن است که در اسارت به سر میبرد. مراکز تکثیر این گونه نیز با مشکل مواجه هستند.
اکبری درباره برنامه سازمان حفاظت محیط زیست برای ایجاد اصلاحات در قانون شکار اظهارکرد: قانون شکار در سال ۱۳۴۶ تصویب شده است. ما با همکاری مرکز پژوهشهای مجلس در حال انجام اصلاحاتی روی این قانون هستیم و امیدواریم مجلس شورای اسلامی به برطرفکردن ضعف قوانین کمک کند.