به گزارش مردم فردا به نقل از پایگاه خبری منافن، در گذشته، مسکو از تقویت روابط نظامی با تهران تردید داشت و در عین حال از جمهوری اسلامی ایران به عنوان وزنه تعادلی برای متعادل کردن روابط خود با قدرتهای غربی استفاده میکرد.
در شرایطی که مذاکرات برای احیای توافق هستهای ایران در جریان است و ایالات متحده و روسیه برای موضعگیری بر سر یک درگیری ترسناک در اوکراین تلاش میکنند، مسکو ممکن است بار دیگر توافق تسلیحاتی را در مقابل تهران برای رسیدن به آنچه در جای دیگر میخواهد، معلق کند.
کرملین باید برای جتهای جنگنده سوخو ۳۵ خریدار پیدا کند. گزارشها حاکی از آن است که دولتهای مصر، الجزایر و اندونزی از معاملات خرید این جتها در بحبوحه تحریمهای اقتصادی علیه مسکو خارج شده اند. اعتقاد بر این است که ایالات متحده تهدید کرده است که قاهره، الجزایر و جاکارتا را در صورت ادامه خرید، مجازات خواهد کرد.
اکنون روسیه فرصتی منحصر به فرد برای فروش آن سوخو ۳۵ به ایران دارد - کشوری که قبلاً یاد گرفته است تحت طیف وسیعی از تحریمهای بین المللی سخت زندگی کند. بنا بر گزارش ها، تهران قصد دارد حداقل ۲۴ فروند از سوخو ۳۵های چند منظوره فوق مانورپذیر را بخرد تا بتواند نیروی هوایی خود را مدرن کند.
اگرچه تحریم سال ۲۰۰۷ شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد محمولههای تسلیحات متعارف به ایران در اکتبر ۲۰۲۰ منقضی شد، اما هنوز کاملاً نامشخص است که کرملین جرات فروش این هواپیماها را به ایران داشته باشد، زیرا چنین اقدامی به روابط این کشور با غرب آسیب بیشتری خواهد زد.
مهمتر از آن، گفته میشود که سیاست گذاران روسیه از این بیم دارند که ایران که همچنان تحت تحریمهای غرب قرار دارد، نتواند هزینه تمام قراردادهای دفاعی را به طور کامل پرداخت کند.