به گزارش مردم فردا،«میرجانا اسپولیاریچ»، رئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه بیاعتنایی به قوانین پذیرفته شده در سطح بینالمللی برای جنگ را که دارای تبعاتی فاجعهبار است محکوم میکند.
اسپولیاریچ گفت: «ما شاهد نقض مستمر قوانین بشردوستانه بینالمللی در ضمن تعداد فزاینده درگیریهای در حال انباشت بینالمللی هستیم. ما باید این را به رسمیت بشناسیم که کلید برقراری صلح احترام به انسانیت است.»
به گفته رئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ به نظر میرسد به دنبال افزایش تعداد درگیریهای مسلحانه در حالی که بیش از ۱۲۰ مورد از این درگیری ها هماکنون در جهان در جریان است، چنین احترامی افول مییابد.
اسپولاریچ تاکید کرد که در بسیاری از درگیریهایی که هماکنون در جریان است از جمله جنگ داخلی سودان، جنگ بین اوکراین و روسیه و جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه و همینطور علیه حزبالله در لبنان به محافظت از غیرنظامیان اعتنایی نمیشود.
او خاطرنشان کرد: «این تعداد فراوان تلفات غیرنظامیان که امروز شاهد آنها هستیم در کنار تعداد بالای فزاینده آوارگان جنگها غیرقابل قبول است. ما نیاز فوری به ارتقای پایبندی به قوانین بشردوستانه بینالمللی داریم.»
قوانین جنگی در زمره گروهی از قوانین بشردوستانه بینالمللی درج شده در کنوانسیونهای ژنو هستند که هدفشان کاستن از تاثیرات مخرب درگیری ها، محافظت از غیرنظامیان و ساختارهای غیرنظامی و محدود کردن تدابیر و شیوههای جنگ است.
اسپولیاریچ خاطرنشان کرد: «این قوانین شامل مجموعهای عملیاتی از هنجارها شامل التزام به احترام به تاسیسات پزشکی و درمان مناسب برای اسرای جنگی میشوند.»
او اضافه کرد: «همچنین طبق این قوانین لازم است در صورت درخواست برای تخلیه جمعیت غیرنظامی امکان اجرای ایمن آن فراهم شده و این جمعیت امکان رفتن به مکانهایی امن با امکان دسترسی به غذا، آب، سرپناه و کمکهای پزشکی را پیدا کنند.»
رئیس صلیب سرخ تاکید کرد: «همه کشورها کنوانسیونهای ژنو را تصویب کرده و متعهد به حفظ انسانیت در مزانی که وضعیت بسیار پیچیده شود شدهاند. چنین مسالهای باید بدیهی و واضح باشد. اما متاسفانه این واقعیت میدانی جهان امروز نیست.»
در حالی که گزارشهای متعددی در ماههای گذشته به از بین رفتن نظام بهداشت و درمان در نوار غزه در نتیجه محاصره و حملات جنایتکارانه این رژیم علیه زیرساختهای این نظام بهداشت و درمان اشاره کردهاند، رئیس صلیب سرخ به اظهار نگرانی جدی درباره رواج فزاینده «فروپاشاندن کلیت نظام بهداشت و درمان» در درگیریها در غرب آسیا، سودان و میانمار پرداخته و گفت: «چرا چنین کاری را برای دستیابی به اهداف نظامی خود ضروری میبینند؟ این باعث سوالهایی جدی درباره نحوه تفسیر طرفها در جنگ از اصول تناسب و تمایز در اجرای عملیاتهای نظامی میشود.»
او خاطرنشان کرد: «من تضعیف و تهی ساختن قوانین بشردوستانه بینالمللی با هدف اینکه به خودشان اجازه هر کاری در ضمن خصومتها برای تحقق اهداف نظامی خود بدهند محکوم میکنم.»
او ادامه داد: «هماکنون یکی از بزرگترین چالشها در جنگهای فعلی دنیا این مفهوم است که باید دشمن را کاملا شکست دهند و این تلقی که میتوانند دشمن را کاملا شکست دهند، است. این برخلاف روح قوانین بشردوستانه بینالمللی است که فرض کنید شما اجازه انسانیت زدایی از دیگری به نفع ایمنی و امنیت خودتان و حفظ ایمنی مردم خودتان را دارید.»