به گزارش مردم فردا،گلبن سهراب، با اشاره به اینکه برنج پخته بیرون یخچال به دلیل رطوبت فراوان شرایط بسیار مناسبی برای رشد باکتری دارد، گفت: در صورت نگهداری در دمای بالای ۵ درجه، برنج خیلی زود خراب میشود.
وی افزود: برنج خام میتواند حاوی اسپورهای باکتری به اسم Bacillus Cereus باشد، وقتی برنج را میپزیم این اسپورها زنده مانده و در دمای اتاق تبدیل با باکتری میشوند.
سهراب با اشاره به اینکه این باکتریها در دمای ۳۰ درجه سانتیگراد در عرض ۲۰ دقیقه ۲ برابر میشوند، ادامه داد: در نهایت سمی تولید میشود که پس از مصرف برنج مانده فرد دچار اسهال و استفراغ شدید میشود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه معمولاً علامتهای مسمومیت بین ۳۰ دقیقه تا ۶ ساعت بعد از خوردن برنج آلوده دیده میشود، گفت: این مسمومیت غذایی را fried rice syndrome هم میگویند که معمولاً پس از ۲۴ ساعت برطرف میشود.
وی ادامه داد: برای پیشگیری از مسمومیت با برنج، باید برنج پخته شده در کمتر از دو ساعت به یخچال با دمای کمتر از پنج ۵ درجه سانتیگراد منتقل شود.
سهراب به نقل از پژوهشهایی که در فدراسیون برنج آمریکا (rice federation usa) انجام شده است، تاکید کرد: برنج پخته شده را میتوان برای سه تا چهار روز در یخچال نگهداری کرد.