به گزارش
مردم فردا،به نقل از روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده است که واشنگتن نتوانسته است به درخواست ایران برای تضمین اینکه هیچ طرفی نتواند، توافق هستهای را ترک کند، پاسخ دهد و ایالات متحده یک بار در دوران ریاستجمهوری «دونالد ترامپ» اقدام به ترک برجام کرده است.
از طرف دیگر، امیرعبداللهیان در مصاحبه خود همچنین بار دیگر تصریح کرد که تهران خواهان لغو تمامی تحریمهایی است که در دوران ترامپ علیه جمهوری اسلامی ایران وضع شد.
وی در این خصوص توضیح داد: «اصولاً، افکار عمومی در ایران نمیتواند حرفهای رئیس یک دولت را به عنوان یک تضمین بپذیرد، چه رسد به آمریکا که از برجام خارج شده است».
طبق آنچه در این گزارش آمده است، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به مذاکرهکنندگان ارشد ایران گفته است که به طرفهای غربی پیشنهاد دهند که «حداقل پارلمانهایشان یا رؤسای پارلمانی آنها از جمله کنگره آمریکا به شکل یک بیانیه سیاسی، تعهدات خود را در قبال این توافق و بازگشت به اجرای برجام اعلام کنند».
امیرعبداللهیان در ارتباط با تعهدات ایران در قبال برجام توضیح دادک «تعهدات ایران به شفافی یک فرمول ریاضی است. آنچه که ما قرار است انجام دهیم و نحوه راستیآزمایی این اقدامات از طریق آژانس [دیدهبان هستهای سازمان ملل] کاملاً روشن است. بنابراین طرف مقابل نمیتواند هیچ نگرانی داشته باشد اما در وهله اول ما درباره تضمینها [مبنی بر اینکه ایالات متحده خارج نمی شود] همچنان نگرانیم».
امیرعبداللهیان با ابراز ناامیدی تهران از موضع واشنگتن در حالی که هفتهها مذاکرات در وین در خطر توقف است، گفت: «ما در این مدت با مشکلاتی مواجه هستیم زیرا طرف مقابل فاقد ابتکار عمل جدی است.»
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران سپس به موضوع لغو تحریمهای یکجانبه علیه جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت ایران میخواهد این مذاکرات به «لغو کامل» تحریمها منجر شود. او گفت، با این حال، چالش اینجاست که دولت بایدن تنها مایل به حذف تحریم های اقتصادی است که در دوران ترامپ علیه ایران تحمیل شده است.
با این حال، امیرعبداللهیان در این خصوص گفت: «این چیزی نیست که ما به دنبال آن هستیم. تحریمهای یکجانبه و ناعادلانه ترامپ علیه شرکتهای حقیقی و حقوقی در ایران تحت برخی اتهامات چون برنامه موشکی ایران، موضوعات منطقهای یا حقوق بشری غیرقابل قبول است. این یکی از چالشهای باقیمانده در میز مذاکرات است».