کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

رشد ۶ درصدی شاخص اهدای خون در سال ۱۴۰۰

تسنیم , 14 اسفند 1400 ساعت 21:30

سخنگوی سازمان انتقال خون ایران ضمن دعوت از مردم برای اهدای خون، میزان رشد شاخص اهدای خون در ۱۱ ماه سال جاری را ۶.۳ درصد اعلام کرد.


به گزارش مردم فردا،در 11 ماه سال جاری حدود 2 میلیون و 300 هزار نفر به مراکز و کلینیک‌های اهدای خون در سراسر کشور مراجعه کرده‌اند که از این تعداد، حدود یک میلیون و 850 هزار نفر موفق به اهدای خون شده‌اند.

دکتر عباس صداقت، سخنگوی سازمان انتقال خون درباره رشد آمار اهدای خون به خبرنگار تسنیم گفت: خوشبختانه با احساس مسئولیت هموطنان شریف و نوع‌دوست و اهداکنندگان همراه سازمان انتقال خون ایران، شاخص اهدای خون در 11 ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال 99، حدود 6.3 درصد رشد داشته است.

کدام استان‌ها بیشترین رشد شاخص اهدای خون را دارند؟

وی افزود: استان لرستان با 16 درصد، استان ایلام با 12.5 درصد و استان تهران با 12 درصد رشد به ترتیب بیشترین رشد شاخص اهدای خون را نسبت به سایر استان‌های کشور در 11 ماه ابتدای سال جاری نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته، به خود اختصاص داده‌اند.

شاخص اهدای مستمر 55 درصد است

شاخص "اهدای مستمر" که از شاخص های بسیار مهم در عرصه‌های بین‌الملل و ملی و یکی از مؤلفه‌های تأثیرگذار در شاخص "ضریب سلامتی خون" محسوب می‌شود، در 11 ماه ابتدای سال جاری حدود 55 درصد برآورد شده است که این شاخص نیز نسبت به همین بازه زمانی در سال 1399 حدود 0.2 درصد در کل کشور رشد داشته است.

به گفته صداقت، استان‌های تهران، قم و قزوین به ترتیب با حدود 4.5 درصد، سه درصد و 2.4 درصد، بیشترین رشد را در "شاخص اهدای مستمر" نسبت به سایر استان‌های کشور در 11 ماه اول سال جاری تجربه کرده‌اند.

سهم بانوان در اهدای خون چه‌قدر است؟

سخنگوی سازمان انتقال خون درباره میزان اهدای خون بانوان کشور تصریح کرد: شاخص اهدای خون بانوان در کشور در 11 ماه سال جاری همچنان به صورت چشمگیری، کمتر از متوسط کشورهای توسعه‌یافته و تقریبا حدود 4.5 درصد برآورد می‌شود. سهم اهدای خون از سوی بانوان استان‌های لرستان، سیستان و بلوچستان و کردستان در 11 ماه سال جاری، بیشتر از سایر استان‌های کشور برآورد شده که به ترتیب حدود 9 درصد، 7.4 و 7.3 درصد بوده است.

وی با بیان این‌که از فروردین تا بهمن‌ماه سال جاری حدود 275 هزار نفر از اهداکنندگان خون، اهداکننده بار اول بوده‌اند که حدود 15 درصد از کل موارد اهدای خون را در طی این مدت شامل می‌شود، گفت: سازمان انتقال خون ایران امید دارد با توجه به تغییر هرم جمعیت اهداکنندگان و لزوم مشارکت هرچه بیشتر جوانان و نوجوانان در تأمین ذخایر خون و فرآورده‌های خون مورد نیاز مراکز درمانی و بیماران کشورمان، ضریب تبدیل اهدای بار اول به اهدای مستمر با سرعت بیشتری رخ دهد.

به گفته وی، اهداکنندگانی که طی 12 ماه، سابقه اهدای موفق خون را دو بار و یا بیشتر ثبت کنند به عنوان اهداکننده مستمر محسوب می‌شوند.

شرایط اهدای خون چیست؟

سخنگوی سازمان انتقال خون کشور ضمن دعوت از مردم برای اهدای خون در روزهای پایانی سال، درباره شرایط اهدای خون بیان داشت: داشتن حداقل سن 18 سال و حداکثر 60 سال (اهداکنندگان مستمر تا 65)، حداقل وزن 50 کیلوگرم و رعایت فواصل اهدای خون (هر 8 هفته یک‌بار مشروط به آن که تعداد دفعات اهدای خون در طول یک‌سال برای آقایان از چهار بار و برای خانم‌ها از سه بار بیشتر نشود) و همچنین همراه داشتن اصل کارت شناسایی (کارت ملی) برای اهداکنندگان خون الزامی است.


کد مطلب: 4836

آدرس مطلب :
https://www.mardomefarda.ir/news/4836/رشد-۶-درصدی-شاخص-اهدای-خون-سال-۱۴۰۰

مردم فردا
  https://www.mardomefarda.ir