به گزارش
مردم فردا،مسعود مردانی متخصص بیماری های عفونی گفت: سویهی امیکرون در مدت 3 تا 4 هفته در کل کشور شیوع پیدا کرد.
وی افزود: خوشبختانه سراشیبی و افول امیکرون در کشور به وضوح دیده میشود.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی با اشاره به این که در حال حاضر موارد جدید ابتلا به امیکرون کاهش پیدا کرده است، اظهار داشت: موارد بستری ناشی از ابتلا به امیکرون بسیار اندک هستند.
وی با اشاره به این که تختهای ICU هنوز پُر هستند، تصریح کرد: مبتلایان به امیکرون یا سایر سویههای کرونا در چند هفته گذشته، هنوز روی تختهای ICU هستند.
مردانی تاکید داشت: اگر میزان شیوع امیکرون همچنان روند کاهشی داشته باشد و مردم پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند، میتوانیم روند شیوع این بیماری را تحت کنترل قرار دهیم.
وی با اشاره به ایام نوروز، توضیح داد: به طور معمول بیماریهای دستگاه تنفسی فوقانی در بازههای زمانی 3 تا 4 ماه به اوج – پیک شیوع – میرسند، بر همین اساس بعید است که سویههای فعلی کرونا در ایام نوروز 1401 به پیک بالا برسد.
عضو کمیته ستاد ملی کرونا افزود: اگر ویروس جهش جدیدی از خود را نشان دهد، پیکهای کرونا مجدد به راه میافتند.
وی تاکید داشت: اگر مردم پروتکلهای بهداشتی را به دقت رعایت نکنند، جان خودشان و اعضای جامعه را به خطر میاندازند.
مسعود مردانی با بیان این که تعطیلات نوروزی همیشه برای ما روزهای خاطرهانگیزی بوده است، توضیح داد: افرادی که سه دز کامل واکسن کرونا تزریق کردهاند هم باید با دقت کامل پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند.
وی افزود: بهتر است مردم قبل از تصمیم یا اقدام به سفر حتما وضعیت – قرمز، نارنجی، زرد، آبی – شهر مقصد را ارزیابی کنند و با اشراف به شرایط شهر مقصد حرکت خود را شروع کنند.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی در خصوص مدت قرنطینهی امیکرون، تاکید داشت: اگر یک فردِ مبتلا به امیکرون علائم نداشته باشد، میتواند تا 5 روز در قرنطینه بماند.
وی افزود: افرادی که علاوه بر ابتلا به امیکرون علائم ظاهری بیماری را دارند باید به مدت 7 تا 10 روز در قرنطینه بمانند.
مردانی در مصاحبه تلفنی با برنامه «روزنه» اضافه کرد: اگر علائم بیماری تا روز دهم فروکش نکرد، بیمار باید مدت قرنطینه را به 14 روز افزایش دهد.