به گزارش مردم فردا،صادق ستاری فرد اظهار کرد: بر اساس مصوبه ستاد کرونا، دانشآموزان، ملزم به بازگشت به مدارس و شروع آموزش حضوری هستند. یعنی دوره آموزش صرفاً مجازی به پایان رسیده و از این به بعد آموزشها قرار است فقطا در مدارس و حضوری دنبال شود.
وی افزود: بر همین اساس مقرر شد مدارس از ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ بازگشایی شود و از عصر روز ۱۲ فروردین نیز ستادهای اسکان مدارس تعطیل شدند تا برای حضور دانشآموزان، کلاسهای درس ضدعفونی و گندزدایی شوند.
ستاری فرد ادامه داد: بعد از مصوبه ستاد ملی کرونا مبنی بر بازگشایی مدارس، شیوه نامهای در مورد بازگشایی مدارس تدوین و به استانها ابلاغ شد که در آن چگونگی حضور دانش آموزان در مدارس، نحوه رعایت پروتکلهای بهداشتی، زمان کلاسهای درسی، شرایط سرویس تردد دانش آموزان و. به صورت دقیق ذکر شده است.
اُفت تحصیلی شدید دانش آموزان
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با توجه به ضرورت از سرگیری آموزشهای حضوری گفت: خوشبختانه تاکنون درصد زیادی از معلمان و دانشآموزان واکسینه شدهاند. از طرفی بنا بر اقتضائات یادگیری، یاددهی، ارزشیابی و تحلیل نمرات ارزشیابی امتحانات پایان ترم اول سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ که به صورت حضوری برگزار شده بود، متأسفانه شاهد افت تحصیلی شدید در دانش آموزان بودیم و برای جبران این افت تصمیم به بازگشایی حضوری مدارس با رعایت شیوه نامههای بهداشتی و آموزش خودمراقبتی به دانش آموزان گرفته شد.
ستاری فرد بیان اینکه پژوهشهای انجام شده در مجامع بین المللی نشان داد که مدارس باید بازگشایی شود، گفت: خوشبختانه در جریان بازگشایی با استقبال بینظیری از سوی معلمان و خانوادهها روبهرو شدیم و در بازدیدهایی که در دو روز اول بازگشایی مدارس بعد از تعطیلات نوروز انجام دادیم به نتایج بسیار خوبی رسیدیم که نشان داد خانوادهها و دانش آموزان از بازگشایی مدارس استقبال کردهاند.
۸۴ درصد دانشآموزان به مدارس آمدند
وی با بیان اینکه در روزهای ۱۴ و ۱۵ فروردین، از حدود ۱۲ هزار مدرسه، توسط تیم نظارتی وزارت آموزش و پرورش، بازدید میدانی به عمل آمده است، گفت: از مجموع ۱۲ هزار و ۵۳۶ بازدید مدرسه در هر سه مقطع ابتدایی و متوسطه اول و دوم و در مدارس پسرانه و دخترانه، شهری، روستایی و عشایر، در مجموع حدود ۲ میلیون و ۳۳۲ هزار معلم و دانش آموز در این مدارس ثبت نام شده بود که یک میلیون و ۹۵۹ هزار دانش آموز، یعنی در حدود ۸۴ درصد دانش آموزان در دو روز اول بعد از تعطیلات در مدارس حضور داشتند.
ستاری فرد گفت: استقبال بینظیر معلمان و خانوادهها از بازگشایی مدارس نشان داد خانواده و دانش آموزان نسبت به مدارس و آموزش حضوری احساس نیاز کردند.
وی در خصوص آمار حضور دانش آموزان به تفکیک مقاطع تحصیلی گفت: در مقطع متوسطه اول و دوم استقبال بیشتری نسبت به مقطع ابتدایی داشته ایم. آمار استقبال دانش آموزان از حضور در مدارس در مقطع ابتدایی درحدود ۸۳ درصد و در مقطع متوسطه در حدود ۸۶ درصد بوده است.
ستاری فرد در مورد آمار دانش آموزان غایب در این روزها گفت: فقط ۱۶ درصد دانشآموزان در این دو روز غیبت داشتند که از این تعداد حدود ۶ درصد به علت بیماری، ۵۸ درصد به دلیل مسافرت، ۳۶ درصد عدم همراهی خانواده بوده است، ولی در کل آمار حضور دانش آموزان رضایت بخش بود.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: علی رغم احساس نیازی که در بسیاری از خانوادهها و دانش آموزان برای شروع مجدد آموزشهای حضوری حس شد یکی از مهمترین دلایل استقبال دانش آموزان از آموزشهای حضوری تبیین خوب رسانه و صدا و سیما در اقناع افکار عمومی و البته تلاش همکاران آموزش و پرورش در ایجاد حس امنیت در خانوادهها و رعایت شیوه نامههای بهداشتی در مدارس بود.
ستاری فرد درخصوص دغدغه خانوادهها از حضور دانشآموزان در مدارس گفت: در مورد دانش آموزان مبتلا، سامانهای تحت عنوان سامانه «ایران من» را پیش بینی کرده ایم که تمام مدیران به آن دسترسی دارند و مشخصات هر دانش آموز که خودش یا خانوادهاش مبتلا باشند از طریق مربیان بهداشت در سامانه ثبت میشود. برای رسیدگی سریع و درمان دانش آموزان مبتلا، به این سامانه هم وزارت آمورش و پرورش و هم وزارت بهداشت دسترسی دارند.
ستاری فرد گفت: در حال حاضر، تعداد ۵ هزار و ۸۰۰ مراقب بهداشت در مدرسه داریم و تعداد زیادی از همکاران اداره آموزش و پرورش نیز مسئولیت نظارت بر حضور دانش آموزان را بر عهده دارند.
وی ادامه داد: آموزش «خود مراقبتی» و «دیگر مراقبتی» را در دستگاه تعلیم و تربیت و مدارس ترویج خواهیم داد تا دانش آموزان بتوانند با آموزشهای لازم، مهارت حفظ سلامت را به دست بیاورند.
ستاری فرد در پایان گفت: موضوع درمان دانشآموزان مبتلا و آموزش مجازی دانش آموزانی که مبتلا شدهاند یا به هر دلیلی قادر به حضور در مدرسه نیستند در جلسه ستاد ملی کرونا ۰۸ مطرح خواهد شد و مصوبات آن جلسه متعاقبا اطلاع رسانی میشود.