به گزارش مردم فردا،به نقل از القدس العربی، اتحادیه اروپا، پنجشنبه نگرانی شدید خود را نسبت به تحولات اخیر در تونس، پس از انحلال پارلمان توسط قیس سعید، رئیس جمهور تونس و آغاز پیگرد قضایی علیه نمایندگان شرکت کننده در آخرین جلسه پارلمان، ابراز کرد.
نبیله مصرالی، سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد؛ اتحادیه اروپا انتظار دارد که در سریعترین زمان ممکن نهادها و موسسات قانونی در تونس شروع به کار کنند و اقدامات اصلاحی اتخاذ شده توسط رئیس جمهور تونس میبایست مورد اجماع و توافق همه طرفها و بازیگران سیاسی و اجتماعی در آن کشور باشند.
در همین حال، هیئت اتحادیه اروپا در تونس اعلام کرد که قرار است اعضای کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا برای رایزنی در مورد مسیر تونس به سمت اصلاحات سیاسی و بازگشت به ثبات نهادی، به این کشور سفر کنند.
در سفر ۱۱ تا ۱۳ آوریل، مقامات و اعضای کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا به تونس با قیس سعید و نمایندگانی از دولت، احزاب سیاسی و جامعه مدنی دیدار خواهند کرد تا درباره چگونگی ادامه حمایت اتحادیه اروپا از تونس در روند اصلاحات سیاسی و تقویت دموکراسی در آن کشور بحث و گفتگو کنند.
نمایندگان پارلمان اروپا در این سفر ، گفتوگوی سیاسی فراگیر و احترام به حاکمیت قانون، آزادیهای مدنی و حقوق بشر و همچنین نیاز به یک نظام سیاسی مبتنی بر اصول دموکراتیک در تونس به ویژه اصل تفکیک قوا که از طریق کنترلها و توازنهای نهادی تضمین شود، را در دستور کار دارند.
این هیئت همچنین فرصتی برای تعامل با مقامات مربوطه در مورد امکان و چگونگی حمایت پارلمان اروپا از تونس در روند آماده سازی برای انتخابات پیش بینی شده در پایان سال ۲۰۲۲ را فراهم میکند.
این هیئت همچنین به وضعیت اقتصادی تونس و بهترین راهی که اتحادیه اروپا میتواند از طریق آن از مقامات تونس در اجرای اصلاحات اقتصادی به نفع همه مردم تونس با توجه به بحران اقتصادی و امنیت غذایی، همه گیری کرونا و اثرات حمله روسیه به اوکراین حمایت کند، متمرکز خواهد شد.
اپوزیسیون تونس در جریان انتخابات پارلمانی آتی که سعید اخیرا آن را اعلام کرد، مخالفت خود را با سیستم رای گیری فردی اعلام کرد و آن را غیرقانونی دانست.
عماد الخمیری، سخنگوی جنبش النهضه با بیان اینکه این جنبش سیستم رای گیری فردی را که سعید در مورد آن صحبت کرد، رد میکند خاطرنشان کرد که این مکانیسم در اکثر کشورهای دموکراتیک اتخاذ نشده است و این سیستم اجازه میدهد تا لابیهای پول و فساد بر روند انتخابات مسلط شوند.
محمد العربی الجلاصی، یکی از رهبران حزب جریان دموکراتیک نیز، گفت که سیستم رای دادن برای افراد یک سیستم نادر در دموکراسیها است و ممکن است هدیه ای به برخی دزدها باشد.
وی افزود؛ این سیستم رای گیری امکان پولشویی و خرید رای رای دهندگان را افزایش خواهد داد.
الجلاصی سیستم رای گیری مذکور را بخشی از مثلث پروژه سعید برای دستیابی به نظام ریاستی و پارلمانی پراکنده دانست و خاطرنشان کرد که سازماندهی انتخابات مجلس بدون رعایت موازنه جمعیتی امکان پذیر نیست.