به گزارش مردم فردا،منوچهر منطقی اضافه کرد: یکی از مواردی که به کاهش تقاضاهای کاذب در بازار خودرو میانجامد، واردات خودرو است. بنابراین برای تنظیم بازار خودرو به واردات به دید مثبت نگاه میکنیم. وی با بیان اینکه قواعد لازم برای واردات خودرو در حال تنظیم است، تصریح کرد: یکی از ابزارهایی که قانونگذار در اختیار ما گذاشته واردات است و باید از این ابزار استفاده مفید کنیم، بنابراین هر زمان نهادهای بالادستی اجازه دهند کار را اجرایی خواهیم کرد.
به گزارش خراسان، واردات خودرو یکی از موضوعات بحث برانگیز در سال های اخیر بوده است. تاکنون به دلیل ممنوعیت یا تعرفه های بالا، عملاً واردکنندگان به سمت خودروهایی رفته اند که در بازار داخلی جزو خودروهای با قیمت بالا محسوب می شوند. با این حال، در صورتی که تنظیم بازار خودرو را به عنوان یکی از اهداف واردات خودرو در نظر بگیریم، باید به ابعاد مختلف این موضوع توجه کنیم. اولین نکته در این زمینه این است که عمده نیاز بازار خودرو برای تنظیم عرضه و تقاضا، مربوط به خودروهای با قیمت متوسط و پایین است. این در حالی است که با توجه به رشد قیمت ارز در سال های اخیر، شاید کمتر خودروی نو خارجی را می توان یافت که مشخصات و قیمت آن ها در محدوده خودروهای پرتیراژ بازار داخلی باشد. با این حال، مزیت واردات خودروی نو در سطوح بالای قیمت این است که لااقل در بخش هایی از بازار خودرو، رقابت بین تولیدکنندگان داخلی و خارجی به نوعی ایجاد می شود که می تواند منتهی به بهبود کیفیت خودروها شود.
از این مسائل که بگذریم، تعریف شفاف خودروی لوکس اهمیت ویژه ای پیدا می کند در سال های گذشته، این تعریف به حجم موتور (2500 سی سی) نسبت داده می شد در حالی که واقعاً دلیل این مسئله مشخص نبود. این در حالی بود که حتی مصرف سوخت برخی از این خودروها تفاوت چندانی با خودروهای تولید داخل با حجم موتور کمتر نداشت.
نکته دیگر، اجازه واردات مونتاژی خودرو است. در شرایطی در سال های گذشته، شاخصی به نام داخلی سازی مورد توجه تولیدکنندگان مونتاژی خودرو قرار می گرفت که این داخلی سازی عمدتاً در قطعات با فناوری پایین رخ می داد. بنابراین این واردات کمک زیادی به بالا رفتن سطح فناوری تولید خودرو در کشور نکرد.
در کنار همه این نکات باید بر ضوابط اجرایی سال های گذشته که بر آن اساس واردات خودرو منوط به پشتیبانی از فروش و قطعات خودرو می شود تاکید کرد.