به گزارش مردم فردا،ساره جوانمردی از چهرههای استثنایی ورزش، با کسب عناوین پارالمپیکی در رشته تیراندازی یکی از بانوان موفق ورزش کشور به شمار میرود. زهرا نعمتی با کسب سه مدال طلا و یک نقره پارالمپیک برترین بانوی ورزش ایران و ساره جوانمردی با ۳ طلا و یک برنز در جایگاه دوم قرار دارد. کسب ۲ مدال طلا از پارالمپیک ریو باعث شد که کارشناسان و رسانهها به او لقب ملکه تپانچه در جهان را بدهند.
جوانمردی در توکیو نیز تاریخساز شد و با شکستن رکورد پارالمپیک مدال طلای تپانچه ۱۰ متر را از آن خود کرد. ملیپوش شیرازی تیراندازی ایران با کسب ۲۳۹.۲ امتیاز بالاتر از ورزشکار ترکیه و هندوستان به این مدال رسید. در بخش المپینها جواد فروغی ملیپوش تیراندازی تپانچه بادی کشورمان با کسب ۲۴۴.۸ امتیاز در المپیک توکیو رکورد ایران و المپیک را از آن خود کرد.
انتظار کسب ۲ مدال طلا از ساره جوانمردی در حالی بود که او در مسابقات تپانچه ۵۰ متر مختلط پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو با کسب امتیاز ۱۱۸.۸ در رده هفتم قرار گرفت و این موجب شد تا برخی انگشت اتهام را به سوی حسین امیری سرمربی این ورزشکار بگیرند. در بازگشت به ایران امیری برای ادامه فعالیت در تیم تیراندازی، از سوی فدراسیون جانبازان دعوت به همکاری نشد و رقیه اللهکرم جانشین او شد. تغییراتی که از همان روزهای نخست با نارضایتی برخی از ملیپوشان از جمله ساره جوانمردی همراه شد و وی تا کنون در تمرینات تیم ملی حضور پیدا نکرده است.
جوانمردی اکنون در فدراسیون ورزشهای جانبازان و معلولین به صورت انفرادی تمرین میکند و هماهنگی برنامههای این دختر طلایی با مژگان نصیری نایب رییس زنان فدراسیون است.
حضور نیافتن جوانمردی در اردوها موجب شد تا شائبه بازیکن سالاری در اردو تیراندازی پارالمپینها به گوش برسد؛ اما آیا عدم همکاری جوانمردی با اللهکرم سرمربی تیم ملی ایران در راستای مصوبه کمیته ملی پارالمپیک است؟ بنا به تصمیم کمیته ملی پارالمپیک، فدراسیونها جهت ارتقای وضعیت ورزشکاران ویژه خود (زهرا نعمتی و ساره جوانمردی) که مورد تصویب ستاد پارالمپیک توکیو ۲۰۲۰ هستند، میتوانند اقدامات لازم جهت معرفی مربیان خارجی را انجام دهند که پس از بررسی در ستاد و تایید قابلیت اجرا خواهد داشت.
این تصمیم در نخستین روزهای سال ۱۳۹۹ و برای حضور قدرتمند جوانمردی و نعمتی در توکیو گرفته شد.
اما آیا تمرینات جوانمردی در راستای این مصوبه کمیته ملی پارالمپیک است؟ این همان سوالی است که رییس کمیته ملی پارالمپیک و رییس فدراسیون جانبازان و معلولین به آن پاسخ داد.
محمود خسرویوفا پیش از این گفته بود که تمام تلاش خود را برای حمایت از نخبگان ورزشی انجام خواهیم داد. اما در زمینه نحوه تمرین و زمان و مکان آن باید فدراسیون جانبازان پاسخگو باشد. این سخن خسرویوفا با حمایت کامل رییس فدراسیون جانبازان از ساره جوانمردی همراه شد. وی گفت: تمام برنامههای جوانمردی با هماهنگی فدراسیون در حال انجام است و ما در جریان تمرینات این نابغه تیراندازی جهان و پارالمپیک هستیم.
حمایت تلویحی خسرویوفا از جوانمردی و هماهنگی وی با فدراسیون جانبازان نشان از آن دارد که جوانمردی به دنبال استفاده از مربیانی با دانش روز است و در این زمینه مصوبه کمیته ملی پارالمپیک نیز میتواند پشتوانه خوبی برای او باشد. این کمیته با حمایت کامل از زنان افتخارآفرین ورزش ایران به دنبال آن است که نتایج تاریخی ریو و توکیو را در پاریس تکرار کند و از نعمتی و جوانمردی اسطورههای ورزش بانوان ایران بسازد. اسطورههایی که اکنون نام و سردیس آنان در تالار مشاهیر ایران خواهد درخشید و تکرار افتخارات این نخبگان کار راحتی نیست.
افزون بر فعالیتهای ورزشی، جوانمردی از جمله ورزشکارانی است که رفتار و گفتار در مسیر توسعه گفتمان فرهنگی ورزش ایران قرار دارد. دختر طلایی ایران که در بازیهای پاراآسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا و اختتامیه پارالمپیک توکیو پرچمدار ایران بود با حجاب نماد پوشش اسلامی زنان ایران در میدان حضور پیدا کرد که مورد تمجید نهادهای فرهنگی و انقلابی قرار گرفت.