به گزارش مردم فردا،مهمترین بخش اظهارات سید ابراهیم رئیسی به شرح زیر است:
* جمهوری اسلامی باور دارد مدیریت منطقه باید از سوی کشورهای منطقه صورت گیرد.
* تغییرات در جغرافیای سیاسی منطقه نه تنها به ثبات و امنیت منطقه کمک نمیکند بلکه تنش ها را افزایش میدهد.
* سوزناک تر از سرما در افغانستان محبوس شدن منابع مالی این کشور توسط اشغال گران آمریکایی است.
* جمهوری اسلامی مانند همیشه آماده هرگونه همکاری و کمک به مردم افغانستان است.
* حمایت جمهوری اسلامی ایران از سازمان اکو و فعالیت های آن بدون قید و شرط است.
* تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ایران کوچکترین خللی در سیاست های تعاملی حداکثری ایران با کشورهای منطقه ایجاد نمی کند.
* خروج غیرقانونی آمریکا از برجام نشان داد منافعش با منافع جمعی کشورهای منطقه ما سازگار نیست.
* منفعت جمعی ما در گرو همکاری های سودمند و برادری ملت ها است.
* ایران آماده است تمامی ظرفیت خود را برای تعامل با کشورهای منطقه به کار ببندد.
مشروح اظهارات رئیس جمهور به نقل از سایت ریاست جمهوری به شرح زیر است:
آیت الله سید ابراهیم رئیسی صبح روز یکشنبه در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) که به میزبانی شهر عشق آباد ترکمنستان برگزار شد، گفت: جمهوری اسلامی ایران اولویت ویژهای برای همکاری و مشارکت اقتصادی با کشورهای آسیایی به خصوص همسایگان خود در آسیای جنوبی، آسیای غربی، آسیای میانه و قفقاز قائل است.
رئیس جمهور تاکید کرد: بیتردید تقویت نقش و جایگاه سازمانهای منطقهای به عنوان تسهیلکننده همکاریهای دو جانبه و چندجانبه مورد توجه و اهتمام ماست که یکی از نمودهای واضح آن سازمان همکاریهای اقتصادی «اکو» است.
رئیس جمهور افزود: مجموعه «اکو» علاوه بر بهرهمند ویژگیهای مادی قدرت همچون جمعیت نیم میلیاردی، مالکیت یک سوم منابع انرژی جهان، موقعیت بینظیر ارتباطی میان اروپا با چین و روسیه با خلیج فارس و اقیانوس هند، نیروی انسانی جوان و پرتوان، در بردارنده هویتی ممتاز به نام اسلام است.
آیت الله رئیسی تصریح کرد: ما فقط همسایگانی توانمند نیستیم بلکه میراثدار و در عین حال پیش برنده یک هویت اصیل منبعث از فرهنگ اسلامی هستیم که قادر است آینده بشریت را در درخشانترین حالت رهبری کند و هم میتواند بالندگی و نشاط معنوی را به کالبد همکاریهای همه جانبه میان ما تزریق نماید، طی سالیان گذشته دستاوردها و پیشرفتهای خوبی در سازمان «اکو» به دست آمده است اما کماکان فاصله معناداری مابین موفقیتهای حاصله با ظرفیتها و توانمندیَهای واقعی سازمان وجود دارد. برای نمونه با وجود پتانسیلهای تجاری بالا تجارت درون منطقهای کماکان کمتر از ۱۰ درصد است.
رئیس جمهور تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور مهم به دنبال ارتقای سطح همکاریها در اکو و ترفیع رتبه و منزلت این سازمان در مناسبات منطقهای و بینالمللی است. ما معتقدیم که ابزارهای موثری برای جهش سازمان وجود دارد که در صورت اشتراک مساعی اعضا میتواند علاوه بر پیشرفت مادی کشورها، سعادت نسلهای آینده را تضمین نماید.