کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

تست باتری گوشی‌های مختلف در انجام بازی، وب‌گردی و تماشای ویدیو

مجله دیجی کالا , 4 خرداد 1401 ساعت 4:00

در این مطلب به تست باتری گوشی‌های مختلف از برندهای گوناگون در انجام بازی، وب‌گردی و تماشای ویدیو از یوتیوب می‌پردازیم تا ببینیم عملکرد آن‌ها در نگه‌داری شارژ چگونه است.


به گزارش مردم فردا،باتری یکی از مهم‌ترین بخش‌هایی است که قبل از خرید یک گوشی هوشمند حتما باید مورد توجه قرار داشته باشد، چرا که این بخش در واقع منبع تغذیه‌ی محصول شما به حساب می‌آید و باعث می‌شود بتوانید بدون اینکه نیازی به بودن در کنار پریز برق داشته باشید، ساعت‌ها با گوشی کار کنید و لذت ببرید.

اما این روزها به خاطر پیشرفت سریع فناوری و مجهز شدن گوشی‌های هوشمند به قابلیت‌های بسیار جذاب و صد البته پرمصرف نظیر نمایشگرهای بزرگ و بسیار باکیفیت با رفرش‌ریت بالا، امکانات نرم‌افزاری متنوع و…، باتری‌ها دیگر آن شارژدهی چندین روزه‌ی قدیم را ندارند. البته انتظاری هم از آن‌ها نداریم چون در حال حاضر اگر یک محصول در رده‌ی پرچم‌دار بتواند یک یا دو روز هم در فشار معمولی و نیمه سنگین دوام بیاورد، گوشی خوبی از لحاظ شارژدهی به حساب می‌آید. بسیاری از پرچم‌دارها می‌توانند تا یک روز دوام داشته باشند، اما تعداد انگشت‌شماری هم هستند که یا عملکرد بسیار بدی دارند، یا عملکرد بسیار فوق‌العاده.

آگاهی از ظرفیت باتری گوشی‌های مختلف می‌تواند قبل از خرید واقعاً کمک‌کننده باشد. حالا که علم آنقدرها پیشرفته نشده که بتوانیم میزان شارژدهی گوشی‌های دهه‌های گذشته را در گوشی‌های قدرتمند امروزی داشته باشیم، بهتر است بدانیم چه محصولی با بهره‌مندی از استانداردهای کنونی می‌تواند بیشتر از سایر رقبا، گوشی را در حالت آماده به کار نگه دارد.

این تست توسط وب‌سایت PhoneArena و در سه بخش مختلف صورت گرفته است که شامل وب‌گردی، تماشای ویدیو از یوتیوب و انجام بازی می‌شود. در تست نخست که وب‌گردی است، ظرفیت باتری در انجام کارهایی نظیر گشت و گذار در بستر اینترنت، بارگذاری صفحات مختلف و اسکرول کردن در آن‌ها برای شبیه‌سازی شرایط واقعی و مواردی مثل این صورت می‌گیرد. این بخش در تست وب‌سایت یادشده، سبک‌ترین تست به حساب می‌آید و گوشی‌ها هم معمولا عملکرد خوبی در آن از خود به نمایش می‌گذارند. این تست برای کسانی که استفاده‌ی کاملا عادی از گوشی دارند مناسب است.

در تست بعدی که مربوط به استریم یا همان تماشای ویدیو از یوتیوب است، گوشی تحت فشار سنگین‌تری در مقایسه با مورد ابتدایی قرار می‌گیرد. این تست باعث می‌شود به درک بسیار جامع‌تر و بهتری از عملکرد باتری یک گوشی دست پیدا کنیم چرا که در بخش‌های مختلف، گوشی را تحت فشار قرار می‌دهد. از اصلی‌ترین بخش‌های درگیر در این تست هم نمایشگر است که بیشترین مصرف انرژی را در مقایسه با سایر قطعات بکار رفته در یک گوشی دارد. این تست برای عاشقان فیلم و سریال می‌تواند خیلی مفید باشد.

تست آخر هم انجام بازی‌های سنگین است. این تست بیشترین فشار را روی تمام بخش‌های گوشی می‌گذارد و تقریبا می‌توان گفت جز دوربین، تمام منابع سخت‌افزاری را درگیر می‌کند؛ از نمایشگر گرفته تا موتور لرزشی، بلندگوها، پردازنده‌ی مرکزی، رم، گرافیک، حافظه‌ی داخلی و… و به همین خاطر هم است که در این تست، گوشی‌ها بدترین عملکرد خود را به نمایش می‌گذارند. البته منظورمان در مقایسه با تست‌های دیگری است که روی آن‌ها صورت می‌گیرد. این تست برای گیمرها می‌تواند بسیار عالی و کاربردی باشد.

توجه: تمام این تست‌ها در شرایطی کاملا برابر، روی گوشی‌های مختلف صورت می‌گیرد. یعنی مثلا اگر در یک گوشی، یک بازی، ویدیو یا صفحه‌ی خاصی پخش و بارگذاری شوند، در گوشی‌های دیگر هم دقیقا همین بازی، همین ویدیو و همین صفحه‌ی اینترنت پخش و بارگذاری می‌شوند. در نتیجه می‌توان با مشاهده‌ی نتایج، به درک درستی از میزان شارژدهی گوشی‌ها رسید.
 
تست باتری گوشی‌های آیفون – اپل

در بین گوشی‌های اپل، سری آیفون ۱۳ در مجموع بهترین عملکرد را داشته است چرا که هم از لحاظ نرم‌افزاری بهینه هستند و هم از لحاظ سخت‌افزاری (به لطف تراشه‌ی بسیار کم‌مصرف A15). در این بین آیفون ۱۳ پرو مکس بیشترین طول عمر باتری را دارد، تا جایی که می‌توان پیشرفت آن را در مقایسه با گوشی‌های نسل قبل، بسیار محسوس دانست و شاید حتی یک نصف روز هم بیشتر از آن‌ها دوام بیاورد. آیفون ۱۳ پرو مکس به عنوان یک پرچم‌دار، به راحتی می‌تواند تا دو روز هم کاربران را همراهی کند. اگر استفاده‌ی سبکی از آن داشته باشید، امکان دارد تا سه روز به شارژر نیازی نداشته باشد که مشاهده‌ی چنین چیزی در گوشی‌های امروزی بی‌نظیر است.

در سایر گوشی‌های سری آیفون ۱۳ هم بهبود در مقایسه با نسل قبل کاملا مشهود است. حتی آیفون ۱۳ مینی هم توانست در مقایسه با آیفون ۱۲ مینی، عملکرد بسیار بهتری را از خود به نمایش بگذارد، اما با این حال محبوبیت مدل‌های مینی (بیشتر) به خاطر آیفون ۱۲ مینی و عملکرد بسیار ضعیفش در نگه‌داری شارژ، تا حد زیادی از بین رفت.

تست باتری گوشی‌های گلکسی – سامسونگ (پرچم‌دارها)

گوشی‌های سری گلکسی S22 عملکرد خیلی بهتری در مقایسه با قبل ندارند. لازم به ذکر است این گوشی‌های سامسونگ که مورد بررسی قرار گرفته‌اند، از تراشه‌ی اگزینوس بهره می‌برند. در نتیجه این تست برای کاربران کشور ما هم می‌تواند بسیار معنادار و کاربردی باشد. به صورت کلی در میان گوشی‌های سامسونگ، گلکسی S21 اولترا بهترین عملکرد را در نگه‌داری شارژ دارد، که یکی از اصلی‌ترین دلایل، فناوری خوب نمایشگر آن است. حال جالب اینجاست که دقیقا از همین نمایشگر در گلکسی S22 اولترا هم استفاده شده و حتی گفته می‌شود عملکرد آن بهتر هم هست، اما نمی‌دانیم چرا این گوشی نتوانست در مجموع، بهترین عملکرد را از خود به نمایش بگذارد. البته در انجام بازی، S22 اولترا به شکل عجیبی در نگه‌داری شارژ عالی است.

یکی از بهترین گوشی‌های سامسونگ، گلکسی S20 فن ادیشن است که در لیست هم حضور دارد. این گوشی از تراشه‌ی بسیار قدرتمند اسنپدراگون ۸۶۵ بهره می‌برد که در مصرف انرژی عملکردی عالی دارد و می‌بینیم که در تست هم توانست حتی از نسل جدیدتر یعنی S21 فن ادیشن، عملکرد بهتری را از خود به نمایش بگذارد.

تست باتری گوشی‌های گلکسی – سامسونگ (میان‌رده و اقتصادی)

تست باتری گوشی‌های گلکسی – سامسونگ (تاشو)

تست باتری گوشی‌های پیکسل – گوگل

گوشی‌های گوگل اگرچه محصولات خوبی هستند اما چون در بازار ایران خیلی در دسترس قرار ندارند، نتیجه‌ی تست باتری آن‌ها خیلی برای کاربران ما مفید نیست. اما با این حال اینکه بدانیم گوگل تا چه اندازه توانسته از لحاظ باتری پیشرفت داشته باشد هم کفایت می‌کند. طبق این چارت، سری پیکسل ۶ که شامل دو مدل استاندارد و پرو می‌شوند، توانستند عملکرد نسبتا خوبی را در نگه‌داری شارژ از خود به نمایش بگذارند. لازم به ذکر است در این گوشی‌ها از تراشه‌ای بکار گرفته شده که گوگل ادعا می‌کند چندسالی روی آن کار کرده است. باتری این دو گوشی هم در مقایسه با پرچم‌دارهای نسل گذشته، بهبود داشته است. اما آن انتظاری که داشتیم را برآورده نمی‌کنند. بنابراین «نسبتا خوب» می‌تواند بهترین عبارت برای توصیف عملکرد این دو گوشی باشد.

وان‌پلاس و اوپو

گوشی‌های وان‌پلاس متأسفانه خیلی مورد توجه وب‌سایت PhoneArena قرار نگرفته‌اند. البته نکته‌ی مثبت اینجاست که جدیدترین مدل یعنی وان‌پلاس ۱۰ پرو به طور کامل مورد بررسی قرار گرفته ولی نمی‌دانیم چرا برای یک سری از گوشی‌ها، در یک بخش اطلاعات خاصی در دسترس نیست. چون تست به صورت کامل صورت می‌گیرد و عجیب است که اطلاعات مربوط به یکی از آن‌ها درج نمی‌شود.

گوشی‌های اکسپریا – سونی

اگرچه تاکنون در رابطه با عملکرد خوب گوشی‌های سونی در تست باتری نشنیده بودیم، اما جالب است بدانید گوشی میان‌رده‌ی جدید این شرکت یعنی اکسپریا ۱۰ مارک ۴ در زمینه‌ی نگه‌داری شارژ، حداقل با توجه به تست وب‌سایت PhoneArena بی‌رقیب است. این گوشی در وب‌گردی توانست ۲۱ ساعت دوام بیاورد و این یعنی تقریبا یک روز کامل! متأسفانه سونی اصلا سیاست خوبی در زمینه‌ی تولید گوشی هوشمند ندارد، گویا ماهیت سابق خود را فراموش کرده است، در غیر این صورت می‌شد از آن به عنوان یکی از جدی‌ترین رقبای سامسونگ و اپل یاد کرد.

تست باتری گوشی‌های شیائومی

بعد از اینکه هواوی به خاطر تحریم‌های سنگین آمریکا سهم خود را از بازار از دست داد و LG هم از بازار موبایل خارج شد، شیائومی به واسطه‌ی عملکرد خوبش در عرضه‌ی محصولات ارزان‌قیمت و قدرتمند توانست به سرعت رشد کند. این شرکت حتی توانست اپل را هم در مقطعی پشت سر بگذارد و عنوان دومین شرکت برتر دنیا را در فروش گوشی هوشمند از آن خود کند. شیائومی می‌خواهد در آینده، جایگاهی را که بیش از یک دهه است در اختیار سامسونگ قرار دارد، تصاحب کند.

متأسفانه در این تست باتری، جای خالی یک سری از گوشی‌ها حس می‌شود، اما خبر خوب این است که بسیاری از گوشی‌های جدید در لیست حضور دارند و نتیجه‌ی تست آن‌ها هم به صورت کامل درج شده است. البته در وب‌سایت منبع نام بسیاری از گوشی‌های دیگر هم وجود داشت، اما اطلاعات آن‌ها ناقص بود. بنابراین نمی‌توانست آنچه که کاربر به آن نیاز داشت را در اختیارش قرار دهد. در نتیجه تصمیم گرفتیم اصلا به آن‌ها اشاره نکنیم.

نظر شما در رابطه با گوشی‌های بالا و عملکردشان در تست باتری چیست؟


کد مطلب: 7865

آدرس مطلب :
https://www.mardomefarda.ir/news/7865/تست-باتری-گوشی-های-مختلف-انجام-بازی-وب-گردی-تماشای-ویدیو

مردم فردا
  https://www.mardomefarda.ir