بر اساس آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت(WHO)، ایران رتبه دوم در مصرف آنتی بیوتیک در جهان را دارد و این میزان مصرف یعنی چیزی حدود ۱۶ برابر مصرف کل دنیا!
کارشناس تجویز و مصرف منطقی داروهای معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان اینکه استفاده غیرمنطقی از داروهای ضدمیکروبی باعث بروز مقاومت میکروبی میشوند، گفت: پیش بینی میشود تا سال ۲۰۵۰ مقاومت میکروبی از سرطان قربانیان بیشتری داشته باشد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، از مصرف بالای داروهای آنتی بیوتیک در کشور خبر داد و گفت: اکنون میانگین تعداد اقلام دارویی موجود در یک نسخه در کشور ما ۳.۶ یا ۴.۱ قلم دارو است که باید به آن توجه شود.
آنتی بیوتیکهای صنعتی میتوانند به سرعت با عفونت ویروسی یا باکتریایی مقابله کنند؛ اما عوارضی هم دارند، درحالیکه عسل، سیر پرتقال و... هم باعث تقویت سیستم ایمنی میشوند هم خطری برای بدن ندارند
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گلستان با اشاره به عوارض مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها، گفت: داروها به ویژه آنتی بیوتیکها حتماً باید طبق نظر پزشک مصرف شوند.
عضو کمیته علمی کشوری کرونا با اشاره به مصرف بیرویه و نابجای آزیترومایسین در موجهای کرونا و آنفلوآنزا در کشور، گفت: مردم به آزیترومایسین به عنوان یک داروی ضدویروسی، ضد کرونا و ضد آنفلوآنزا نگاه نکنند و مصرف بالای آن باعث ایجاد مقاومت نسبت به مصرف سایر آنتی بیوتیکها میشود.
آنتیبیوتیکها میتوانند نجاتبخش باشند، اما اگر به صورت نادرست از آنها استفاده شود، ممکن است عوارض جانبی ایجاد کرده و منجر به مقاومت آنتیبیوتیکی یا مقاومت میکروبی شوند.
رئیس کل دادگستری هرمزگان گفت: به فاصله ۱۰ روز پس از آزادسازی محموله ۱۶ تنی آنتی بیوتیک از گمرک شهید رجایی بندرعباس با دستور ویژه قضایی، دومین محموله ۱۶ تنی مواد اولیه آنتی بیوتیک نیز ترخیص و به صنایع داروسازی تحویل داده شد.
یک اپیدمیولوژیست با بیان اینکه احتمال افزایش مجدد آنفلوآنزا و بویژه کرونا در زمستان وجود دارد، در عین حال نسبت به تجویز و مصرف بیرویه آنتیبیوتیک و دگزامتازون هشدار داد.
عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا ضمن تشریح آخرین وضیعت بروز کرونا و آنفلوآنزا در ایران، گفت: یکی از داروهای ممنوعه در این شرایط برای کودکان آسپیرین است زیرا به دنبال ابتلا به آنفلوآنزا و مصرف آسپیرین ممکن است کودک به مرحله نارسایی شدید کبدی برسد که متاسفانه مرگ و میر در آن زیاد است.