رئیس سازمان غذا و دارو در نامهای به معاون ارزی بانک مرکزی ضمن هشدار نسبت به بروز کمبودهای شدید دارویی در ماههای آتی بهدلیل مشکل نقدینگی صنعت دارو، بر ضرورت در اولویت قرار گرفتن تأمین ارز نیمایی دارو تأکید کرد.
احتمالا تاکنون متوجه شده اید که برخی داروهای مسکن روی شما تاثیری متفاوت با سایر دوستان و آشنایانتان داشته و برای نمونه قرصی که سردرد شما را به خوبی درمان می کند، روی فرد دیگری با مشکل مشابه، بی تاثیر است که این اتفاق دلایلی دارد.
۴۰ قلم دارو در کشور به دلیل نبود نقدینگی در صنعت داروسازی، دچار کمبود شده است؛ کمبودهایی که قرار بود با ارائه تسهیلات بانکی حمایتی به داروسازان، رفع شود؛ اما حالا با انفعال بانکهای عامل، رنج کمبود دارو بر دوش بیماران بوده و موجب سرگردانی آنها در داروخانهها میشود.
عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا ضمن تشریح آخرین وضیعت بروز کرونا و آنفلوآنزا در ایران، گفت: یکی از داروهای ممنوعه در این شرایط برای کودکان آسپیرین است زیرا به دنبال ابتلا به آنفلوآنزا و مصرف آسپیرین ممکن است کودک به مرحله نارسایی شدید کبدی برسد که متاسفانه مرگ و میر در آن زیاد است.
در هفت ماهه نخست ۱۴۰۱ بیش از ۶۶۰ هزار تن انواع دارو و مواد اولیه دارویی وارد کشور شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشد ۳۰ درصدی در وزن و ۱۶ درصدی در ارزش داشته است.
بسیاری از ما بارها مجبور به مصرف داروهای مُسکن شدهایم اما شاید بهندرت به این نکته توجه کردهایم که چطور میتوان سرعت اثربخشی دارو را پس از مصرف افزایش داد.
«وزارت بهداشت یک لیست قرمز (کمبود)، زرد (هشدار) و سبز (تامین) دارویی دارد و اکنون این لیست دارویی به رنگ زرد درآمده، یعنی همان مرحله هشدار که فاجعه است و انواع داروها در این لیست وجود دارند. تقریبا ۷۰۰ قلم کمبود دارویی.» این نکته را مجتبی بوربور، نایبرئیس اتحادیه واردکنندگان دارو میگوید و درباره تفاوت کمبودهای دارویی که از سوی فعالان حوزه دارویی ...
حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت مجلس با انتقاد از نبود عزم و اراده جدی برای رفع مشکل کمبود دارو تأکید کرد در حال حاضر کودکان و افراد مسن در معرض آنفلوآنزا و سرماخوردگی قرار دارند و این بیماریها در حال افزایش است اما با کمبود سرم و آنتیبیوتیک به ویژه برای کودکان در ۳۰ استان کشور روبرو هستیم.
شرکتهای داروسازی استدلال میکنند که قیمت بالای دارو برای پوشش دادن هزینههای بالای تحقیقات و توسعه است اما تحقیقات نشان داده که ارتباطی بین این دو وجود ندارد.
نائب رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو خاطر نشان کرد: کمبود برخی اقلام از جمله سرم به این دلیل نیست که نمیتوانیم تولید کنیم بلکه حاشیه سود آن کم است. به نظر میرسد که قیمت برخی از اقلام دارویی صحیح و واقعی نیست؛ قیمتها باید به نفع تامینکننده و پوشش بیمه و هزینهها باید به نفع مصرفکنندگان تمام شود
آزمایشهای بالینی در یک مطالعه بینالمللی نشان داد که دارویی موسوم به "دوپیلوماب"، شدت بیماری پوستی اگزما را در بیماران شش ماهه تا شش ساله طی دو هفته کاهش میدهد.