گروهی از محققان در شهر نیویورک بقایای ویروسی با مجموعهای منحصر به فرد از جهش برای سویهای از کووید ۱۹ یافتهاند که قبلا هرگز کشف نشده بود. محققان آن را در زمان جستجوی بقایای ویروس کرونا در فاضلاب شهر مشاهده کردند.
اپلیکیشن ماسک وابسته به وزارت بهداشت و درمان که به صورت اختصاصی به مسایل مربوط به کرونا می پردازد اعلام کرد بر خلاف تصور اولیه برخی کارشناسان که مرگ ناشی از امیکرون را ناچیز میپنداشتند، موج امیکرون در آمریکا عدد مرگ روزانه را به ۳۸۹۵ رساند. در حالی که بیشترین مرگ ثبت شده آمریکا در شیوع دلتا ۳۴۱۸ نفر بود.
رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به شرایط فعلی شیوع امیکرون در کشور، گفت: بر اساس اطلاعات علمی میتوان به برقراری محدودیتها فکر کرد. نباید صبر کنیم بحران به وقوع پیوندد و بعد بخواهیم جلوی آن را بگیریم.
معاون بهداشت ستاد مقابله با کرونا استان تهران ضمن ارائه آمار تفکیکی واکسیناسیون کرونا در پایتخت، گفت: امیدوارم با رعایت مردم وارد پیکی از امیکرون که نتوانیم جلوی آن را بگیریم نشویم؛ حمل و نقل عمومی، مراکز خرید و باشگاهها از جمله مراکزی است که باید پروتکلها به دقت رعایت شود.
دبیرکل سازمان بهداشت جهانی ضمن تاکید بر اینکه اطمینان دارد پاندمی کرونا در سال ۲۰۲۲ پایان خواهد یافت اگر به نابرابری پایان داده شود و واکسن به صورت عادلانه در اختیار همگان قرار گیرد، از تمامی کشورهای جهان خواست همکاری بهتری در زمینه مبارزه با ویروس کرونا داشته باشند.
تنها یک هفته پس از شناسایی یکی از سویههای جهش یافته ویروس کرونا موسوم به «اومیکرون» که سازمان جهانی بهداشت آن را در گروه سویههای «نگران کننده» طبقهبندی کرده است، دهها کشور در سراسر جهان از کشف این سویه در میان مبتلایان به کرونا خبر دادهاند.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، پس از ۴۶۰ روز، ابتلای روزانه کرونا در کشور به کمتر از ۲۰۰۰ نفر رسید. همچنین در ۲۴ ساعت گذشته مرگ و میر ناشی از این بیماری در ۱۹ استان صفر و یک بوده است.
میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور به ۴۶ درصد رسیده است و سوپرمارکتها و خواربارفروشیها در صدر جدول اخطار بابت عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی قرار دارند.
معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه در سال گذشته در دادسرای انتظامی کل کشور حدود ۳۰۰۰ شکایت در حوزه پزشکی ثبت شده است، گفت: در رشتههای ترمیمی و زیبایی، دندانپزشکی، جراحی، زنان و ارتوپدی، معمولا تعداد شکایات در همه جای دنیا بیشتر بوده که در ایران هم به همین ترتیب است.
سویه جدیدی از ویروس کرونا تحتعنوان «1.1.529B.» در آفریقای جنوبی شناسایی شده و مقامات آن کشور معتقدند که این موضوع نگرانکننده است. گونهی «1.1.529B.»، توسط سازمان بهداشت جهانی،اومیکرون «Omicron» نامگذاری شده است.
رییس انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه در حال حاضر "پاستوکووک" در مراکز واکسیناسیون کشور وجود دارد، گفت: فعلا هشت میلیون دز از این واکسن در کشور تولید شده است که نیمی از آن تحویل شده و نیم دیگر آن منتظر دریافت مجوز توزیع از سازمان غذا و دارو است که تقریبا تا نیمه دوم آذر ماه توزیع این هشت میلیون دز تمام میشود.
جهان در وضعیت هشدار قرار گرفته است؛ با اینکه آمارهای وزارت بهداشت ایران از کاهش موارد ابتلا و خارج شدن از وضعیت قرمز کرونا حکایت دارد اما در دنیا بهویژه کشورهای اروپایی آمار ابتلا رو به افزایش است و حالا هم ردپای جهش جدید ویروس پیدا شده است.