رئیس آژانس توسعه بینالمللی آمریکا از جمهوری آذربایجان خواست آتشبس را حفظ کرده و گامهای مشخصی برای حفاظت از حقوق غیرنظامیان در قرهباغ کوهستانی بردارد.
اولین گروه از ساکنان ارامنه منطقه قرهباغ کوهستانی پس از تحمل ۱۰ ماه محاصره و به خاطر حمله نظامی برق آسای اخیر جمهوری آذربایجان برای بازپسگیری کنترل کامل منطقه، وارد خاک ارمنستان شدند. دولت ارمنستان اعلام کرد: حدود ۵۰۰۰ نفر از ساکنان منطقه قره باغ تا صبح امروز (دوشنبه) وارد ارمنستان شدند.
ارمنستان از سازمان ملل متحد خواست تا هیات ویژهای را به منظور اطمینان از رعایت حقوق اقلیت ارامنه حاضر در منطقه قرهباغ کوهستانی به این منطقه اعزام کند.
درحالیکه گفته میشود ارمنیهای مسلح در منطقه قرهباغ قرار بود طی توافق، سلاحهای خود را زمین بگذارند، آنها اعلام داشتند که هنوز توافقی با جمهوری آذربایجان به دست نیامده است.
سخنگوی کرملین امروز (پنجشنبه) درباره این حقیقت که تنشها میان ایروان و باکو نه تنها کاهش نمییابد بلکه در برخی مناطق در حال افزایش است، ابراز نگرانی کرد.
یکی از سناتورهای ارشد آمریکایی به دولت واشنگتن تاکید کرد تا علیه رئیس جمهوری آذربایجان تحریم وضع کند. او، علیاف را به آغاز کارزار نسل کشی علیه اقلیت ارامنه در قره باغ متهم کرد؛ اتهامی که باکو آن را رد کرده است.
دولت جمهوری آذربایجان و نیروهای ارامنه در قرهباغ درباره بازگشایی دو مسیر مورد مناقشه حمل و نقل از جمله یک مسیر کلیدی موسوم به کریدور لاچین توافق کردهاند.
وزارت امورخارجه ارمنستان در بیانیهای ضمن تاکید بر تعهد این کشور برای حل و فصل منازعه با جمهوری آذربایجان، از آمادگی ایروان برای از سرگیری مذاکرات با باکو خبر داد.
سرویس امنیت ملی ارمنستان امروز (جمعه) گزارش کرد، نیروهای جمهوری آذربایجان به فرودگاه سیونیک در شهر مرزی "کاپان" حمله کرده و باعث تخریب سقف این فرودگاه و یک پنجره شدند.