این سیستم هوش مصنوعی با اسکن کردن چهرههای افراد از طریق دوربینهای نصب شده در اماکن عمومی و اداری قادر به شناسایی هویت آنان است. شرکت کلیرویو فقط باید هزینههای اداری تضمین حق ثبت اختراع خود را بپردازد.
این شرکت ابزار خود را به مشتریان دولتی از جمله مجریان قانون و نیروهای انتظامی و اطلاعاتی میفروشد تا بتوانند با سرعت بیشتری افراد مدنظر خود را شناسایی کنند.
منتقدان بیم دارند که دولت آمریکا به کلیرویو امکان دهد تا بدون کسب اجازه و رضایت افراد به پایگاههای داده و تصاویر مختلف افراد دسترسی پیدا کند. برخی کشورها معتقدند استفاده از سیستمهای تشخیص هویت مبتنی بر هوش مصنوعی ناقض قوانین مرتبط با داده و حریم شخصی است.
همچنین از این فناوری میتوان برای شناسایی ناراضیان سیاسی و سرکوب مخالفان و تعقیب این افراد استفاده کرد. سوگیریهای احتمالی جنسیتی و نژادی در حین تشخیص چهره نیز یک مشکل جدی دیگر است.
اگر چه کلیرویو مدعی است این سیستم تنها در اختیار دولتها قرار میگیرد، اما در عمل با ثبت آن به عنوان یک اختراع راه برای دسترسی تجاری و غیردولتی به سیستم مذکور باز میشود. از همین رو ممکن است این سیستم در اختیار افرادی بیفتد که قصد سوءاستفاده از آن را دارند.
*تصویر تزئینی است