تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۵:۰۰
جالب است ۰
مسئول اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر با اشاره به احتمال افزایش موارد بیماری‌های گوارشی به دنبال وقوع سیل، گفت: با وقوع سیل ممکن است فاضلاب به درون منابع آب آشامیدنی نفوذ کرده و احتمال آلوده شدن چاه‌های آب هم به وجود آید؛ البته در حال حاضر شواهدی از آلودگی فاضلاب‌ها به دنبال سیل اخیر نداشتیم اما این امر محتمل است و منابع آب شرب باید از نظر آلودگی بویژه به لحاظ میکروب وبا رصد شوند.
خطر شیوع بیماری‌های گوارشی به دنبال سیل
به گزارش مردم فردا،دکتر ابراهیم قادری با اشاره به اینکه پس از وقوع سیل معمولا یکی از اولین زیرساخت‌هایی که آسیب می‌بیند مربوط به تامین آب شرب است، گفت: در برخی مناطق آب را از منطقه دیگری منتقل کرده و در منابع نگهداری کرده و سپس توزیع می‌کنند و در برخی مناطق نیز آب شرب از چاه‌های موجود در همان منطقه تامین می‌شود که پس از تصفیه به مصرف می‌رسد که در هر دو حالت، سیل می‌تواند این منابع آب را آلوده کند. همچنین سیستم شبکه آبیاری و جمع‌آوری فاضلاب نیز ممکن است در سیل‌ها دچار آسیب شوند.

احتمال افزایش شیوع بیماری‌های گوارشی به دنبال سیلاب اخیر
وی افزود: در برخی مناطق چاه‌هایی داریم که آب از آنها تامین می‌شود و این چاه‌ها عمدتا نزدیک رودخانه‌ها هستند و زمانی که سیل می‌آید و رودخانه طغیان می‌کند این چاه‌ها تخریب شده یا آلودگی وارد چاه می‌شود؛ بنابراین ما در هنگام وقوع سیل‌ها بسیار نگران شیوع بیماری‌های انگلی، روده‌ای و گوارشی هستیم. از این رو اولین اقدام اساسی تامین آب آشامیدنی سالم در مناطق سیل زده است که یا به شکل تحویل آب آشامیدنی بطری و یا با تانکر این اقدام صورت می‌گیرد.

او ادامه داد: در صورتی که حتی دسترسی به آب تانکری یا بسته بندی سخت باشد، می‌بایست از یک منبع، آب تمیز آب گرفته و جوشانده شود. البته روش‌های دیگری هم وجود دارد که همکاران ما در آن محیط‌ها به مردم آموزش می‌دهند که بتوانند محلول کلر تهیه کرده و با حجم خاصی به آب اضافه کنند که تاحدودی آب بهداشتی شود اما این روش تنها برای کوتاه مدت قابل انجام است.

در شرایط بحرانی پساسیل از چه غذاهایی استفاده کنیم؟
مسئول اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: مشکل دیگر که پس از وقوع سیل رخ می‌دهد دسترسی به غذای بهداشتی است. وقتی زیرساخت‌های منطقه‌ای نابود می‌شود یا شبکه برق رسانی مختل می‌شود سبب می‌شود تا غذاها فاسد شوند و نگهداری غذا سخت می‌شود که به دنبال آن مردم در معرض مسمومیت غذایی قرار می‌گیرند. این موضوع هم اهمیت زیادی دارد. مردم در این شرایط باید از غذاهایی استفاده کنند که امکان فاسد شدن ندارد و یا از غذاهای کنسروی استفاده کنند. همچنین در صورت امکان می‌توانند غذا را به صورت تازه تهیه و طبغ کنند.

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه پیش از این با افزایش موارد وبا در کشور مواجه بودیم، آیا ممکن است طغیان سیل هم عاملی برای افزایش موارد وبا شود؟، توضیح داد: طی افزایش موارد اخیر وبا، آلودگی به صورت بومی نبود و موارد شناسایی شده‌، وارده از سایر کشورها بودند، اما زمانی که فاضلاب‌های ما به هر دلیلی آلوده شود ممکن است که موارد وبا بویژه در شهرهای مرزی هم بروز کند. با وقوع سیل ممکن است فاضلاب به درون منابع آب آشامیدنی نفوذ کرده و احتمال آلوده شدن چاه‌های آن مناطق هم به وجود خواهد آمد.

او تاکید کرد: این امر هم می‌تواند عاملی برای گسترش وبا باشد اما در حال حاضر با توجه به اینکه شواهدی از آلودگی فاضلاب‌ها نداشتیم به نظر نمی‌رسد که فعلا با افزایش موارد وبا روبرو شویم اما این امر کاملا محتمل است. باید مراقب باشیم که منابع آب شرب، چاه‌ها و همچنین فاضلاب‌ها در مناطق سیل زده مرزی (در شرایطی که کشورهای همسایه مواردی از وبا دارند) از نظر کلی و در صورت لزوم از نظر وبا نیز رصد شوند.
https://mardomefarda.ir/vdcaw0n6.49nwe15kk4.html
منبع : ایسنا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما