به گزارش
مردم فردا،به نقل از رویترز «کریس مورفی»، سناتور دموکرات آمریکا خواهان بازنگری امنیت ملی آمریکا در مورد سهام مالکیت یک شرکت عربستانی در توئیتر است.
مورفی گفت که از کمیته سرمایهگذاری خارجی در ایالات متحده (CFIUS) - که خریدهای تجاری آمریکایی توسط خریداران خارجی را بررسی میکند - میخواهد تحقیقی درباره پیامدهای امنیت ملی مالکیت عربستان سعودی در بخشی از توئیتر را انجام دهد.
اکثر خارجیهایی که به دنبال تصاحب هر نوع سهمی در شرکتهای آمریکایی هستند، باید از کمیته سرمایهگذاری خارجی در ایالات متحده مجوز دریافت کنند. این کمیته، کمیتهای قدرتمند تحت رهبری وزارت خزانه داری است که معاملات را بدلیل نگرانیهای امنیت ملی بررسی میکند و قدرت مسدود کردن معاملات را دارد.
مورفی در توئیتر نوشت: «ما باید نگران باشیم که سعودیها که منافع آشکاری در سرکوب سخنان سیاسی و تأثیرگذاری بر سیاست ایالات متحده دارند، اکنون دومین مالک بزرگ یک پلتفرم رسانههای اجتماعی بزرگ هستند.»
پس از آنکه ایلان ماسک، میلیاردر آمریکا شرکت توئیتر را خریداری کرد، شرکت هلدینگ پادشاهی عربستان ( KHC) به همراه دفتر شخصی ولید بنطلال، شاهزاده سعودی، با سهامی معادل ۱.۸۹ میلیارد دلار، همچنان به عنوان دومین سهامدار عمده این شرکت ادامه فعالیت خواهند داد.
بنطلال این بیانیه را در حساب کاربری توئیتر خود منتشر و در آن از توییت ماسک به عنوان «توییت رئیس» یاد و اعلام کرد که این توافق با راهبرد طولانیمدت KHC مطابقت دارد.
وی مؤسس هلدینگ KHC است که ۱۶.۹ درصد سهام آن در اختیار صندوق ثروت ملی عربستان سعودی به ریاست محمدبن سلمان، ولیعهد عربستان قرار دارد.
عربستان سعودی با جمعیت ۳۴.۸ میلیون نفری، تا ژانویه ۲۰۲۲ هشتمین کشور با بیشترین کاربر توییتری لقب گرفت. این کشور ۱۲ میلیون کاربر دارد.
ماسک که ثروتمندترین فرد جهان محسوب میشود، روز پنجشنبه اعلام کرد که خرید توئیتر را به قیمت ۴۴ میلیارد دلار نهایی کرده است.
وی در توییتی نوشت «پرنده آزاد شد»؛ اشاره ماسک به لوگو پرنده آبی توئیتر و مهر تأییدی بر تمایل وی برای کاهش محدودیتهای پستهای کاربران است.
ماسک که شرکت معتبر «اسپیسایکس» را نیز اداره میکند، قصد دارد تا به طور موقت مدیرعامل توئیتر باشد.