به گزارش
مردم فردا،مراسم رونمایی از کیت تیم ملی فوتبال ایران برای جام جهانی 2022 روز گذشته و در فاصله کمتر از دو هفته به شروع مسابقات، برگزار شد. این لباس تولید کمپانی مجید است و ملی پوشان فوتبال ایران برای اولین بار در تاریخ جام جهانی، با لباس های تولید داخل به میدان خواهند رفت. در جریان رونمایی از این لباسها، پنج لباس تیم ملی در ادوار قبلی نیز به نمایش گذاشته شد. قبل از اینکه لباس تیم ملی برای جام جهانی 2022 به صورت رسمی رونمایی شود، لباس های نوستالژیک این تیم در جامهای جهانی ۱۹۷۸، ۱۹۹۸، ۲۰۰۶، ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ برای حاضرین به نمایش گذاشته شد.
هر کدام از لباس های یاد شده به تن یک مانکن بود و این مانکن ها در کنار یکدیگر ایستاده و تصویری را ثبت کردند که لباس های به نمایش در آمده داخل آن، بخشی جدا نشدنی از تاریخ فوتبال ایران را شامل می شوند. این لباس ها به ترتیب حضور تیم ملی در جام جهانی، شماره گذاری شده بودند؛ به این صورت که لباس جام جهانی 1978 شماره یک داشت و به همین ترتیب تا لباس جام جهانی 2018 که شماره پنج روی آن حک شده بود، توالی یاد شده را شاهد بودیم. در ادامه این پنج لباس + لباس این دوره را مرور می کنیم تا در نهایت شما نظر بدهید که زیباترین کیت تیم ملی کدامیک از این شش شماره است:
یک: جام جهانی 1978: شروع با آدیداس
تیم ملی فوتبال ایران برای اولین بار در سال 1978 میلادی (1357 هجری شمسی) جواز حضور در رقابت های جام جهانی را پیدا کرد. در آن دوران تنوع و تعدد برندهای تولید البسه ورزشی به این اندازه نبود. بسیاری از برندهای مطرح فعلی از جمله نایکی و خیلی های دیگر هنوز متولد نشده بودند و ریش و قیچی کاملا دست آدیداس بود. تیم ملی فوتبال ایران نیز به مثل اکثر تیم های حاضر، کیت تولیدی این کمپانی آلمانی را به تن کرد. این لباس ها در کلاسیکترین حالت ممکن طراحی شده بودند. رنگ لباس اول تیم ملی یکدست سفید با حواشی قرمز و رنگ لباس دوم، یکدست قرمز با حواشی سفید بود. سه خط آدیداس دور آستین، شورت و جوراب ها خودنمایی می کرد و لوگوی فدراسیون فوتبال ایران مثل لوگوی کمپانی تولید کننده کیت، با زمان حال تفاوت بسیاری داشت. ایران در جام جهانی 1978 دو بار با لباس اول (هلند و اسکاتلند) و یک بار با لباس دوم (پرو) به میدان رفت و در پایان دور گروهی با یک امتیاز چهارم شد.
دو: جام جهانی 1998 : بازگشت با پوما
تیم ملی فوتبال ایران بعد از 20 سال وقفه، دوباره صعود به جام جهانی را در سال 1998 میلادی (1377 هجری شمسی) تجربه کرد. در این دوره از رقابت ها، تیم ملی دوباره با کیت خارجی به مصاف حریفان رفت. تولید کننده البسه این تیم در جام جهانی فرانسه، کمپانی پوما بود. طرح کمپانی پوما برای لباس تیم ملی در این دوره، طرحی اختصاصی و به یادماندنی بود و شاید بتوان آن را یکی از ماندگارترین کیتهای ایران نامید.
این لباس هم مثل لباس قبلی، یکدست سفید بود ولی رنگ دوم به کار رفته در آن برخلاف لباس سال 1978، سبز بود. نوشته ایران روی پیراهن، مهمترین ویژگی لباس یاد شده بود که برای همیشه در اذهان باقی مانده است. جالب اینجاست که لباس اول تیم ملی در این دوره، شماره جلوی قرمز و شماره عقب مشکی داشت. لباس دوم ملی پوشان در فرانسه نیز یکدست قرمز بود و رنگ دوم به کار رفته در آن سفید بود. تیم ملی در آن دوره، دو بار از لباس دوم (مقابل آلمان و امریکا) و یک بار از لباس اول (مقابل یوگسلاوی) استفاده کرد. با این لباس بود که اولین برد تاریخ تیم ملی مقابل امریکا نیز به دست آمد.
سه: جام جهانی 2006 : بازهم پوما
کمپانی پوما در سال 2006 زیباترین طرح جام جهانی را زد؛ این طرح برای تیم ملی ایتالیا بود که توانست مقام قهرمانی را هم به دست بیاورد. کپمانی پوما اما برای دیگر تیم هایی که وظیفه طراحی لباس آنها را به عهده داشت، یک طرح ثابت بدون کوچکترین تفاوت را انتخاب کرد تا خاطره زیادی از لباسهای آن سال در ذهن فوتبالدوستان شکل نگیرد.
تیم ملی ایران در آن دوره از رنگ سفید برای لباس های اول و از رنگ قرمز برای لباس های دوم خود استفاده کرد. استفاده از لوگوی پوما در سه قسمت از پیراهن و درج شماره در سمت چپ پیراهن + فونت نسبتا متفاوت، ویژگی های قابل ذکر این لباس بود که به خودی خود زیبا و در آن سال ها شیک به نظر می رسید ولی از آنجایی که کپی لباس دیگر تیم ها بود، خیلی ماندگار نشد. از نظر کیفیت اما ادعا می شود که لباس های پوما در آن دوره، جزو باکیفیت ترین لباس هایی بودند که تیم ملی تا کنون از آنها استفاده کرده است. تیم ملی در این دوره دو بار از لباس اول (مقابل پرتغال و آنگولا) و یک بار از لباس دوم (مکزیک) استفاده کرد.
چهار: جام جهانی 2014 : عرصه آلشپورت
چهارمین حضور تیم ملی در جام جهانی را با یک دوره وقفه بعد از جام جهانی 2006 شاهد بودیم. در این مقطع، فوتبال ایران با برند آلشپورت همکاری های گسترده خود را در عرصه ملی و باشگاهی شروع کرده بود و این شرکت آلمانی که آن موقع خیلی ها با لوازم دروازهبانی می شناختندش، تولید لباسهای ایران در جام جهانی 2014 را نیز به عهده گرفت.
لباس های تولید شده توسط آلشپورت چند ویژگی داشت که آنها را خاص کرده بود. خطوط افقی روی پیراهن که به شکل پرچم درآمده بود، شماره های یکدست مشکی، استفاده از طرح روی پیراهن برای اولین بار (یوزپلنگ) جلوه نسبتا زیبایی به لباس اول تیم ملی (یکدست سفید) داده بود. لباس دوم ایران که یکدست قرمز بود، با اندکی تفاوت نسبت به لباس اول تولید شده و شماره های آن سفید و از رنگ سبز هم در آن استفاده شده بود. تیم ملی در بازی حساس مقابل آرژانتین از لباس دوم خود استفاده کرد و در دوبازی دیگر مقابل نیجریه و بوسنی سفید پوشید.
پنج: جام جهانی 2018 : بازهم آدیداس
مثل اولین دوره حضور در جام جهانی، تیم ملی در سال 2018 دوباره آدیداس به تن کرد. این لباس ها بعد از چهار دهه، شباهت خیلی زیادی به لباس های سال 1978 داشتند. طرح آدیداس برای لباس تیم ملی بسیار ساده با همان ترکیب رنگ سابق بود.
کیروش که از لباس های دوره قبلی خیلی راضی نبود، این دوره با اصرار روی استفاده از برندهایی معتبرتر، آدیداس را به عنوان اسپانسر البسه تیم ملی انتخاب کرده بود تا شکل کار حرفهای تر و شکیل تر شود. البته از آنجایی که کیت تولیدی آدیداس، هیچ گونه طرح و ابتکار خاص تیم ملی ایران را نداشت، خیلی در ذهن فوتبالدوستان باقی نماند. البته همین که بعد از سال ها، تیم ملی ایران مثل بسیاری از تیم های ملی هم سطح خود، لباس یکی از سه برند مطرح دنیا را به تن می کرد، خود اتفاق مهمی بود که بعد از سال 2006 شاهد آن بودیم.
شاگردان کیروش در جام جهانی 2018 مقابل اسپانیا از لباس دوم خود استفاده کردند اما مقابل پرتغال و مراکش، سفید به تن کردند.
شش: جام جهانی 2022 : مجید...
در مورد لباس این دوره تیم ملی هم در ابتدای مطلب صحبت کردیم و حالا با توجه به این صحبت ها، تصاویر و خاطراتی که دارید، به نظر شما زیباترین کیت جام جهانی تیم ملی، مربوط به کدام دوره است؟