به گزارش
مردم فردا،اجلاس 6 کشور عرب عضو شورای همکاری خلیج فارس قرار است امروز سه شنبه با حضور سران این کشورها یا نمایندگان آنها به میزبانی ریاض برگزار شود.
پایگاه خلیج آنلاین نوشت: بر اساس اطلاعات رسمی، رهبران عربستان سعودی، بحرین و قطر در این اجلاس شرکت خواهند کرد و رهبران عمان، کویت و امارات غایب هستند.
بسیاری از کارشناسان و ناظران عدم حضور برخی سران کشورهای عضو شورای همکاری در این نشست را ایجاد اختلافات میان آنها، بی نتیجه بودن تصمیمات این شورا، فرمایشی بودن این شورا دانستهاند.
در اجلاس ریاض بحران های یمن، عراق، سوریه و لیبی، قضیه فلسطین و همکاریهای راهبردی، اقتصادی، امنیتی و نظامی بین اعضای شورای همکاری خلیج فارس و روابط بین آنها با کشورها و سازمانهای منطقهای و بین المللی هم مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
ناظران معتقدند که اجلاس ریاض دارای اهمیت ویژه ای است؛چراکه نخستین اجلاس سران کشورهای عضو شورای همکاری بعداز مصالحه بین این کشورها و همزمانی آن با شرایط حساس سیاسی و امنیتی در منطقه است.
منابع دیپلماتیک خلیج فارس به نقل از رسانههای غربی اعلام کردند که در اجلاس ریاض «تحولات مرتبط با مذاکرات وین و نفوذ ایران در منطقه بررسی خواهد».
وزیران خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس هم یکشنبه در نشستی به ریاست «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه سعودیدرباره روند آماده سازی چهل و دومین اجلاس سراناین کشورها و جدول برنامهها و بیانیه پایانی آن رایزنی و گفتوگو کرد.
«نایف الحجرف» دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس با این ادعا که کشورهای عضو شورا به تقویت مسیر همکاریهای اعضا اطمینان دارند، سفر اخیر «محمد بن سلمان»به 5 کشور عضو را در جهت تقویت و گسترش روابط دوستی سران و ملتهای شش کشور عضو شورا ارزیابی کرد.
نشست العلا که چهل و یکمین نشست سران کشورهای عرب حوزه خلیج فارس به شمار میرود، ژانویه گذشته با هدف پایان دادن به مناقشه تاریخی بین ریاض، ابوظبی، منامه و قاهره با قطر در سال 2017 برگزار شد.
شورای همکاری خلیج فارس در سال 1981 میلادی با مشارکت و عضویت شش کشور سعودی، قطر، امارات، بحرین، کویت و عمان تاسیس شد و مقر دبیرخانه آن در ریاض است.