تاریخ انتشار :يکشنبه ۷ اسفند ۱۴۰۱ ساعت ۰۹:۵۶
جالب است ۰
روند توقف ناپذیر نرخ های مجازی ارز و تاثیرپذیری اقتصاد از این نرخ ها در شرایطی که نشست غیرعلنی مجلس با حضور 3 مقام اقتصادی دولت با حرف های تکراری همراه شد، شرایط چالش برانگیزی را پیش روی اقتصاد کشور قرار داده است.
ارز افسار گسیخت، مسئولان حرف های تکراری زدند!
به گزارش مردم فردا،همزمان با درج نرخ های بیش از 56 هزار تومان برای دلار مجازی، دیروز جلسه غیرعلنی مجلس با حضور مخبر معاون اول رئیس جمهور، خاندوزی وزیر اقتصاد و فرزین رئیس کل بانک مرکزی برگزار شد. جلسه ای که در آن نمایندگان از نبود سیاست واحد دولت در حوزه ارز انتقاد کردند. نتیجه این جلسه طبق اظهارات سخنگوی هیئت رئیسه مجلس به نقل از مسئولان دولت، تاکید بر نبود مشکل منابع ارزی و نبود مشکل در ورود و خروج ارز و در مقابل مشکل انتظارات تورمی در این بازار به همراه اقدامات مخرب دشمن در جنگ ترکیبی علیه ایران است. در این جلسه بر تشکیل کمیته هماهنگی ارزی بین قوا تاکید شد. همچنین رئیس مجلس با اعلام رضایت از جمع بندی های صورت گرفته، عملیاتی شدن هر چه سریع تر سیاست های اعلامی را خواستار شد. در این حال، خبرها حاکی است که بانک مرکزی دیروز مجدد به صرافی ها اجازه خرید و فروش ارز توافقی در ازای نشان دادن کارت ملی را صادر کرد. اقدامی که موجب شکل گیری مجدد نرخ ارز توافقی در سطح 52 هزار تومان شد. با این شرایط به نظر می رسد شاهد برخی اقدامات تکراری در بازار ارز هستیم که لزوم اقدام اساسی تر دولت و بانک مرکزی در این مسیر را آشکار می کند.
به گزارش خراسان، دیروز نرخ ارز مجازی به بیش از 56 هزار تومان رسید. از آن جایی که تجربیات پیشین نشان می دهد این نرخ ها و نرخ های اعلامی از سوی دلالان بازار ارز از یکدیگر حمایت می کنند و برایند آن، موجب ایجاد کفی از انتظارات فزاینده در خصوص نرخ ارز می شود، نگرانی ها از روند نرخ ارز افزایش یافته است. در این حال، دیروز طبق اعلام قبلی، جلسه غیرعلنی مجلس با حضور مخبر معاون اول رئیس جمهور، خاندوزی وزیر اقتصاد و فرزین رئیس کل بانک مرکزی برگزار شد.
انتقاد نمایندگان از نبود سیاست واحد در حوزه ارز
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، در این خصوص نظام الدین موسوی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس با اشاره به انتقادات نمایندگان اظهار کرد: این انتقادات درخصوص موضوعاتی مانند نبود سیاست واحد در حوزه ارز بود زیرا نظرات متفاوتی را از زبان مسئولان می شنویم که القای ناهماهنگی در سطح دولت است؛ مشخص نبودن نگاه کارشناسی غالب در دولت در مقوله ارز وبی ثباتی سیاست ها، اشراف نداشتن کامل بانک مرکزی بر بازار ارز و... از دیگر نکاتی بود که از جانب نمایندگان مطرح شد.
تاکید دولتی ها بر نقش انتظارات و در عین حال نبود کمبود و مشکل در ورود ارز
به گفته موسوی به نقل از مسئولان دولتی حاضر در جلسه، تحولات ارزی اخیر، ناشی از کمبود ارز یا مشکلات ارزی در حوزه صادرات و واردات نیست. به یک معنا، این موضوع یک مسئله مالی و اقتصادی صرف نیست بلکه مسائل دیگری است که موجب می شود شاهد چنین وضعی در بازار ارز باشیم.  وی با اشاره به این که ارز کافی داریم، اظهار کرد: مسئولان دولتی عمدتاً اعتقاد دارند بخش عمده مسائل و مشکلات، موضوعات انتظاری و به واسطه جنگ ترکیبی است که دشمن به راه انداخته است. وی موضوع دیگر مرتبط با بازار ارز را شرکت های تراستی اعلام کرد و گفت: سیاست های گذشته و مباحث مربوط به تحریم و اشراف نداشتن بانک مرکزی بر تراستی ها که در گذشته وجود داشته، اکنون تبدیل به مسئله شده است. هر چند گفته شده درصدد رفع این مشکل هستند و می خواهند اشراف بانک مرکزی بر کل عرصه مسائل ارزی کشور را در سطح مطمئنی قرار دهند. میرتاج‌الدینی عضو کمیسیون برنامه و بودجه نیز با اشاره به اظهارات خاندوزی وزیر اقتصاد گفت: آقای خاندوزی وزیر اقتصاد گزارش‌هایی به نمایندگان مجلس ارائه داد و بیان کرد که پشت پرده اختلالات بازار ارز شناسایی شده و به زودی نهادهای امنیتی و اطلاعاتی و قضایی تکلیف این افراد را مشخص خواهند کرد. 
کمیته هماهنگی ارزی بین قوا تشکیل خواهد شد
موسوی  سخنگوی هیئت رئیسه در ادامه گفت:در نهایت در این جلسه بر تبیین راه، سیاست و تفکر مشخص در بازار ارز تاکید شد که متعاقباً بر این اساس کمیته هماهنگی در سطح قوا و دستگاه های مربوط شکل خواهد گرفت. همچنین ریاست مجلس نیز در این زمینه تاکید داشت که این موضوع مسئله ای مربوط به یک هفته و ماه نیست بلکه بحث ساعت است از این رو مسئولان در دولت و همچنین نمایندگان در مجلس باید تلاش کنند سیاست های اعلامی در این زمینه به سرعت عملیاتی شود تا بتوانند فضا را کنترل کنند تا دغدغه های مردم برطرف شود و وضعیت ارزی سامان یابد.
اظهارات وی به نقل از رئیس کل بانک مرکزی نشان می دهد با راه اندازی سامانه مبادله ارز و نیز پیرو جلسات متعدد با بخش های صادراتی نظیر شرکت ها و هلدینگ های بزرگ همچون فولادی ها و پتروشیمی ها، شرایط ورود ارز صادراتی به کشور تسهیل می شود. در همین حال خبرآنلاین به نقل از دولت بهار نوشت: علیرضا بیگی نماینده تبریز ادعاهایی درباره سخنان مخبر در جلسه غیرعلنی مبنی بر این که مسئولان فعلی بهترین افراد برای کنترل اوضاع ارزی هستند مطرح کرد . 
همچنین عبدالناصر همتی رئیس کل پیشین بانک مرکزی در توئیتی با اشاره به جمع بندی اعلام شده درباره نشست مجلس و دولت نوشت اگر با جلسه یک ساعته می شد برای سامان دهی ارز جمع بندی کرد تا به حال چه می کردید ؟ تیم اقتصادی تاثیر دلار 56 هزار تومانی بر زندگی و سفره مردم را درک می کند؟ 
صراف ها مجاز به خرید و فروش توافقی ارز شدند؛ دلار 4 نرخی شد
دیروز بازار ارز شاهد تصمیم جدید بانک مرکزی بود. خبرگزاری فارس گزارش داد پس از توقف خرید و فروش توافقی ارز در ماه گذشته، مجدد صرافی ها مجاز به خرید و فروش ارز توافقی شدند. بر این اساس، صرافی‌ها می‌توانند به هر کد ملی ‌۵۰۰۰ یورو یا معادل آن، سایر ارزها، به متقاضی عرضه کنند. خبرگزاری تسنیم در این خصوص از نرخ 52 هزار تومانی دلار با کارت ملی خبر داد. با این شرایط می توان گفت هم  اینک بازار ارز سه نرخی شده است. نرخ 28500 برای واردات کالاهای اساسی و دارو و نرخ مرکز مبادله برای تقاضاهای رسمی که دیروز 41 هزار و 700 تومان بود. نرخ دلار توافقی در صرافی ها تا سقف 5 هزار دلار برای هر کارت ملی که دیروز 52 هزار تومان بود و نیز نرخ دلار مجازی (غیر قانونی-فردایی) که تا بیش از 56 هزار تومان در بعد از ظهر گذشته بالا رفت.
https://mardomefarda.ir/vdcexo8z.jh8ppi9bbj.html
منبع : خراسان
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین