به گزارش
مردم فردا،پژوهشگران، پس از بررسی نمونه های جمع آوری شده از بیماران مبتلا به رماتیسم مفصلی، شواهدی از وجود باکتری های مرتبط با بیماری پریودنتال یافتند. کشف این ارتباط بین دو بیماری، می تواند به توسعه روش های درمانی جدید و هدفمندی برای رماتیسم مفصلی، یک بیماری التهابی خود ایمنی که به پوشش مفاصل حمله می کند و می تواند منجر به مشکلات قلبی، ریوی و چشمی شود، کمک کند.
آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی، یک بیماری خود ایمنی طولانی مدت، پیش رونده و ناتوان کننده است که باعث التهاب، تورم و درد در مفاصل و سایر اندام های بدن می شود؛ این بیماری معمولاً مفاصل یکسانی را در دو طرف بدن درگیر می کند.
بیماری خود ایمنی، وضعیتی است که در آن، سیستم ایمنی، بافت های طبیعی بدن را با عوامل خارجی مهاجم اشتباه میگیرد و آن ها را مورد حمله قرار داده و منجر به التهاب می گردد. به همین خاطر آرتریت روماتوئید، می تواند باعث ایجاد التهاب در مفاصل، ریه ها، چشم ها و یا قلب شود.
پس از اینکه تیم تحقیقاتی هنگام بررسی داده های بیماران، میکروب هایی را تشخیص دادند که به طور مداوم قبل از عود بیماری، در بیماران تغییر می کردند و عمدتاً با بیماری لثه مرتبط بودند، متعجب شدند. یکی از مواردی که در هنگام بحث درباره این موضوع مطرح شد، ایجاد نوعی دهانشویه برای کمک به جلوگیری از عود آرتریت روماتوئید بود.
این یافته ها الهام بخش محققان شد تا رویکرد مشابهی را در رابطه با داده های بیماران سرطانی در پیش بگیرند. دانشمندان اظهار داشتند:ما امیدواریم که بتوانیم درصورت کشف نشانه های میکروبی یا ویروسی خاص در داده های بیماران مبتلا به سرطان، مسیرهای آزمایشی مفیدی را برای کمک به این بیماران شناسایی کنیم.
پژوهشگران افزودند: به عنوان مثال، اگر کانون میکروب های خاص و آشنایی در تومورها بیابیم، شاید بتوانیم از این دانش به عنوان وسیله ای برای تشخیص سریع تر سرطان یا درمان آن به روشی کم تهاجمی یا کم هزینه تر استفاده کنیم.
یافته های تحقیقاتی در مجله Science Translational Medicine منتشر شده اند.