به گزارش
مردم فردا،معاون فنی و مهندسی شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور از نیاز به هزار میلیارد تومان بودجه برای نوسازی ورزشگاه آزادی خبر داد.
۲۵ فروردین وزیر ورزش و جوانان بهصورت سرزده بازدیدی از مجموعه ورزشی آزادی داشت. این بازدید پس از برگزاری جلسه ساماندهی حضور زنان در استادیومهای ورزشی صورت گرفت.
در این بازدید وزیر در جریان بهسازی و مقاومسازی سکوهای ورزشگاه آزادی قرار گرفت و رییس و معاون شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی و مشاوران پروژه توضیحات خود را درباره فرایند بهسازی ورزشگاه آزادی ارائه کردند.
سعید ابوالفتحی معاون فنی و مهندسی شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور در تشریح آخرین وضعیت ورزشگاه آزادی بعد از آغاز عملیات بهسازی و مقاومسازی سکوها و نیز بازسازی و نوسازی بخشهای مختلف ورزشگاه از سال گذشته، اظهار داشت:از نیمه اول سال گذشته با توجه به دستور سیدحمید سجادی وزیر ورزش و جوانان مبنی بر رسیدگی به مجموعه ورزشی آزادی، کار مطالعاتی بر روی بخشهای مختلف ورزشگاه آزادی به خصوص سکوهای تماشاگران شروع شد. در این راستا، طرحهای مرتبط با بهسازی نیز از مشاور پروژه دریافت شد. به دلیل حساسیت کار، علاوه بر مشاور پروژه از یک مشاور مقاومساز نیز استفاده و بحث تقویت سازه استادیوم آزادی پیش گرفته شد.
وی افزود: از نیمه اول سال گذشته تا امروز آزمایشهای مختلفی روی سکوهای ورزشگاه آزادی انجام شد و با نهادهای مرتبط که در مورد ایمنی و سازه مجموعه صاحبنظر هستند از جمله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در ارتباط بودیم. تاییدیههای مختلف در خصوص این ورزشگاه اخذ شد و مشاور پروژه همزمان بحث برآورد مالی را برای بهسازی استادیوم آزادی آماده و به شرکت توسعه ارائه کرد. در ادامه برای افزایش طول عمر سازه، بحث تقویت سازه را در دستور کار قرار دادیم. در انتهای سال گذشته پس از برگزاری دو مرحله مناقصه، پیمانکار انتخاب شد و در ۱۷ زون از ۷۲ زون استادیوم آزادی برای بهسازی و سبکسازی سکوها شروع به فعالیت کرد. امروز بخش اعظمی از تخریب سکوها انجام شده و همه تلاش ما بر این است که ظرف یک ماه آینده بحث تخریب سکوها پایان یافته و وارد مرحله ساخت سکوهای جدید شویم.
ابوالفتحی در پاسخ به این سوال که سجادی در بازدید خود چه نکاتی را مطرح کرد، گفت:
در این بازدید، وزیر ورزش در جریان روند اجرایی پروژه قرار گرفت و از این روند ابراز رضایت کرد. یکی از مشاوران پروژه اعلام کرد که از ۱۰ سال گذشته در هر دورهای از مشاور، طرحی بابت بازسازی آزادی خواسته شده ولی هرگز اجرایی نمیشد. وی از وزیر ورزش تشکر کرد که در دوره او این کار در حال انجام است. در این بازدید سجادی ضمن تاکید بر تسریع در روند کار و خدمترسانی به مردم تاکید داشت کیفیت فدای سرعت نشود و در کنار سرعت انجام کار، کیفیت بالا نیز مد نظر باشد. وی در ادامه از سیستم برق ورزشگاه آزادی که بعد از ۵۰ سال تمام کابلهای مجموعه در حال تعویض هست، نیز بازدید داشت.
ابوالفتحی در خصوص هزینههایی که تاکنون برای بهسازی، مقاومسازی و نوسازی آزادی انجام شده و این که با توجه به بودجه ناکافی، هزینههای مورد نیاز چگونه تامین میشود، عنوان کرد:
همانطور که میدانید مجموعه آزادی از ۷۲ زون یا بخش تشکیل شده که سه زون از ۷۲ زون در سال ۹۵ برای فینال جام باشگاههای آسیا بازسازی شد. انعقاد قرارداد ۱۷ زون دیگر در سال گذشته انجام و پیمانکارش انتخاب شده و در حال اجراست. مبلغ این قرارداد حدودا ۱۰۰ میلیارد تومان بابت ۱۷ زون است که برای مدت ۹ ماه بسته شده. اگر بنا باشد تمام بخشهای مجموعه ورزشی آزادی و همه سکوهای استادیوم نوسازی، بازسازی و بهسازی شود، به مبلغی نزدیک به یک همت (هزار میلیارد تومان) بودجه نیاز است.
معاون فنی و مهندسی شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی در پایان به ایرنا گفت:
در حال حاضر بهصورت بخش به بخش زونهای استادیوم یکصد هزار نفری را مورد سبکسازی، نوسازی و بهسازی قرار میدهیم که همزمان با بازسازی و عملیات اجرایی، استادیوم از مدار خدمت خارج نشده و مردم بتوانند از نزدیک بازیها را تماشا کنند. این موضوع کار را تا حدی سخت میکند، چرا که ۲۴ ساعت قبل از هر مسابقه باید پروژه متوقف شده و ماشینآلات از فضا خارج شوند و مجددا بعد از مسابقه، کار عمرانی از سر گرفته خواهد شد. تاکید مقام عالی وزارت این است که مردم بدون مشکل از این سرمایه ملی استفاده کنند.