به گزارش
مردم فردا،مایکروسافت برنامههایش برای ساخت ابرکامپیوتر کوانتومی خود با استفاده از کیوبیتهای توپولوژیکی که محققان این شرکت چندین سال روی آن کار کردهاند را اعلام کرد.
«کریستا سوور»، معاون توسعه پیشرفته کوانتومی مایکروسافت به TechCrunch اعلام کرد که ساخت یک ابرکامپیوتر کوانتومی با استفاده از این کیوبیتها که میتواند یک میلیون عملیات کوانتونی را در ثانیه انجام دهد، کمتر از 10 سال طول میکشد.
روند توسعه ابرکامپیوتر کوانتومی مایکروسافت
مایکروسافت سال گذشته توانایی خود در ایجاد کیوبیتهای مبتنی بر Majorana را اعلام کرد که در آن زمان یک پیشرفت بزرگ برای غول ردموندی محسوب میشد. کیوبیتهای Majorana (بهخصوص در مقایسه با تکنیکهای سنتی) بسیار پایدار هستند اما ایجاد آنها نیز بسیار دشوار است. پس از گذشت یک سال، غول نرمافزاری اکنون یک بار دیگر به نقطه عطف خود در این زمینه اشاره کرده که در نهایت منجر به ساخت یک ابررایانه کوانتومی میشود.
سوور به تککرانچ گفت:
«امروز ما واقعاً به سطح مشخصی از اجرای اساسی برنامههای خود رسیدهایم. در حال حاضر، ماشینهای کوانتومی متوسط پرسروصدایی داریم که براساس کیوبیتهای فیزیکی ساخته شدهاند و هنوز بهاندازه کافی قابل اعتماد نیستند که بتوانند برای علم یا صنایع تجاری مفید واقع شوند. سطح بعدی که باید به آن برسیم، سطح انعطاف پذیری است. برای این کار نه تنها باید با کیوبیتهای فیزیکی کار کنیم، بلکه باید آنها را در یک کد تصحیحکننده خطا قرار دهیم و از آنها بهعنوان یک واحد برای عملکرد بهعنوان یک کیوبیت منطقی استفاده کنیم.»
مدیر ارشد مایکروسافت استدلال میکند که برای رسیدن به این نقطه، یک کامپیوتر کوانتومی باید بتواند یک میلیون عملیات کوانتومی قابل اعتماد در ثانیه را انجام دهد و نرخ شکست آن یک عملیات در هر تریلیون عملیات باشد.
گام بعدی مایکروسافت در حال حاضر ساخت کیوبیتهای محافظتشده با سختافزار است و سوور اشاره کرده که تیم آنها به پیشرفتهای بزرگی در این زمینه دست یافتهاند. این کیوبیتها کوچک (کمتر از 10 میکرون در هر سمت خود) و به اندازه کافی سریع خواهند بود و میتوانند یک عملیات کیوبیت را در کمتر از یک میکروثانیه انجام دهند.
پس از آن، مایکروسافت قصد دارد روی در هم تنیدن این کیوبیتها کار کند و آنها را از طریق فرآیندی به نام Braiding که حداقل از اوایل دهه 2000 بیشتر بهعنوان یک تئوری مورد بحث قرار داشته، عملی کند.