به گزارش
مردم فردا،پارلمان انگلیس لایحه جنجال برانگیز مهاجرتی را که مانع از درخواست پناهندگی مهاجرانی میشود که به طور غیرقانونی وارد این کشور شده اند، تصویب کرد.
قانون مهاجرتی جدید انگلیس مرحلهای کلیدی برای ریشی سوناک، نخست وزیر محافظه کار انگلیس که مقابله با مهاجرت غیرقانونی را اولویت خود قرار داده است، محسوب میشود.
نخست وزیر انگلیس وعده داده است که ورود مهاجران غیرقانونی را به انگلیس از طریق کانال مانش متوقف کند. در سال ۲۰۲۲، بیش از ۴۵ هزار مهاجر بااستفاده از قایقهای کوچک وارد سواحل انگلیس شدند که یک رکورد محسوب میشود. از ابتدای امسال بیش از ۱۳ هزار مهاجر غیرقانونی از این کانال عبور کرده اند.
این قانون که انتقادهای گستردهای را در انگلیس و همچنین از سوی سازمانهای بین المللی برانگیخته است، از درخواست پناهندگی مهاجرانی که به طور غیرقانونی وارد خاک انگلیس شده اند، جلوگیری میکند.
به علاوه دولت انگلیس میخواهد که این مهاجران پس از بازداشت به سرعت به کشور مبدا یا به کشور ثالثی مانند رواندا که از آنجا میآیند، منتقل شوند.
لندن سال گذشته قراردادی با رواندا در مورد انتقال مهاجران غیرقانونی به آنجا منعقد کرد. اما هنوز هیچ اخراجی به این کشور انجام نشده است. نخستین پرواز برنامه ریزی شده برای ژوئن ۲۰۲۲ پس از تصمیم دادگاه حقوق بشر اروپا لغو شد.
اواخر ماه ژوئن، دستگاه قضایی این پروژه را غیرقانونی اعلام کرد، اما دولت فورا به این حکم اعتراض کرد.
لایحه مهاجرت هفتهها در پارلمان متوقف شد، زیرا مجلس اعیان خواستار اصلاحات متعددی به ویژه محدودیتهایی در بازداشت کودکان و محافظت در برابر بردهداری مدرن شده است. این لایحه باید به تائید شاه چارلز سوم برسد تا به قانون تبدیل شود.
جاستین ولبی، اسقف اعظم کانتربری که عضو مجلس اعیان انگلیس است، از مخالفان سرسخت این قانون است.
او در جریان مناظرهها گفت: «نمی دانم این قانون چگونه توقف قایقهای مهاجران را امکان پذیر میکند. من چیزی نشنیده ام که مرا متقاعد کند.»