به گزارش
مردم فردا،صدیق حسن فرینی، وزیر رفاه اجتماعی سودان به اسپوتنیک گفت: «موضوع نرخ بالای فقر در سودان امری عادی است، بهویژه اینکه آنچه اخیرا این کشور در معرض آن قرار گرفته است، موضوع سادهای نیست و بر اساس برآوردهای تاکنون حدود ۵ مورد میلیونها نفر از ساکنان خارطوم و بقیه مناطق این کشور آواره شدهاند».
وی افزود: «درگیری وضعیت اقتصادی را تشدید کرده و سطح فقر را بیش از گذشته افزایش داده است و فقر تقریبا ۸۰ درصد تخمین زده می شود که با پایان یافتن جنگ، مسئولیت دولت را در آینده از نظر اجتماعی دو چندان می کند».
پیش از این، کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل هشدار داده بود که شش میلیون نفر در سودان در معرض قحطی هستند.
کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل در بیانیهای اعلام کرد: شش میلیون نفر در سودان یک قدم با قحطی و گرسنگی فراگیر فاصله دارند. بیش از ۱۴ میلیون کودک به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند. باید جامعه بینالمللی برای پایان جنگ سودان وارد مداخله شود.
سازمان بینالمللی مهاجرت نیز اعلام کرد: از آغاز درگیریها میان نیروهای ارتش و نیروهای واکنش سریع بیش از یک میلیون نفر از سودان به کشورهای مجاور فرار کردهاند.
سازمان ملل هشدار داده که میلیونها نفر در سودان با کمبود مواد غذایی مواجه هستند و برخی از آنها به دلیل نبود خدمات پزشکی جان خود را از دست میدهند.
از ۱۵ آوریل، درگیریهای خشونت آمیز گستردهای میان نیروهای ارتش سودان به رهبری عبد الفتاح البرهان و نیروهای واکنش سریع به رهبری محمد حمدان دقلو معروف به «حمیدتی» بر سر قدرت در خارطوم و حومه و همچنین غرب دارفور و برخی دیگر از مناطق این کشور در جریان است.
علیرغم اعلام چند مرحله آتشبس و تلاشهای طرفهای منطقهای و بینالمللی و در راس آنها عربستان سعودی و آمریکا اما این درگیری همچنان ادامه دارد و درحال ورود به پنجمین ماه خود است.