تاریخ انتشار :پنجشنبه ۳۰ شهريور ۱۴۰۲ ساعت ۱۲:۰۰
جالب است ۰
قیمت طلا و سکه در هفته گذشته در مجموع روند کاهشی داشت به گونه‌ای که سکه امامی و بهار آزادی هر دو به کانال پایین‌تر رفتند. کارشناسان معتقدند، نوسانات بازار ارز در کنار برخی اخبار سیاسی و همچنین رکود نسبی در بازار این شرایط را رقم زده است.
شش ماهه دوم سال طلا چه روندی می‌گیرد؟
به گزارش مردم فردا،قیمت طلا و سکه در هفته گذشته نوساناتی داشت و برخی روزها طلا و برخی انواع سکه راه جداگانه‌ای رفتند. قیمت سکه امامی نیز به صورت موقت از خانواده خود جدا شده بود. این شرایط تحت تاثیر روند کاهشی قیمت دلار در کانال 49 هزار تومان و نوسانات نرخ انس رخ داد. انتشار برخی اخبار سیاسی و ادامه رکود نسبی در بازار طلا نیز بر شرایط بازارها تاثیر گذاشت.

تداوم روند نزولی دلار، کاهش قیمت طلا و سکه را تشدید می‌کند
سهراب اشرفی فعال اقتصادی و کارشناس بازار طلا و جواهر با اشاره به دو فاکتور تعیین کننده قیمت در بازار فلز زرد به تجارت‌نیوز گفت: «قیمت انس جهانی طلا و قیمت دلار در بازار آزاد تعیین کننده قیمت طلا و سکه در بازار داخلی است. با توجه به اینکه در چند روز اخیر قیمت‌ دلار روند کاهشی داشته، شاهد این هستیم که قطعات سکه کانال عوض کرده‌اند.»
وی با اشاره به اخبار مثبت تبادل زندانیان دو تابعیتی و گشایش‌های ارزی خاطرنشان کرد: «این اخبار مثبت باعث شد که دلار مقداری تحت فشار قرار گیرد و به کانال ۴۹ هزار تومان برگردد. پایین آمدن قیمت اسکناس آمریکایی باعث شده قیمت طلا و سکه روند کاهشی داشته باشد و در صورت تداوم این روند کاهشی، مسلما در روزهای آینده شاهد کاهش بیشتر قیمت طلا و سکه خواهیم بود.»

۶ ماهه دوم سال بازار طلا چه روندی می‌گیرد؟
این فعال اقتصادی در خصوص روند قیمت بازار فلز زرد در ۶ ماهه دوم سال گفت: «طی سال‌های گذشته و در نیمه دوم سال ما همیشه نوسانات افزایشی قیمت دلار را به ویژه در ماه‌های آذر و دی داشتیم. در طول ۳۰ سال گذشته همیشه بالاترین قیمت دلار اول ژانویه یعنی اواسط دی بوده و بعد از آن تا پایان سال روند دلار تضعیف شده است.»
وی افزود: «برای نیمه دوم سال‌ جاری هم این انتظار وجود دارد که مجددا در آذر یا دی مقداری کمبود فیزیکی دلار در بازار آزاد داشته باشیم و نتیجه آن نیز افزایش قیمت دلار در ماه‌های مذکور است. بنابراین متعاقب افزایش اسکناس دلار،‌ قیمت طلا و سکه نیز صعودی خواهد شد.»
اشرفی تاکید کرد: «شاخص‌های اقتصادی که در همه کشورهای دنیا دخیل است و در کشور ما نیز وجود دارد، نتیجه‌اش این می‌شود که ما مقداری افزایش قیمت دلار را در نیمه دوم سال داشته باشیم.»
 رکود در بازار طلا ادامه دارد
همچنین، نادر بذرافشان رئیس اتحادیه طلا و جواهر در مورد قیمت طلا و سکه به تجارت‌نیوز گفت: «با توجه به رویدادهای سیاسی هفته گذشته رکود خاصی در بازار طلا و سکه حاکم شده است. این در حالی است که از ابتدای سال تاکنون بازار فلز زرد نوسان کاهشی داشته است.»
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران، اونس جهانی طلا را فاکتوری اثرگذار بر بازار فلز زرد عنوان کرد و افزود: «زمانی که قیمت‌ها در بازارهای جهانی کاهش می‌یابد، به تبع در بازار داخلی نیز اثرگذار است. اگر چه زمانی اونس جهانی کاهش پیدا می‌کند، در مقابل نرخ ارز در کشور بالا می‌رود که این اتفاق بر صعودی شدن قیمت طلا و سکه اثرگذار خواهد بود.»
بذرافشان روند تقاضا در بازار طلا را کاهشی عنوان کرد و گفت: «تحت تاثیر شرایط اقتصادی، قدرت خرید مردم کم شده است. این در حالی است که روند تقاضا و قیمت در بازار فلز زرد رابطه در راستای هم است. یعنی زمان‌هایی که قیمت‌ پایین است مردم در انتظار کاهش‌های بیشتر هستند و تقاضا پایین است. وقتی قیمت‌ها افزایشی می‌شود تقاضا نیز افزایش می‌یابد.»
وی افزود: « از طرفی مردم نگران هستند که این کاهش قیمت بیشتر شود اما با توجه به رکود تقاضا و کاهش ۱۰ درصدی قیمت‌ها در بازار طلا،‌ افت بیشتر در بازار فلز زرد نخواهیم داشت.»
رئیس اتحادیه طلا و جواهر در پاسخ به اینکه وضعیت بازار طلا و سکه در روزهای آینده را چگونه پیش‌بینی می‌کند؟ گفت: «فعلا برای پیش‌بینی زود است اما اگر تقاضا بهتر شود پیش‌بینی می‌شود که یک مقدار نوسان افزایشی در قیمت‌ها داشته باشیم.»

امکان تشدید نوسانات در انس وجود دارد
میثم رادپور فعال و کارشناس اقتصادی نیز با اشاره به نوسانات محدود قیمت طلا و سکه در ماه‌های گذشته به تجارت‌نیوز گفت: «طی سال‌های اخیر در اقتصاد ایران بخش عمده‌ای از نوسانات قیمت طلا و سکه را نوسانات ارز تشکیل داده و علت افزایش‌های بیشتر قیمت طلا و سکه نسبت به دلار به قیمت انس جهانی طلا مربوط است.»
وی به تاثیر قیمت طلای جهانی در محاسبات تعیین قیمت طلا و سکه اشاره کرد و افزود: «در محاسبات قیمت روی کاغذ، انس به اندازه ارز موثر است اما نوسانات طلای جهانی به اندازه‌ای نیست که باعث جابه‌جایی عمده در قیمت طلا و سکه شود. در حالی که دلار باعث جابه‌جایی‌های چند صد درصدی در قیمت بازار طلا می‌شود.»
رادپور گفت: «بررسی طلای جهانی در ۱۵ سال گذشته نشان می‌دهد که طلا یکی از کالاهایی است که بعد از گذشت دوره‌ای طولانی نسبت به بقیه کالاها به ویژه در فلزات از نظر قیمتی عقب افتاده است.»
وی خاطرنشان کرد: «سیاست‌های انبساطی آمریکا به ویژه‌ بعد از کرونا فروکش کرده و بنابراین بانک مرکزی این کشور تصمیم گرفت نرخ‌ بهره را افزایش دهد و بازار انس نیز تحت فشار قرار گرفت. عموما سیاست انقباضی بعد از یک دوره سیاست پولی انبساطی در پیش گرفته می‌شود. براساس قاعده کلی، وقتی سیاست انقباضی در حال اجرا و یا اتمام است، شاهد جابه‌جایی‌های افزایشی قیمت طلا هم هستیم.»
این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه به لحاظ تاریخی قیمت طلای جهانی گران نیست، افزود: «بنابراین ممکن است انس جهانی طلا نیز جابه‌جایی‌هایی داشته باشد. زیرا در روند طلا دوره‌های نسبتا طولانی توقف وجود دارد و در مقاطعی افزایش‌های جدی را شاهد هستیم.»
https://mardomefarda.ir/vdcd550x.yt0zj6a22y.html
منبع : تجارت نیوز
تگ ها
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین