به گزارش
مردم فردا،محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی در مصاحبه با شبکه آمریکایی فاکس نیوز در پاسخ به سوالی درباره توصیفش از مذاکراتی که هدف آن برقراری روابط دیپلماتیک میان ریاض و تلآویو است، گفت:
هر روز به عادیسازی «نزدیکتر» میشویم.
وی در همین راستا عنوان داشت، در صورتیکه دولت جوبایدن، رئیس جمهوری آمریکا موفق به ایجاد توافق میان عربستان و رژیم صهیونیستی شود، این بزرگترین توافق از زمان پایان جنگ سرد خواهد بود.
بن سلمان در ادامه تعلیق مذاکرات درباره روابط با رژیم صهیونیستی را رد کرد.
وی همچنین درپاسخ به سوالی در خصوص نحوه برخورد با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت، سیاست عربستان این است که با کسی که ریاست دولتی را بر عهده دارد، وارد مداخله و درگیری نمیشود.
وی افزود: اگر دولت بایدن موفق به انعقاد معامله تاریخی شود، در آن هنگام روابط ما با اسرائیل آغاز خواهد شد و صرف نظر از اینکه چه کسی ریاست آن را به عهده دارد ادامه خواهد یافت. اما مسئله فلسطین در خصوص عادی سازی با اسرائیل بسیار مهم است.
او با اشاره به امتیازهایی که در چارچوب هرگونه توافقی در این زمینه به طرف فلسطینی داده میشود، گفت: آمریکا پیشنهادی برای برقراری روابط با اسرائیل ارائه داد، برای ما، نقش فلسطین بسیار مهم است. ما باید این بخش را حلوفصل کنیم و گفتوگوهای خوبی داشتهایم که تا الان ادامه داشته است. باید ببینیم به کجا میرویم. امیدواریم به جایی برسیم که زندگی فلسطینیها را آسانتر کرده و اسراییل در منطقه امکان ایفای نقش پیدا کند.
یمن
وی همچنین با اشاره به موضوع
یمن گفت، عربستان خواهان راه حل سیاسی پایدار در یمن و بزرگترین حامی این کشور در گذشته، امروز و آینده است.
بن سلمان در این مصاحبه گفت: ما خواهان مشکلات در یمن نیستیم. زمان آن رسیده است که فرصت را برای پایان دادن به درگیری مغتنم بشماریم. ما اکنون طولانیترین دوره آتش بس را در یمن داریم و فرصت خوبی برای پایان دادن به درگیریها ایجاد شده است.
ولیعهد عربستان گفت، کشورش امیدوار است که شاهد پیشرفت مستمر عراق، ایران و منطقه باشد.
اوکراین
بن سلمان در بخش دیگری از این مصاحبه تاکید کرد که عربستان سعودی تمام تلاش خود را برای احیای تلاشها جهت حل وفصل درگیریها در
اوکراین بکار میگیرد.
وی گفت: آنچه در حال رخ دادن است بد است و ما نمیخواهیم شاهد آن باشیم. روسها توجیهات خود را برای علت انجام این کار دارند و آن گسترش ناتو و غیره است. ما در عربستان سعودی روابط خوبی با روسیه و همچنین با اوکراین داریم و تجارت خوب و پویایی با هر دو کشور وجود دارد. از این رو به دنبال این هستیم که تمام تلاش خود را برای فعال سازی گامهایی جهت حل وفصل این موضوع بکار گیریم.
محمد بن سلمان موضوعات مطرح شده درباره حمایت عربستان از روسیه با کاهش تولید نفت را تکذیب کرد و گفت که این موضوع تنها به تقاضا و عرضه در بازار نفت مربوط میشود.
وی گفت: گروه «بریکس» موجب هیچگونه رقابت ژئوپلیتیکی برای آمریکا و غرب نمیشود. ما یکی از پنج خریدار بزرگ تسلیحات آمریکایی هستیم و روابط امنیتی مهمی با واشنگتن داریم و اقدام ما برای خرید تسلیحات از کشورهایی غیر از آمریکا به نفع واشنگتن نیست.
حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱
ولیعهد سعودی همچنین اتهامات علیه دولت سعودی مبنی بر «تسهیلگری یا حمایت» ا
ز حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ در آمریکا را رد کرد. در این حملات ۱۵ تن از ۱۹ تروریست اتباع سعودی بودند.
وی به حملات مختلفی اشاره کرد که اسامه بن لادن، رهبر سابق القاعده علیه عربستان سعودی در دهه ۱۹۹۰ طراحی واجرا کرد. ولیعهد سعودی همچنین اذعان کرد که بن لادن قادر بود سعودیها را به خدمت بگیرد. اما این امر به انجام این حملات منجر نمیشود و هیچ معنایی ندارد که کشوری به فردی که به آن آسیب میزند کمک کند.
بن سلمان گفت: اسامه بن لادن در آن زمان سعودیها و خارجیها را در عربستان کشت، او دشمن ما و دشمن آمریکاست.
ولیعهد سعودی گفت: من بسیار متاسفم برای کسانی که اعضای خانواده خود را از دست دادند. بله، 15 عربستانی در این حمله که توسط اسامه بن لادن برنامهریزی شد، مشارکت داشتند همه این را میدانند. هم عربستان و هم آمریکا قربانی حملات بن لادن بودهاند و اگر آمریکاییها معتقدند دولت سعودی پشت 11 سپتامبر بوده، «بن لادن در طرح خود موفق شده» روابط بین دو کشور را مخدوش کند.
او افزود: اسامه بن لادن در حال برنامهریزی حملات زیادی در عربستان سعودی بود. بنابراین منطقی نیست که ما با فردی که در دهه 90 در عربستان سعودی حمله تروریستی انجام داده همکاری کنیم؛ بعد از آن کشتار سعودیها و افراد خارجی در آن زمان در عربستان سعودی. او دشمن ما و دشمن آمریکاست. تلاش اصلی برای اسامه بن لادن اثبات هر چه بیشتر بود. او میخواست به سعودیها این اطمینان را بدهد که بین آمریکا و عربستان مشکل ایجاد میکند. بنابراین، اگر مردم آمریکا به این امر متقاع شوند، این بدان معناست که بن لادن در نقشهاش موفق بوده است.
چین
بن سلمان با اشاره به اینکه با شی جینپینگ، رئیسجمهور چین در ارتباط است، افزود: هیچکس نمیخواهد چین را ضعیف ببیند. اگر چین فروپاشد، همه کشورهای جهان از جمله آمریکا در معرض خطر فروپاشی قرار خواهند گرفت.
رشد اقتصادی
وی عنوان کرد، چشمانداز ۲۰۳۰ ، توسعه عربستان است و هر روز که میگذرد در مییابیم که اهداف ما سریعتر در حال محقق شدن است. در سال ۲۰۲۲ در بین کشورهای گروه ۲۰ سریعترین رشد اقتصادی را داشتیم.
ولیعهد عربستان ادامه داد: رشد اقتصاد غیرنفتی سعودی طی سال جاری در بین گروه ۲۰ سریعترین خواهد بود. اقتصاد سعودی رتبه ۱۷ در بین کشورهای جهان را دارد و میتواند به رتبه هفتم بازگردد.
وی همچنین گفت: کریدور اقتصادی، مسافت هند تا اروپا را به ۳-۶ روز کاهش میدهد.