از ابتدای مهر با افزایش رسمی قیمت مرغ قدرت خرید مردم نیز کاهش یافت. به طوری که در آن زمان فرزاد طلاکش، دبیرکل کانون سراسری مرغ تخمگذار ایران اعلام کرده بود:«تخممرغ جایگزین گوشت مرغ شد.»
این بار هر چند قیمت مرغ در عمده فروشیهای تهران با قیمتی کمتر از نرخ مصوب ( کیلویی کمتر از ۳۱ هزار تومان) فروخته میشود اما به نظر میرسد تقاضا برای خرید مرغ همچنان کم است.
افزایش تولید مرغ
در همین مورد دبیر انجمن تولیدکنندگان مرغ به تجارتنیوز میگوید: جوجهریزی در ماههای پایانی سال، دو برابر شده و مازاد تولید مرغ به ماهانه ۳۰ هزار تن رسیده است.
رضا مبصری افزود: اکنون، جوجهریزی ۱۲۰ میلیون قطعهای در مرغداریها به ۱۴۰ میلیون قطعه رسیده است.
این مقام صنفی توضیح داد: با عرضه مازاد گوشت مرغ رو به رو هستیم. چنانچه ارز دولتی خوراک مرغ حذف شود، همین افزایش میزان تولید از روند قابل توجه قیمت مرغ جلوگیری میکند.
وی بیان کرد: با حذف ارز دولتی خوراک، قیمت مرغ بالا میرود و ممکن است از این پس شاهد گلایه مرغداران باشیم.
مبصری افزود: برخی میگویند حذف ارز دولتی و سرکوب قیمتها در آینده مرغداران را به مرحله ورشکستگی میرساند اما این اتفاق بعید است که در کوتاه مدت رخ دهد.
برنامهریزی برای صادرات مرغ
مبصری گفت: این اقدام دولت در راستای حذف ارز دولتی احتمال دارد قدرت خرید را کاهش دهد و از طرفی با کاهش قدرت خرید مردم مرغداران هم روند تولید را کم میکنند.
این فعال صنفی افزود: در این شرایط دولت باید در راستای صادرات مرغ برنامهریزی داشته باشد.
وی بیان کرد: بنابراین چنانچه قرار باشد ارز خوراک مرغ حذف شود باید برای عرضه و تقاضا برنامهریزی کنیم.
مبصری گفت: اگر به مرور زمان زیان تولیدکننده افزایش پیدا کند تولید روند کاهشی به خود میگیرد و در نهایت مردم باید هزینه افزایش قیمت تمام شده مرغ را خودشان پرداخت کنند.
اگرچه اما و اگرهای زیادی درباره حذف ارز ترجیحی واردات خوراک مرغ مطرح شده اما روز گذشته مبصری، دبیر انجمن تولیدکنندگان مرغ از حذف ارز دولتی خوراک مرغ تا پایان سال خبر داده بود.