به گزارش
مردم فردا،به نقل از "ان تی وی" آلمان، دولت راست میانه فنلاند که از سال گذشته در قدرت است، از تشدید سیاست های مهاجرتی خود خبر داده است.
بر اساس بیانیه ای، ائتلاف تحت رهبری پتری اورپو، نخست وزیر محافظه کار این کشور ، از جمله، در حال برنامه ریزی یک روش جدید پناهندگی در مرز فنلاند است تا بهبود بررسی درخواست های به زعم خود بی اساس و بازگشت پناهجویانی که درخواست آنها رد شده است را در دستور کار قرار دهد.
بر این اساس، پناهجویان باید در طول این روند در نزدیکی مرز بمانند و در صورت اجرای این طرح ها، آزادی رفت و آمد آنها در فنلاند محدود خواهد شد. ماری رانتانن، وزیر کشور فنلاند در این باره به خبرنگاران گفت که این تغییرات روند پناهندگی را "سخت تر و تسریع میکند". به گفته وی هدف "بازگرداندن سریعتر افرادی است که به عنوان تهدیدی برای امنیت ملی تلقی می شوند".
رانتانن در توجیه این اقدام دولت فنلاند گفت که تغییرات پیشنهادی در این قانون به هدف دولت برای "افزایش امنیت، جلوگیری از سوء استفاده های مرتبط با مهاجرت و تقویت تبعیت از قوانین اجتماعی" کمک می کند.
علاوه بر این، طبق برنامههای دولت، پناهجویان در آینده از تغییر رویه پناهندگی به روشی برای اخذ مجوز اقامت برای مقاصد کار یا آموزش منع خواهند شد. مدت اقامت مورد نیاز برای پروسه اخذ تابعیت نیز باید افزایش یابد: هرکسی که می خواهد در آینده فنلاندی شود باید به جای پنج سال قبل، حداقل هشت سال در این کشور زندگی کرده باشد.
علاوه بر این، دولت فنلاند اعلام کرده که پیش نویس قانونی را معرفی خواهد کرد که به آن اجازه می دهد پذیرش درخواست های حمایت بین المللی را محدود کند. به این ترتیب کابینه چهار حزبی دولت ، از جمله حزب راستگرای پوپولیست فنلاندی ها، می خواهد به افزایش تعداد مهاجرانی که در ماه های اخیر به مرزهای شرقی کشور رسیده اند، پاسخ دهد.
فنلاند در اواسط دسامبر به دلیل افزایش سریع مهاجران، مرز 1340 کیلومتری خود با روسیه را بست. هلسینکی مسکو را متهم به قاچاق عمدی پناهجویان به مرز برای ایجاد بحران مهاجرت در فنلاند میکند. روسیه این اتهامات را رد می کند. فنلاند چندین بار بسته شدن مرزها را تمدید کرده است که آخرین آن در اواسط آوریل برای یک دوره نامحدود است.
روابط بین روسیه و فنلاند از زمان آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین در فوریه 2022 به شدت بدتر شده است. در آوریل 2023، فنلاند پس از چندین دهه بی طرفی به ائتلاف نظامی ناتو پیوست.