تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۵۱
جالب است ۰
قرارداد های سرمایه گذاری از مهم ترین قرارداد ها در فضای کسب و کار میباشد که میان دو یا چند نفر تنظیم و منعقد میگردد. طرفین با کمک قرارداد سرمایه گذاری اقدام به جذب سرمایه برای انجام پروژه های معین یا انجام امور تجاری خود مینمایند. در واقع در این نوع از قرارداد ها یکی از طرفین سرمایه گذار و طرف دیگر سرمایه پذیر میباشد که از تخصص و دانش خود برای رسیدن به اهداف مشترک بین خود و سرمایه گذار استفاده مینماید. ما در این مقاله به بررسی مهم ترین نکاتی که باید در هنگام تنظیم قرارداد سرمایه گذاری به آن توجه نمایید ، خواهیم پرداخت.
نکات مهمی که در قرارداد های سرمایه گذاری باید به آن ها توجه کنیم!
قرارداد سرمایه گذاری چیست؟
اولین گام برای شروع رابطه کاری تجاری یا بازرگانی تنظیم قرارداد سرمایه گذاری میباشد که هدف طرفین از شروع رابطه کاری جذب سرمایه بیشتر است. به طور کلی در قرارداد های سرمایه گذاری با توجه به شرایط سرمایه گذاری طرفین، برای هریک از آنان ، ضوابط و مسئولیت هایی در نظر میگیرد. نوع قرارداد های سرمایه گذاری به نوع آورده طرفین بستگی دارد اما عمدتا در قرارداد های سرمایه گذاری یکی از طرفین با سرمایه مادی و طرف دیگر با مهارت و دانش خود به انجام تعهدات خود میپردازند.

قرارداد های سرمایه گذاری با توجه به نوع سرمایه گذاری به دو نوع خارجی و داخلی تقسیم بندی میشوند که هر کدام از این بخش ها زیر مجموعه های مختلفی دارند. برخی از انواع قرارداد های سرمایه گذاری به شرح زیر میباشد:

قرارداد سرمایه گذاری وام قابل تبدیل به سهام

قرارداد سرمایه گذاری خطر پذیر

قرارداد سرمایه گذاری در پروژه

قرارداد سرمایه گذاری تامین و فروش کالا

قرارداد سرمایه گذاری بورس

و ..........



قرارداد سرمایه گذاری در بورس
سرمایه گذاری در بورس از جمله شغل هایی است که اغلب برای صاحبان خود سودآوری دارد به همین جهت صاحبان سرمایه به دلیل عدم وجود محدودیت مالی و همچنین سود بالا اقدام به سرمایه گذاری در بورس مینمایند. برای شروع این رابطه همکاری ، فرد سرمایه گذار ، سرمایه خود را نزد فردی متخصص در حوزه بورس قرار داده و از سود حاصل از خرید و فروش سهام بهره مند میشود. از آن جهت که بازار سرمایه بورس با توجه به نوسنات ارزی دارای خطراتی برای طرفین میباشد ، بهتر است طرفین برای جلوگیری از هرگونه موانع و اختلافات اقدام به تنظیم قراردادی اصولی نمایند تا علاوه بر مشخص نمودن میزان و نحوه پرداخت سود حاصله موارد مهمی از جمله ضمانت اجرایی ، شرایط فسخ قرارداد و ....... را مشخص نمایند.

قرارداد سرمایه گذاری خارجی
نمونه قرارداد سرمایه گذاری خارجی انواع مختلفی دارد اما به طور کلی در این نوع از قرارداد های سرمایه گذاری ، قراردادی فی مابین سرمایه گذاری خارجی و دولت یا نهاد دولتی یا خصوصی تنظیم و منعقد میگردد. نمونه قرارداد سرمایه گذاری خارجی نیز مانند دیگر قرارداد ها برای طرفین ضوابط و شرایطی دارد اما نکته قابل توجه این است که این ضوابط و شرای با توجه به کشور و نوع پروژه متفاوت میباشد. مطابق با قانون تنظیم و انعقاد نمونه قرارداد سرمایه گذاری خارجی با چالش های بسیاری روبه رو میباشد زیرا در طی سرمایه گذاری طرف خارجی نباید هیچ گونه اختلالی در امنیت و منافع ملی کشور و همچنین نظام اقتصادی و فرصت های سرمایه گذاری داخلی پیش بیاید. با توجه به شرایطی که قانون تعیین نموده است میبایست طرفین در هنگام انعقاد سرمایه گذاری خارجی به تمامی موارد قانونی توجه و آن ها را رعایت نمایند.

شرایط جلوگیری از ابطال قرارداد سرمایه گزاری
از جمله مواردی که در تنظیم قرارداد های خود باید به آن توجه ویژه ای داشته باشید ، ماده 190 قانون مدنی میباشد. ماده 190 قانون مدنی با در نظر گرفتن چهار شرط ، ضوابطی را برای طرفین تعیین مینماید که طرفین برای صحت معامله خود ملزم به رعایت آن میباشند تا از ابطال قراردادی که فی مابین خود تنظیم و انعقاد نموده اند ، جلوگیری شود. ماده 190 قانون مدنی و شرایط و ضوابط تعیین شده آن برای طرفین به شرح ذیل میباشد:

قصد طرفین و رضای آن ها: بند اول از ماده 190 قانون مدنی اشاره به این موضوع دارد که طرفین در هنگام انعقاد قرارداد با رضایت و اراده خود قرارداد را امضا مینمایند. به عبارتی این بند به این معنا میباشد که طرفین آگاهانه و با قصد خود ، بدون هیچ الزامی نسبت به انعقاد قرارداد اقدام نموده اند.
اهمیت طرفین: اهلیت طرفین به معنای بالغ و عاقل بودن طرفین در هنگام عقد قرارداد میباشد.
موضوع معین که مورد معامله باشد: موضوع معین همان موضوعی میباشد که طرفین با توجه به آن قرارداد را تنظیم و منعقد مینمایند. این بند از ماده 190 قانون مدنی اشاره دارد که موضوع معامله باید مشخص ، روشن ، مشروع و دارای ارزش قانونی باشد
مشروعیت جهت معامله: بند چهارم از ماده 190 قانون مدنی اشاره به هدف معامله دارد. طبق این بند هدف طرفین از انجام معامله باید مطابق با شرع و قوانین حاکم بر کشور باشد. در صورت مغایرت آن با قوانین و شرع ، قرارداد باطل میباشد.
نحوه تنظیم و نگارش قرارداد سرمایه گذاری
از آن جهت که در قرارداد های سرمایه گذاری طرفین با آورده های نقدی یا غیر نقدی خود اقدام به سرمایه گذاری مینمایند توجه به نگارش و تنظیم قرارداد های سرمایه گذاری از جمله موارد مهمی است که باید به آن توجه نمایید. در نمونه قرارداد های سرمایه گذاری ماند سایر قرارداد ها مواردی است که باید در متن قرارداد وجود داشته باشد و از ارکان اصلی قرارداد میباشد. از این ارکان اصلی میتوان به موضوع قرارداد ، مدت قرارداد ، مشخصات طرفین قرارداد ، فسخ قرارداد و ... اشاره نمود.

موضوع قرارداد
موضوع قرارداد همان هدفی است که طرفین از سرمایه گذاری به دنبال دارند. میبایست موضوع قرارداد به طور کامل و روشن در متن قرارداد ذکر گردد. موضوع قرارداد از اصلی ترین موارد قرارداد سرمایه گذاری میباشد که سایر مفاد قرارداد به آن وابسته است.

فسخ قرارداد
در واقع فسخ قرارداد به معنای پایان رسمی یک قرارداد ، پیش از زمان تعیین شده در قرارداد که همان مدت قرارداد است ، گفته میشود. در هنگام فسخ قرارداد عملا کلیه وظایف و تعهداتی که طرفین در هنگام انعقاد قرارداد به توافق رسیده بودند ، متوقف و منحل میگردد. فسخ قرارداد به صورت یک جانبه برای طرفین امکان پذیر نمیباشد اما به طور کلی قانون شرایط و ضوابطی را برای فسخ قرارداد به صورت یک جانبه را در نظر گرفته است. همچنین شما میتوانید در هنگام انعقاد قرارداد شرایطی را برای فسخ قرارداد مانند نقض یا عدم رعایت تعهدات و شرایط تعیین شده در قرارداد توسط هر یک از طرفین را در نظر بگیرید.

ضمانت اجرایی
از مهم ترین دلایل اهمیت و ضرورت وجود ضمانت اجرایی در قرارداد ها ، اجرای تعهدات ذکر شده در قرارداد در جهت حفاظت از حقوق و اموال طرفین بخصوص سرمایه گذاران میباشد. به همین دلیل است که میبایست در زمان انعقاد انواع قرارداد های سرمایه گذاری به صورت صحیح ضمانت اجرایی برای انجام تعهدات در نظر گرفته شود تا طرفین به انجام تعهدات خود بپردازند و در صورت بی مسئولیتی هر یک از طرفین ، طبق ضمانت اجرایی پیش بینی شده در نمونه قرارداد ، برای او اقدامات لازم انجام شود.



نکات مهم قرارداد های سرمایه گذاری
پس از ارکان اصلی نمونه قرارداد سرمایه گذاری ، نکات مهم دیگری وجود دارد که برای آگاه سازی طرفین و همچنین روشن نمودن تعهدات طرفین ، رعایت آن ها دارای اهمیت میباشد. این نکات به شرح ذیل میباشد:

تعیین آورده شرکاء
از موضوعاتی که در هنگام تنظیم قرارداد میبایست به آن توجه ویژه ای نمایید ، تعیین میزان آورده نقدی یا غیر نقدی (اموال منقول یا غیر منقول) طرفین میباشد. همچنین در این بخش از قرارداد میبایست منبع سرمایه گذاری و نحوه پرداخت آن با جزئیات ذکر گردد.

میزان سهم شرکاء
سهام هریک از شرکاء با توجه به آورده نقدی و غیر نقدی محاسبه و مشخص میگردد. اما به طور کلی شرایط دیگری هم برای مشخص نمودن سهم شرکاء وجود دارد. برای مثال شرکاء با توافقی بین خود نسبت به تعیین نمودن سهام برای هر یک از طرفین اقدام مینماید.

تعیین تصمیم گیرنده
از جمله موارد حائز اهمیت که در نمونه قرارداد سرمایه گذار میبایست آن را تعیین نمایید ، مشخص نمودن فردی برای مدیریت و همچنین شیوه تصمیم گیری مدیریتی میباشد. تعیین نمودن فردی برای مدیریت موجب کاهش مشکلات آتی میگردد و از هر گونه اختلالی در نظم پروژه سرمایه گذاری جلوگیری مینماید. در برخی شرایط نیز ممکن است شرکاء با توافق یکدیگر ، از رای همه شرکاء یا اکثریت آن ها به منظور تصمیم های مدیریتی استفاده نمایند.

جمع بندی
در انواع قرارداد های سرمایه گذاری اغلب طرفین با آورده های مالی خود اقدام به سرمایه گذاری مینمایند در نتیجه توجه به تنظیم قراردادی که در آن همه شرایط و ضوابط پیش بینی و ذکر گردد از مهم ترین مواردی است که میبایست به آن توجه نماید. به شما پیشنهاد میشود اگر تمایل دارید قراردادی مطابق با قانون در اختیار داشته باشید از متخصصان حوزه تنظیم قرارداد کمک بگیرید. تیم داپکده با تنظیم انواع نمونه قرارداد سرمایه گذاری به شما کمک نموده است که با خیالی اسوده و در کمترین زمان قراردادی اصولی در اختیار داشته باشید.
https://mardomefarda.ir/vdcbzzb5.rhb9zpiuur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین